"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2021. január 21., csütörtök

1.Móz 12,1-9

 

Sosem késő. Ábrám 75 éves volt. Nóé 600 éves volt, amikor özönvíz lett a Földön. Egyszer kiszámoltam, hogy Noé még találkozhatott személyesen akár Ádámmal és Évával is. (Ábrahám már például nem láthatta Noét.) A radikális életcsökkentést én el tudom képzelni. Elméletem is van rá, hogy miért történt. Isten elkezdte forgatni a Földet. Az özönvíz azért történt meg, mert a Föld – eszméletlen gyorsan, ugyanis a Föld forgása nagyon gyorsnak számít most, a bolygók között - elkezdett forogni, addig lassan forgott, vagy egyáltalán nem is. A Föld forgása kihatással volt a tektonikára, hegyek születtek. Hatással volt a földi élőlények élettartamára is. Túl gyorsan élünk. Hatalmas energiákat emészt fel, a rajta lakóktól, egy forgó bolygó. 

Ismét Isten megszólít egy embert: Menj el földedről. E parancsnak való engedelmesség, következményeit élhetjük a mai napig, mindazok, akik Ábrahámhoz számítják magukat. Ábrahám hitből élt, és ezt számította be Isten neki – és utódainak – igazságul. Mi több ebből a hitből vagyunk. keresztények. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége. Jézus Ábrahámtól származik testileg.

Ábrám akár több ezer kilométert is megtehetett, hogy eljusson, új földjére. Ott oltárt épített az Úrnak, aki megjelent neki, és segítségül hívta az ÚR nevét. Igaz Táré, aki elindult, de Ábrám volt a megszólított, lehetséges, hogy az ÚR láthatóan jelent meg, Ábrámnak az elhíváskor és az egész családja engedelmeskedett.



Nincsenek megjegyzések: