"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2021. szeptember 16., csütörtök

Az agy és a grafén

 Ezt annyira érdekesnek és a gondolataim (a hangfelvételen előadottak) alátámasztásának látom, hogy szükségesnek tartottam az egészet ide beemelni. Tulajdonképpen le van írva itt szépen, hogy mi is az "elit" célja, az emberi aggyal, vagyis a tudatunkkal, illetve az Istentől kapott lelkünkkel. Nevezzük nevén és röviden: Lélekrablás "tudományosan" az egészségügy leple alatt. Az orvostudomány és az Istenellenesség közé most már = jelet tehetünk. És ezek után még merje majd bárki mondani, hogy konteo, meghogy nem készülnek rá?, dehogynem, régebb óta, mint képzeljük.  Az ehhez való sok pénzt bizony tőletek vették el, és mi vagyunk a kísérleti alanyok is, és egyben az áldozatok.  Azt hiszem nem kell már sok, hogy az oltásellenes polgári engedetlenségből átlépjünk az önkéntes kilépésre ebből a fasiszta globalista rendszerből. No nem a mostani Magyarország nevű állam európai unióból való kilépésére gondolok, hiszen Orbán is az ő szekerüket tolta és tolja. Hanem itt magyar földön, magyar ember, a szent korona értékrendje alatt a saját alkotmányos jogrendszerünk kinyilvánítására, és megvalósítására. Nincs hová hátrálni, előre kell menni.

(Az idézett szövegben a kiemelések tőlem.) Az Európai Bizottság 2013. január 28-ai sajtóközleménye, találati hely:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/IP_13_54?fbclid=IwAR3cOBxpUk_Lhgni_GPzTPNiWyRGwuBWEPdkXgPXs_rd_BTMZUpJtDycwF4

:

"

A Grafén és Az emberi agy projekt nyerte el a kutatási kiválóság eddigi legjelentősebb pályázatát. A tartós kutatásfinanszírozásért folytatott harc tovább folytatódik


Európai Bizottság

Sajtóközlemény

Brüsszel, 2013. január 28.


A Grafén és Az emberi agy projekt nyerte el a kutatási kiválóság eddigi legjelentősebb pályázatát. A tartós kutatásfinanszírozásért folytatott harc tovább folytatódik


Az Európai Bizottság ma jelentette be a jövőbeni és kialakulóban lévő technológiák több milliárd eurós pályázatának nyerteseit. A nyertesek, a Grafén (Graphene) és Az emberi agy projekt (Human Brain Project) egyenként egy milliárd eurót kapnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a tudomány és a technológia keresztútján 10 éven át a világ tudományos élvonalában kutassanak. Az egyes kezdeményezésekbe legalább 15 uniós tagállam kutatóit, valamint közel 200 kutatóintézményt vonnak be.

A Grafén elnevezésű projekt célja a forradalmi szénalapú anyag egyedülálló tulajdonságainak vizsgálata és hasznosítása. A grafén fizikai és vegyi tulajdonságok különleges keveréke: ez a legvékonyabb anyag, sokkal jobban vezeti az áramot, mint a réz, 100–300-szor erősebb az acélnál, és páratlan optikai tulajdonságokkal rendelkezik. A grafén használatát európai tudósok 2004-ben tették lehetővé. Ez az anyag, amely többek között az információs és kommunikációs technológiai termékekben felválthatja a szilíciumot, a 21. század ugyanolyan csodája lehet, mint a műanyag a 20. században.

Az Emberi agy projekt a világ legnagyobb kísérleti létesítményét kívánja létrehozni: ennek célja az agy mindeddig legrészletesebb modelljének elkészítése, az agy működésének tanulmányozása, valamint egyéni kezelések kidolgozása a neurológiai és az azokhoz kapcsolódó betegségek esetében. Ez a kutatás tudományos és technikai szempontból megalapozza az orvostudomány továbbfejlődését, amely európaiak millióinak életminőségét lesz képes nagymértékben javítani.

Az Európai Bizottság a Grafén és Az emberi agy projekt kezdeményezéseket 10 éven keresztül a jövőbeni és kialakulóban lévő technológiák kiemelt projektjeként fogja támogatni kutatási és innovációs programjain keresztül. A projektek teljes időtartamára kiterjedő tartós finanszírozást az Unió kutatási keretprogramjai biztosítják, elsősorban a 2014–2020 közötti időszakra szóló Horizont 2020 program, amelyről jelenleg még tárgyal az Európai Parlament és a Tanács.

Neelie Kroes, a Bizottság alelnöke így nyilatkozott: „Európa, mint tudásalapú szuperhatalom az elgondolhatatlanról való gondolkodás és a legjobb ötletek kiaknázása útján valósítható meg. A több milliárdos pályázat az uniós tudományos áttöréseket díjazza, és rávilágít arra, hogy ha elég ambiciózusak vagyunk, akkor az európai kutatás élvonalába kerülhetünk. Európa versenyképességének fenntartása érdekében és azért, hogy Európa továbbra is a tudományos kiválóság hazája maradjon, a kormányoknak az elkövetkező hetekben meg kell egyezniük a Horizont 2020 program ambiciózus költségvetéséről.”

A Grafén projektet Jari Kinaret, a svédországi Chalmers Műszaki Főiskola professzora vezeti. A kiemelt projekt több mint 100 kutatócsoportot tömörít, 136 vizsgálatvezetővel, akik közül négyen Nobel-díjasok. Az emberi agy projekt keretében 87 intézmény tudósai dolgoznak együtt Henry Markram, az École Polytechnique Fédérale de Lausanne professzora vezetésével.

A számítástechnika és a tudomány jövőjének mozgatórugója az együttműködés. E tekintetben világszerte egyedülálló a jövőbeni és kialakulóban lévő technológiák kiemelt projektjeire irányuló program. A projekt keretében folyó verseny az együttműködés új léptékű és időtartamú formáját hozta létre. A szokásos, kettőtől négy évig terjedő finanszírozási ciklusok helyetti 10 éves időtartam és a masszív pénzügyi ösztönzés jelentősen megnövelte a tudománynak a projektjavaslatokban elfoglalt helyét, ami Európát hosszú távú előnyökhöz juttatja, az új technológiák és a gyorsabb innováció területén is.

Előzmények

A Horizont 2020 az Unió új kutatási és innovációs programja, amelyet a Bizottság a 2014–2020 közötti időszakra szóló uniós költségvetési javaslata keretében ismertetett.

Annak érdekében, hogy fellendüljön a növekedés és a munkahelyteremtés hajtóerejét jelentő kutatás és innováció, a Bizottság hétéves időtartamra 80 milliárd eurós ambiciózus költségvetést javasol, amely a jövőbeni és kialakulóban lévő technológiák kiemelt projektjeire is kiterjed.

A győztesek mintegy 54 millió eurót kapnak az Európai Bizottság 2013. évi információs és kommunikációs technológiai munkaprogramja keretében. További finanszírozás a jövőbeli uniós kutatási keretprogramokból, magánbefektetői partnerektől, valamint egyetemektől, a tagállamoktól és az ipar területéről várható.

Grafén: ez az anyag hosszútávon ugyanolyan jelentőségűvé válhat, mint az acél vagy a műanyag. A grafénnel végzett kutatás a feltörekvő transzlációs nanotechnológia kiváló példája, amelynek keretében az egyetemi laboratóriumokban tett felfedezések gyorsan átültethetők a gyakorlatba és a kereskedelmi termékekbe. A grafén és a hozzá kapcsolódó anyagok mind rövid-, mind hosszútávon mélyreható hatást gyakorolhatnak az információs és kommunikációs technológiára azáltal, hogy a szilíciumalapú elektronikai termékekben grafén összetevők kerülnek felhasználásra, amelyek aztán fokozatosan felváltják a szilíciumot, illetve teljesen új alkalmazásokat tesznek lehetővé. Az információs és kommunikációs technológián felül a grafénkutatás jelentős hatást fog gyakorolni az energia és a szállítás, valamint az egészségügy területére.

Az emberi agy projekt: e kezdeményezés eredményeként az agy modellezése során gyűjtött és integrált kísérleti adatok felhasználásával azonosíthatók és pótolhatók lesznek az eddigi tudományos ismeretekben lévő hiányosságok az idegtudomány és a neuroinformatika területén. Az orvostudomány terén a projekt eredményei lehetővé teszik a jobb diagnózist, valamint a betegségek és a gyógyszerek modellezését. A számítástechnikában az interaktív szuperszámítógépes új technikák – amelyeket az agy modellezésének szükségessége hív életre – egyéb iparágakra is hatást fognak gyakorolni, míg az agy alapján modellezett eszközök és rendszerek túlmutatnak majd a jelenlegi technológiák energiahatékonysága, programozhatósága és megbízhatósága jelentette korlátokon, és ezáltal szabaddá teszik az utat az agyhoz hasonló intelligenciával rendelkező rendszerek előtt.

Hasznos linkek

Lásd: MEMO/13/36

A digitális menetrend weboldala: Digital Agenda website

Neelie Kroes honlapja: website

Kövesse Neelie Kroes biztos bejegyzéseit a Twitteren: Twitter

Kapcsolattartók:

Ryan Heath (+32 2 296 17 16), Twitter: @RyanHeathEU

Linda Cain (+32 2 299 90 19)

"

Nincsenek megjegyzések: