"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2021. február 8., hétfő

1.Móz 49,29 - 50,21

 

Jákób meghal. Hatalmas temetése lesz. Kánaán földjére viszik, ott temetik el, ahol Ábrahámot és Izsákot. Ez a temetés nekem egy klasszikus magyar vidéki temetést juttatott eszembe. Sőt még az is, hogy a nyugvóhelyet meg kell vásárolni.

Ezután a testvérek félni kezdtek, hogy József talán bosszút áll rajtuk ezért sietve kértek bocsánatot tőle, amiért a múltban gonoszul viselkedtek vele. Majd hozzá teszik: „Bocsásd meg hát azoknak a hitszegését, akik atyád Istenének a szolgái.” Magukat „atyád Istenének a szolgái”-nak nevezik, ami egyfajta megtérésre mutat.

„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.” Ez is egy kijelentés a jövőre nézve: sok nép életét megtartsa. A testvérek megtérésével el lett hárítva, annak akadálya, hogy a 12 törzs együtt vigye tovább az atyai áldást, és így Júda leszármazottjából születhet meg majd Jézus Krisztus.



Nincsenek megjegyzések: