"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. március 31., szombat

Mennyei Jeruzsálem



   "Isten a gyermekei iránti szeretetből teremtette meg a csodálatos Isteni várost, az új Jeruzsálemet, áttetsző aranyból - amely Jézus Krisztus ragyogó arcát tükrözi vissza. Az Isten trónusából áradó világosság az egész várost beragyogja, s a mennyei öröm el nem múló fényt ad neki.
   Milyen csodálatos ott a természet - kristályfolyó csobog át a városon, minden zöldell és virágzik, a csodálatos szépségű fák havonta gyümölcsöt teremnek (Jel 22,2). Akik itt a Földön éheztek és szomjaztak - a szegények, az üldözöttek, a háborúk és természeti csapások áldozatai - most a mennyei gyümölcsöktől felfrissülhetnek mivel azok mennyei erővel bírnak. Aki tudni akarja, milyen az Isten, a mi Atyánk, az gondoljon bele, hogy milyen a mennyei Jeruzsálem dicsősége!
   Ha találkozunk ezzel az atyai szeretettel, s az áldás esőként hullik ránk, és az Ő házának javai fognak táplálni minket, a szívünk csordultig telik majd örömmel (Zsolt 36,9). Akkor majd koronákról fogunk hallani, melyeket viselünk, és trónusokról, melyeken helyet foglalhatunk. Talán maga az Úr Jézus fog megkoronázni minket. S akkor majd nem tehetünk mást, mint hogy lábai elé helyezzük azokat. Hiszen Ő járta végig helyettünk a szenvedés útját, Ő végezte el az áldozatot, vette el bűneinket s tett minket győztesekké vére által. Egyedül Őt illeti a korona! S mégis megkoronáz minket, ha követtük Őt az úton. Ki foghatja fel ezt az isten alázatot?
   Akkor majd véget ér az Atya szenvedése. Ha már valóban hazaérkeztünk, s örökös jogunk lesz az atyai házban, ahol a közelében leszünk, megtelik a szíve örömmel. Mennyire vágyott gyermekei után - s most végre örökre együtt lehet velük, akik az Ő vonásait hordozzák, s ott dicsőséggel koronázza meg őket."


Nincsenek megjegyzések: