"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2024. augusztus 14., szerda

2No

 

Beszéltem anyukámmal.

Elmondtam a terveim. Róka a jégen.


 Ennyi

Mármint a továbbiak a magyar gyermekvédelemben. Nekem, meg sokaknak.

És ennyi, itt ebben a nemzetben.


 28-ból tizenegyen válaszoltak úgy, hogy nem írják alá az adatlapot


https://www.szabadeuropa.hu/a/bicske-utan-fel-evvel-latszatintezkedes-zsarolassal-fuszerezve-elege-lett-a-gyermekvedelemnek/33071705.html


„Csökkent és a közeljövőben, augusztus 31. után még inkább csökkenni fog a kifogástalan életvitel átvilágítása miatt. Ez az eljárás teljességgel haszontalan, ártalmas, nem szolgálja a pedofília kiszűrését, csak az intézmény dolgozóinak megalázására jó. Nálunk sokan nem töltötték ki, és nem járultak hozzá az átvilágításhoz” – állítja egy nyugat-magyarországi gyermekotthon gyermekfelügyelője.


„A kifogástalan életvitel (adatlap) bevezetése miatt várhatóan csoportok és nevelőszülői férőhelyek fognak megszűnni. Jelenleg sincs már gondozási hely, nem a szükségletüknek megfelelő helyre kerülnek a gyerekek, illetve várnak, kórházban vagy még otthon, hogy legyen. A speciális otthonokban szintén várólisták vannak” – mondta egy fővárosi gyermekvédelmi gyám, akinek számos intézményre van rálátása.


Míg a gyerekek életkora és a munkaerő száma csökken, az otthonok telítettsége nő.


„Az egész rendszer újragondolására lenne szükség, az alapellátástól kezdve; az alapellátás megerősítése, ellátása eszközökkel. A kiemelések nyolcvan százaléka megelőzhető lenne” 


"Nem töltöm ki. Felmondok." 


A magyar gyermekvédelem intézményeinek nevében köszönjünk minden független médiának a megjelentetett cikkeket. Komolyan írjuk és mondjuk: most nem vészharangokat kongatunk! Temetni jöttünk! - A társadalom legalább ennyit tudjon. Még utoljára. Hogy a későbbiekben miért fognak a padokon hajléktalan 12 éves gyerekeket látni drogozni. Köszönjük Orbán Viktor Mihálynak és a kormánynak.


Nincsenek megjegyzések: