"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. június 6., péntek

Vélemény



Amikor 2010-ben, mint Krisztus hívő, kerestem az egységet a katolikusokkal, megtévedt áldozat voltam, mert hittem, hogy egyfelé megyünk, haza felé, a Mennyei Krisztushoz. Még az ökumenizmusban is hittem.
Egység vagy...? 2010-ben számomra fájdalmas - személyes - pofára esés volt.

Megértettem, hogy az Egység náluk - katolikusoknál, az intézménynél - azt jelenti: 'vissza az EGY KATOLIKUS Egyházba. Add fel minden addigi Istentől vett tapasztalásod, tanításod. Helyette barátságunkat és ölelésünket adjuk neked. Befogadunk téged, ha ezután mindent úgy veszel át, és teszel, ahogy mi mondjuk.'
Viszont nálam nem ezt jelenti. Emiatt és ebben az időben kezdtem írni ezt a jelenlegi blogomat is.

Ökumenizus - keresztény vallások egyesülésének - témakörében személyi, jogi és pszichológiailag brutális embertelenségeket találtam, láttam és tapasztaltam, mind a valóságos életemben, vagy akárha csak az internetet olvastam.

Nagy kényszerítő erővel nehezedett rám, hogy írni kezdjek a SZEMÉLYES  hitbeli életemről, hogy valamiképpen megmutassam a világnak, az intézményeknek, hogy amit a kereszténység neve alatt tálalnak az több mint tévedés, egyszerűen EMBERTELEN. Krisztus azonban maga az EMBER.

Mindaz pedig, ami embertelen, Krisztustalan is, akkor is ha odaaggasszák Jézus nevét a homlokukra.
Ilyen tekintetben mind az emberi jogok, mind az Európai jogok, vagy bármilyen liberális demokratikus eszme messze maga mögött hagyja EMBERSÉGBEN azokat, akik kereszténynek mondják magukat.

A kereszténység ilyetén formája a magyar állammal összefonódva kihányt karikatúrája a szeretetnek és emberségnek. Sőt, messzebb megyek, nemcsak karikatúra már, de már gyilkol a lelkekben.

Ezért minden, ami EMBERSÉGES, az Jézus Krisztushoz mindig közelebb áll. Így bármi, ami jelenleg nem keresztény Magyarországon, az valóságosan közelebb áll Krisztushoz.

Ilyenkor mindig azt a kérdést tenném fel azoknak, akik magukat kereszténynek vallják, hogy ugyan már Jézus Krisztus mikor indított harcot a melegek ellen, a szabad piacok ellen, és úgy általában, kik ellen indított hadat? Mikor üvöltözött gyűlölettől kikelve, és mikor tett be a másik embernek, mikor nem köszönt ellenségének, és mikor taposta azt el?

Komoly aggodalmaim vannak a jelenlegi magyar államvezetés miatt. Nem is azért, amit ahogy csinál, hanem akivel szövetkezve csinálja. Jelen esetben a keresztény egyházakkal. Egyszerűen nem értem miért ér annyit egyetlen egy igaz kereszténynek is, hogy eladja a lelkét az orbanizmus vallásának?

Ha így nézem a dolgot könnyen azt vizionálhatom, hogy négy év múlva 2017-ben már így fog szólni szólamuk: Nemzeti egység, keresztény egység. Egység vagy...? 'Egység vagy megölünk, téged, mint rendszer /szerintük Krisztus Teste/ ellen lázadót! Nézd milyen kegyelmesek voltunk eddig hozzád, vártunk rád.'

El se hiszem, hogy saját maguknak se tűnik fel - itt a kormány politikusokra gondolok -, hogy már MOST átléptek egy olyan határt, amely már nem egyszerű cinizmus, hanem a 10 parancsolat összes megszegése, és az Isten káromlás bűne. Ez már nem ostobaság, nem pökhendiség, hanem Isten-kísértés. Egyáltalán nem lesz jó vége.

Igaz, valóban nagy bátorság kellene, ahhoz Orbán Viktor részéről, hogy bevallja: hazudtunk, éjjel, nappal és délben, vagy hogy is volt? Persze, hogy nem fogja bevallani.
Jobb azt mondogatni, a 'magyar nemzeti egyesült keresztények' ellen lépett fel a világ, és ő a  hős, aki megmenti azt. És jaj dehogy volt keresztény, dehogy volt egységes, és még csak nem is nemzeti. Nem kampány, nem politikai győzelem, hanem minden szava és cselekedete: Isten ellenes.

Szinte érzem, ahogy kettéhasítja az agyamat ez a képtelenség. Hirtelen megszűnik minden ami más, igaz és emberibb. Marad az ócska hazugság, amit a keresztény nemzeti kormányunk, Orbán Viktor főevangélista élén, kontár félcmunkásként meg akarja téríteni a maga kereszténységéhez a bűnös világot. Először is a saját magyar országát, kidobálva belőle mindazt, ami buzi, szocialista, német, gazdag, demokrata, emberséges, tisztességes, vagy piaci alapú stb. És mindezt Jézus neve alatt!

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának munkája előttem olyan, mint a francia Fülöp keresztes hadjárata, anno, amikor 12 éves gyerekeket küldött háborúba. Mind odaveszett, Jézus neve alatt. Ekkora gyalázatot nem hagyok szó nélkül.

És akkor most beszéljünk a Katolikus Egyházról és viselje el most és majd a jövőben is, amikor már szégyelleni fogja, hogy összemossák nevét az orbanizmussal.

Katolikus egyháztól - mint intézménytől, történelmileg egyáltalán - nincs messze a kezdetben szavakkal, később a testin gyilkolás, ha érdekei úgy kívánják. Ehhez más hatalmakkal, országvezetőkkel és ideológiákkal szívesen szövetkezik, hogy a törvényesség látszatában maradjon, magyarul, más végezze a piszkos munkát. Lassú, de nagyon tudatos munkát végez.

A katolikus Egyház, a 2267-es pontban foglalkozik a halálbüntetés kérdésével. Az alábbiakban ezt idézzük: Az Egyház hagyományos tanítása -- a tettes kilétének és felelősségének teljes bizonyítását föltételezve -- nem zárja ki a halálbüntetéshez folyamodást olyan esetekben, amikor ez az egyetlen járható út az emberek életének hatékony megvédésére a jogtalan támadóval szemben. Ha pedig a vérontás nélküli eszközök elegendők a támadó elleni védekezésre és a személyek biztonságának megőrzésére, a hatalom ezekre az eszközökre korlátozódjék, mert ezek jobban megfelelnek a közjó konkrét javainak és inkább összhangban állnak az emberi személy méltóságával. Napjainkban ugyanis, mivel az állam olyan lehetőségekkel rendelkezik, melyekkel hatékonyan tudja büntetni a bűntényt, ártalmatlanná téve elkövetőjét, anélkül, hogy véglegesen megfosztaná a jobbulás lehetőségétől, a tettes kivégzésének szükséges volta "immár nagyon ritka, ha egyáltalán előfordul".
A közjó! A közjó pedig mindig aktuálisan a szelekkel változik. Ha zsidókat kell kiirtani, mert az a közjó, akkor abban segít a Katolikus Egyház intézményi vezetősége. Ha az aranykor békés felállításának érdekében a béke és a rezsicsökkentés a közjó, akkor abban segít. Ha a tudomány oltárán kell áldozni, ott segít.

az állam olyan lehetőségekkel rendelkezik, melyekkel hatékonyan tudja büntetni a bűntényt, ártalmatlanná téve elkövetőjét
Ezt  talán nem is kell bővebben kifejteni, elég ha kirúgatjuk az illetőt a munkahelyéről. A többit a természet elvégzi. A közjóval együtt változik az aktuális bűn fogalma is, mi a bűntény? Például sokáig 2014-ig nem volt az a papi pedofília, ellenben szerintük a husziták, és a puritánok szabad-vallásgyakorlása igen.

Azonban a gyilkosság Jézus Krisztustól és Krisztus követőitől összeegyeztethetetlenül messze áll. Minden verbális, vagy egyéb embertelenséggel együtt. Különböztessétek meg az igazat a hamistól. A Krisztus Követők a Mennybe mennek és a Mennyből, a Mindenhatótól kapják a szabadítást. Egyáltalán nincs szükségük intézményekre, átláthatatlan gazdasági vezetéssel, ájtatoskodó képmutatókkal. Az Igaz embernek a Krisztustól újjászületett szívére van szüksége.

Egyébiránt mindig az a tökéletes a katolikus vallásnak, ha egy államhatalom képviseli az ő szándékait, ő pedig a tisztaság látszatát megtartva elbújhat a szép szavak mögé, lássuk például ezt:

Azt állítja Orbán Viktor(a Kossuth rádióban), hogy a kormány álláspontja szerint minél szigorúbbak a büntetések, annál kevesebb bűncselekményt követnek el. Szerinte az is megérne egy misét, hogy az Európai Unió tiltja a halálbüntetést.
Ezzel szemben a tény az, hogy az Egyesült Államokban, ahol a demokráciák közül a legszigorúbbak a büntetések, és érvényben van a halálbüntetés is, jóval nagyobb az erőszakos bűncselekmények és a gyilkosságok aránya, mint bárhol Európában. Ami pedig Magyarországot illeti, az emberölések száma jelentősen alacsonyabb, mint 1990 előtt volt. Misét mellesleg azért sem érne meg a halálbüntetés (nemzetközi egyezményeket és a magyar Alaptörvényt is sértő) esetleges visszaállítása, mert Ferenc pápa javaslatára tavaly a Vatikánban még a tényleges életfogytiglani büntetést is eltörölték, és a maximálisan kiszabható börtönbüntetés 35 év. Hol misézne akkor Orbán Viktor? http://www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-127539.html

Ám ne legyünk igazságtalanok. Az ökumenizmus már javában folyik. Mert már a protestáns egyházak is beálltak a Katolikus pályára.

Katolikus egyház + a protestáns egyházak, - intézményi fúziója - a Keresztény Egy Ház.
Ma és jövőre is őket hívják keresztényeknek. Teljesen tisztességtelenül történt mindez, elfelejtették megkérdezni azokat a keresztényeket, akik egyáltalán nem tapsolnak ehhez a fúzióhoz.

Nem mintha valóban nem tudtunk volna róla 2000-es évektől, akik figyeltek arra, hogy mi történik, mit szándékozik tenni a Katolikus Egyház, hiszen nyilvános dokumentumot is adott ki erről. Szépen látható volt, ahogy szisztematikusan végigvitték, Spanyolországtól kezdve, Anglián át, Németországig és az Amerikai kontinensig. Az anglikánokon keresztül, a karizmatikusokig minden felekezetet végigzongorázva. Még arra is vigyáztak, hogy a népek identitásával, makacsságukkal is törődjenek, utolsó körben hagyták meg, más módszerekkel Magyarországot.

A Katolikus Egyház által kiadott dokumentum egy tíz- tizenöt éves - nyílt! - terv volt, annak idején, lementettem és elküldtem körlevélben minden keresztény testvéremnek. Senki nem válaszolt rá. Érdektelenségbe esett, mert akkor még hihetetlenül irreális volt a megvalósulása.

Ám ma minden a szemeink előtt. 1999-ben aláírtak egy szerződést a keresztény intézményvezetők és 2014-re kész, vége a mű. Lehet, hogy mégis el kellett volna olvasni és el kellett volna hinni, hogy ami ott írva van, azt ők komolyan gondolták, és komolyan is végigviszik? A jelen állás szerint, igen.
/Azóta olvastam sok becsületes protestáns lelkésztől, hogy idővel észrevették a Katolikus Egyház rekatolizációs törekvéseit az ökumenizmus intézményében és teljes jóhiszeműséggel tájékoztattak annak visszásságairól, a megfelelő konferenciákon, sőt ennek hatására egész komplett egyházak kifaroltak a szövetségből, anélkül, hogy erről az újságok megemlékeztek volna. Sajnos az információ hiánya nagy probléma, - főleg Magyarországon - a Krisztus Követők sokkal bátrabbak lennének, ha mindezekről tudnának. Nem futnának fölösleges köröket, hogy személyesen megbizonyosodjanak arról, hogy ez az ökumenikus törekvés így valóban gáz. Annak idején a fórumokat is elmentegettem, a hivatalos protestáns állásfoglalásokat, a cikkeket is, azóta sajnos töröltem, ha valaki esetleg tudja nyugodtan linkelje megjegyzésben./

Egyébiránt, ha ennyire összekavarodik a fejekben a vallás, a társadalom, és a valóság, mint az enyémben, és téves következtetésekre jutok, akkor nem lenne célszerű a Vatikán részéről, hogy elhatárolódjon a nemzetállamok - vallási - reklámszövegétől, amivel választási kampányokat nyer?
Vagy nem lenne célszerű elhatárolódnia azon katolikusnak nevezett szerveződésektől, amelyek hemzsegnek az átláthatatlan pénzektől, csalásoktól és törvénytelenségektől? Ha a katolikus egyház fedhetetlenül tiszta lenne /már az alap elgondolásaiban is/, akkor minden bizonnyal megtenné ezt.

Az emberek élnek, és ahogy a gyakorlatban levegőt vesznek szembesülnek a szlogenekkel és csalásokkal, amelyeket ezen katolikus nevek alatt tesznek meg emberek másokkal. Az én írásaim nem egy galaktikus űrbázison íródnak, hanem a valóságból és az emlékeimből merítenek.

Az ökumenikusságra való törekvés tekintetében feltételezésem tehát óhatatlanul negatív a katolikus és az egyéb keresztény egyházakra nézve.

Tapasztalataimra való tekintettel én a Pusztában lévő Jézus Krisztus követő, mást nem is tehetek, mint:
Meghagyom a Keresztény Egy Házaknak a keresztény nevet. Viseljék sok szeretettel.
A pogány országoknak a keresztény államvezetési címkéket.

Ilyen formán, a mai értelmében: Akik Jézus Krisztusban hisznek és becsületesen élnek, azok nem keresztények.
Tudnak rólunk; Tudjanak rólunk: Ím itt vannak a KRISZTUS KÖVETŐK.

Nagy munkája lesz nekem bebizonyítani bármelyik keresztény intézményesített egyház vezetőjének azt, hogy az ő intézménye és az egységi intézményük az ökumenizmus, és benne a magyar államvezetés, valójában mennyire JÓ, és mennyire Istentől való, az Egységükkel együtt, összeforrva az államhatalommal/.

Amit az elmúlt 22 évben magam előtt láttam kibontakozni, megtapasztalni és zsigereimbe hatolóan fájdalmasan átérezni, arra a világon nincs annyi bocsánatkérés, pénz, vagy fenyegetés, hogy törölné belőlem a Krisztusban megkapott kijózanító Igazságot, és beálljak a Keresztény Egy Házak Pogány Intézményes Szövetségébe.


A szabad döntés joga mindenkit megillett.
Bármi legyen is az ára.


Ezt úgy még olvasni valónak:
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/384218_a_szent_es_az_alszent

És, hogy mégse beszéltem a levegőbe, figyelmesen meghallgatni a magyar kormány beiktatásán - 2014. 06. 06. - Orbán Viktor beszédét:
http://www.atv.hu/belfold/20140606-ma-alakul-meg-orban-viktor-harmadik-kormanya


Nincsenek megjegyzések: