"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. március 13., kedd

Aki...

Aki gonosz ......................... legyen ezután is.
Aki bűntől szennyes ............ legyen ezután is.
Aki igaz .............................. legyen ezután is.
Aki szent ............................ legyen ezután is.

Ezek szerint négy ember van: a gonosz, a bűntől szennyes, az igaz, és a                szent.

A szentek bizonyosan elragadtatnak a felhőkbe, Urunkhoz...... míg a többiek? itt maradnak a háromnapos sötétségben, lesznek, akik meghalnak és lesznek, akik megmaradnak.
Isten megrostálja a világot.
Akik megmaradnak a háború után, és az Isten tűz ítélete után, találkozni fognak a Szenttel és a szentekkel, Jeruzsálemben.

"Amikor azt mondják: Békesség és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint a fájdalom a várandós asszonyra; és nem fognak megmenekülni. Ti azonban, testvéreim, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket. Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. Akkor ne is aludjunk, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok. Mert akik alusznak, éjjel alusznak, és akik megrészegednek, éjjel részegednek meg. Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját, és mint sisakot, az üdvösség reménységét. Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk."
1Tessz 5,3-10

Nincsenek megjegyzések: