"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2020. december 21., hétfő

Márk 14,1-11

 Közeledett a páska ünnepe. A főpapok és az írástudók keresték a módját, hogy csellel hogyan öljék meg. Nem az ünnepen, hogy zavargás ne legyen a nép között. Egyesek megharagudtak, hogy az asszony Jézus fejét megkeni drága kenettel. Ez tipikus emberi reakció. Elítélték az asszonyt, hogy elpazarolta a vagyonát, jobban fel lehetett volna használni ezt – valódi és drága - az olajat és tartót. Nem látták, hogy Jézus nem csak egy ember. Jézus azt mondja előre megkente a testét a temetésre, (a feltámadásra) és erről az asszonyról is beszélnek, ahol hirdetik az evangéliumot. Júdás elment elárulni őt. Jézus már tudta, hogy elközelgett az ideje, két nap múlva.

Halála után nem volt idejük megkeni Jézust. Csak begöngyölték gyolcsba. /János evangéliumában másképp van, ott Nikodémus - aloé és mirhát vásárolt 100 fontnyit - a testet a zsidó hagyomány szerint gyolcsba tekerték az illatszerekkel együtt./


Nincsenek megjegyzések: