"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2020. december 20., vasárnap

Márk 13,3-37

 Ez az a rész, aminél sok kérdőjel van bennem. Egy biztos, semmit sem tudok jobban elképzelni, mint azt, ahogy eltűnik az ég. Szinte látom magam előtt, az átélt nyomorúságot, és ahogy az ég az Isten Fiának fényessége előtt eltűnik. Nem kell levegő, nem kell félni, nincs semmi, csak az odaszegezett tekintet az égre. Szinte látom, ahogy Jézus megérkezik seregeivel. Az, ahogy Ő megjelenik már egyáltalán nem földi és bennem sem úgy él. Várom, hogy ezt a pillanatot megéljem. Ha van valami, ami megnyugtató lelkemnek, akkor ez a jelenet. És az az Ige, hogy közel van Ő, az ajtó előtt.

Itt szól az Ige arról, hogy „és akkor elküldi az angyalokat, és összegyűjti választottait a világ négy tájáról, a föld sarkától az ég sarkáig.” Megjelennek az angyalok egy összeomlott Föld felett és összegyűjtik a Jézus Krisztusban hívőket.


Nincsenek megjegyzések: