"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2024. augusztus 28., szerda

No6


Ez a két hír volt, amire vasárnap (2024.08.25.), végleg elpattant bennem a húr, hogy Magyarországgal örökre befejeztem. Új népet és új hazát keresek. 

Akinek van gyomra olvassa, és hallgassa meg.


Azért indított vizsgálatot a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Transparency International ellen, mert őket okolják az uniós pénzek befagyasztásáért

“MINDENKI FÜGG VALAKITŐL?” A MAGYAR SZUVERENITÁS KÉRDÉSEI

https://www.facebook.com/tranzitkozosseg/videos/832022575665385 


Tranzit Fesztiválon Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke és Ligeti Miklós a Transparency International (TI) jogi igazgatója

 

Undorítóóóó


***

Magányosan halt éhen Putyin egyik távol-keleti börtönében az ártatlan zongorista, akit politikai okokból börtönöztek be


A 2010-es években többször vett részt tüntetéseken a putyini rezsimmel szemben. Vesztét az Ukrajna ellen elkövetett agresszióval szembeni állásfoglalása hozta el. Na nem valami megbotránkoztató, tömegeket megmozgató akciót kell elképzelni.Mindössze öt ember követte azt a Youtube-csatornát, amelyet egy éve hozott létre „Külföldi Ügynök Mulder” néven és amelyen négy darab, nem túl hosszú videót tett közzé.Ezekben a háborúval és – ahogy ő fogalmaz – „az állami fasizmussal” szembeni gondolatait mondja el. Alig páran nézték meg az idén január 5-én közzétett egy percnél is rövidebb videóját, amelyben a bucsai mészárlásról beszélt.

Ezután nem hallottak többet Kusnirról, eltűnt. Néhány héttel később egy titkosszolgálatokhoz közeli Telegram-csatorna, az „Operatív Jelentések” közzétett egy videót, amelyen maszkos férfiak beteszik Kusnirt egy fehér kisbuszba.Azt is leírták, hogy büntetőeljárást indítottak ellene, azzal vádolva őt, hogy nyilvánosan terrortevékenységre szólított fel, ami akár hét év börtönbüntetéssel is sújtható.

Ezután augusztus 2-ig nem lehetett többet hallani róla. Olga Romanova emberi jogi aktivista és a zongorista barátja, Olga Skrigunova a Vot Tak online hírportálon számoltak be a haláláról. 79 éves édesanyja, Irina Levina később megerősítette fia halálhírét.

***

Ezt az emlékkönyvem utolsó lapjának szánom unokáimnak, hogy amikor a kandalló köré gyűltünk majd ott fenn Északon elmeséljem nekik miről is szólt ez a bejegyzés. Mi az oka annak, hogy most itt vagyunk.

És aztán azt mondhassam: Jó éjszakát gyerekek.


4No




 

2024. augusztus 15., csütörtök

3No

 

Esetmenedzserek maguk között, 17 óra előtt néhány perccel.


Mondja kolléganőm: Undorító.

Mármint a Gyh.

Jut eszembe - mondom én - tegnap este hallgattam egy zeneszámot. Épp az volt, beállítom csöngőhangnak a telefonomra és majd jaj véletlenül elindul a lejátszása a Gyh-n egy tárgyalás közben. Röhögtek.

Mert ez a véleményünk.

Leírhatatlan, amit gondolunk. Nem azért, mert vállalhatatlan. Az is. Hanem mert annyira mély. Szavakba foglalhatatlan. A Hatóság. Mert, hogy a családokat úgy kell felkészítenünk a tárgyalásokra... gyermekvédelem, érted, gyerekekről van szó!

 Ez a szép a szakmámban, mindahányan vagyunk, ugyanazt gondoljuk, nem kell beszélnünk. Félszavakból értjük egymást.

Ez egy leírhatatlan háború, a Hatósággal. Aki nincs benne fel se fogja. A családok, akikkel együtt küzdünk, na azok igen. Valamit elkezdenek kapisgálni. Nem győzünk úgy manőverezni, a felnőttek idióta világában, sokszor a hatósággal is hadakozva, hogy végül mégis a gyerek java és érdeke érvényesüljön. 

--

Tegnap, amikor elindultam odavetettem az esetmenedzsereknek. Holnap alapra teszem. Hangosan, mondom, hangosan egyszerre felröhögtek. Röhögött az egész iroda. Senki nem hitte. Ma, amikor bementem a tárgyalás után az irodába, odamentem az intézményvezető-helyetteshez, majd aztán az intézményvezetőhöz: Megcsináltam. Fizetésemelésre és jutalomra terjesztem fel magam. 

Központunk egyik dicsősége lett az ügy. Mégis élveztem, komolyan, úsztam az élvezetben, hogy hangosan kiröhögtek. Annyira jól esett. Ez volt az egyetlen mérőeszköze annak, hogy mennyire jól csinálom! - Minden más műhelytitok! Élvezem. Az egészet. A lenézést, a dicsőséget. Az adrenalint, a hülyébe nézést, - a bosszút - és hogy végül én, én verem át őket, hogy a gyerekeket hozzam ki győztesnek. Soha, soha nem fognak elkapni. Mert ezerszer okosabb vagyok, mint ők. A Hatóóóság. 




2024. augusztus 14., szerda

2No

 

Beszéltem anyukámmal.

Elmondtam a terveim. Róka a jégen.


 Ennyi

Mármint a továbbiak a magyar gyermekvédelemben. Nekem, meg sokaknak.

És ennyi, itt ebben a nemzetben.


 28-ból tizenegyen válaszoltak úgy, hogy nem írják alá az adatlapot


https://www.szabadeuropa.hu/a/bicske-utan-fel-evvel-latszatintezkedes-zsarolassal-fuszerezve-elege-lett-a-gyermekvedelemnek/33071705.html


„Csökkent és a közeljövőben, augusztus 31. után még inkább csökkenni fog a kifogástalan életvitel átvilágítása miatt. Ez az eljárás teljességgel haszontalan, ártalmas, nem szolgálja a pedofília kiszűrését, csak az intézmény dolgozóinak megalázására jó. Nálunk sokan nem töltötték ki, és nem járultak hozzá az átvilágításhoz” – állítja egy nyugat-magyarországi gyermekotthon gyermekfelügyelője.


„A kifogástalan életvitel (adatlap) bevezetése miatt várhatóan csoportok és nevelőszülői férőhelyek fognak megszűnni. Jelenleg sincs már gondozási hely, nem a szükségletüknek megfelelő helyre kerülnek a gyerekek, illetve várnak, kórházban vagy még otthon, hogy legyen. A speciális otthonokban szintén várólisták vannak” – mondta egy fővárosi gyermekvédelmi gyám, akinek számos intézményre van rálátása.


Míg a gyerekek életkora és a munkaerő száma csökken, az otthonok telítettsége nő.


„Az egész rendszer újragondolására lenne szükség, az alapellátástól kezdve; az alapellátás megerősítése, ellátása eszközökkel. A kiemelések nyolcvan százaléka megelőzhető lenne” 


"Nem töltöm ki. Felmondok." 


A magyar gyermekvédelem intézményeinek nevében köszönjünk minden független médiának a megjelentetett cikkeket. Komolyan írjuk és mondjuk: most nem vészharangokat kongatunk! Temetni jöttünk! - A társadalom legalább ennyit tudjon. Még utoljára. Hogy a későbbiekben miért fognak a padokon hajléktalan 12 éves gyerekeket látni drogozni. Köszönjük Orbán Viktor Mihálynak és a kormánynak.


2024. augusztus 13., kedd

1No

 

kicsit kavarog bennem minden.

Hétvégén nehéz döntést hoztam.

Közben rohan tovább az élet.

Itt is, ott is. 

Egy-egy hang elér hozzám.

Ma ülök egy tárgyalóasztal mellett ...

s úgy adom jelenlétem, mint 12 éve,

amikor a haldoklók kezét fogtam.


kicsit kavarog bennem minden.

Hétvégén nehéz döntést hoztam.

S közben rohan az élet.


Újabb könyvcsomag jött ma.

Bár a Háború és Béke után azt mondtam, vége.

Örökre vége.

Veronika jut eszembe, pszichológus barátném, Debrecenben,

csak nevetek... soha nincs vége.

Semminek.


Kavarog a fejem.

Itt egy gondolat, ott egy.


Nem akarok depressziós lenni. Nem akarom siratni a magyar embereket. Ma bejött hozzám egy ügyfél. Cigányasszony. A jobb fajta. Ahogy leült megkérdezi tőlem: 

- de hogy szólíthatom?, egy ilyen vezetőt?

            Fölhúzhattam a szemöldököm. Ránéztem: 

- Boglárka. 

- Na jó, de mégis? Hogyan szólítsam?

            Megráztam a fejem:

- Boglárka. Ilyen egyszerűen.


Nemesek, polgárok, férfiak és nők. Feudalizmus, polgárosodás, modernizáció, Marx, Julius Evola, Wells, 100 év, 1945, Inman, 20 év, 30, az Egy. Hawkins, ...  Zrínyi és A csend. Magyarok.

Ennyi.

Túlparton a róka, folyón kel át, 
recseg a lába alatt a jég, óvatosan lépked. 
Végül mindent aláaknáz és robban az egész. 


Megfesteném. Bíz' Isten, ha lenne időm, meg én. 

Még egy dal

 



Hidd el, hogy számoltam, mit veszítek én

De neked száz voltam már a legelején

Úgy átkoztam azt a pillanatot

Amikor változtam, pedig nem akarok, csak egy dalt

Nem mást, hogy lásd ez a hang

Nem akadt el a szívemben

Egy jel, hogy szól az a vad idebenn'!


Hidd el, hogy álmodtam, egy kottalapot

Igazi mámorban, hogy a ritmusa én vagyok

Nem tudtam, még hova vezet

Mondom, csak úgy voltam, legyen neked is egy


Hiszen a Nap, nem a Hold

Ami lelkedre folyt

Hiszen a Hold, nem a volt

Ami annyira fojt

Hiszen a volt, nem a lesz

Ami el nem ereszt

Hiszen a lesz, nem az ez

Amit úgy szeretsz


Hát mondd, mit érdekel?

Hát mondd, mit érdekel?

Hát mondd, mit érdekel?

Ha van még egy dal idebent?

Egy korszak véget ért

 


Fufu, más néven Profi 22 évet élt, boldogságban.

2024. augusztus 03-án hajnalban hunyt el . 

Szeretetben búcsúztunk el tőle.

Nagyon fog hiányozni.




2024. augusztus 8., csütörtök

Sajnálom, de igazat írok

 

Nem. Nem vezényeltek ki katonákat. Dehogyis. Az egész egy rossz álom. Kifogástalan életvitel környezettanulmány sincs. És az országban nincsenek pedofilok. Nem is voltak. Nem. Senki nem működtett pedofil maffia-hálózatot. Még egyszer: senki. Főleg nem drága politikai vezetőink.

Nem, senki nem mondott fel a Gyermekvédelemben, főleg nem a nyugdíj előtt álló tapasztalt munkatársak. Sőt. Valójában tódulnak az emberek dolgozni. 


Nem, nem mondanak fel csoportosan a gyermekvédelmi törvény módosítása miatt. Nem. Egyáltalán nem ülnek le a gyámhivatali tárgyalások előtt a szakemberek egymás közt és nem beszélik át a legnagyobb nyíltsággal ezt a soha nem látott fa....got. És egyáltalán nem készítenek terveket a pálya elhagyásra, mit pálya!, az egész ország elhagyására.

Nem, nincs vége a világnak. Gyermekeink a legnagyobb biztonságban vannak. A gyermekotthonok virágoznak! Az alapellátásba is csak ímmel-ámmal járnak be dolgozni a családsegítők. Az egész ország harmóniában virágzik. Aludjatok tovább gyerekek.

Iróniát félretéve:

Senkinek nem kívánom ma Magyarországon, hogy egy Gyermekvédelmi Központban esetmenedzserként üljön, és főnöke sokkolja az újabb hírekkel. Minden szép és jó. 


Egy kis matek:

ma a gyermekvédelmet számolják fel, holnap már az egész demokráciát. Egy libafos lépésnyire vagyunk, hogy befejezzék munkájukat, hogy kiképezzék a jobb sorsra való gyermekeinket a következő fokozatra, a junta maffiaállam pribékjeinek. 

Szép volt Magyarország, hajrá FideSS!





2024. augusztus 6., kedd

Hírmustra


Tudjátok, hogy nem vészharangot kongatni jöttem, hanem temetni:

In memoriam Magyar Gyermekvédelem


Egy komment, amivel egyetértek:

22 èves pedagógusi ès pszichológusi tapasztalat után èn úgy látom,h.ennek SEMMI köze a szakmához, pusztán listázás, vegzálás ès sakkban tartás a lènyege az egèsznek! Aztan ha a gyermekvèdelmisek benèzik,jöhetnek a többiek! Ez most egy kísèrlet az állampárt mint diktatúra további kièpítèsèben! Már nem csak az Oroszok vannak a spejzban, hanem a magyar kormány... ;'-( 

(Csak szólok, a szakellátásban csoportosan mondanak fel! Komplett gyermekotthonok fognak bezárni.)


https://168.hu/itthon/munkaugyi-eljaras-alkotmanybirosag-gyermekvedelem-atvilagitas-gyermekjogi-civil-koalicio-per-279100?fbclid=IwY2xjawEfU35leHRuA2FlbQIxMQABHYJipiqPKcd_N-awO834GQECYNQiADZUnPEJa13hFpohj4jMyWXluZ_RxQ_aem_Yt9G4IcRu1upZVf-FyDqMA 


https://www.szabadeuropa.hu/a/a-gyermekvedelmi-dolgozok-haloszobaja-is-nyitva-lesz-a-hatosagok-elott/32991318.html?fbclid=IwY2xjawEfU4RleHRuA2FlbQIxMQABHTPpTbm-qgivdb6xVBsnzwdYUzbJbu5DOyJVp4ENV7wk-W9AVh-BDRmtFg_aem_sS_-E0qWhsaAe5vmQDhbJg

https://index.hu/belfold/2024/06/20/gyermekvedelem-kerdoiv-atvilagitas/?token=01e303d4bbbbcf43de00eda5c082b016&fbclid=IwY2xjawEfU69leHRuA2FlbQIxMQABHTQAWQL5wgSG-zFoQynsJGB0OqTi90CeGs_FoQNYAz0QDl4JiaR6mbu9aw_aem_wZRbeWP8JbG88_8szMohRA

https://merce.hu/2024/07/26/a-gyermekvedelmi-torveny-modositasa-megtizedelheti-a-szocialis-munkasokat/

https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/07/a-munkaltato-donti-el-hogy-alkalmas-e-valaki-gyermekvedelmi-munkara

https://24.hu/belfold/2024/07/02/gyermekvedelem-gyermekvedelmi-torveny-kifogastalan-eletmod-hozzatartozok-adatszolgaltatas-elbocsatas-belugyminiszterium-vizsgalat/

https://24.hu/belfold/2024/06/20/gyermekvedelmi-szakellatas-dolgozok-kerdoiv-kerdesek/

https://telex.hu/belfold/2024/06/21/kifogastalan-eletvitel-ellenorzese-gyermekvedelmi-dolgozok

https://nepszava.hu/3241322_gyermekvedelem-atvilagitas-munkaugyi-eljarasok-alkotmanybirosag?fbclid=IwY2xjawEfVK5leHRuA2FlbQIxMQABHdlmdd1fbkqwiQIYXRCLdo8u4h1jmcK61BCbCNYyzQJJU39jBy-yrEpyyQ_aem_azO1WSnO9pc6by_-gw7yqQ


miközben ezen a vizsgálaton múlhat a beosztott további foglalkoztatása, a részletszabály egyetlen sort sem tartalmaz arról, mitől elfogadható valakinek az életvitele, és mi az viselkedés, ami már nem tartozik ebbe a körbe. A törvény szerint aki nem felel meg a kifogástalan életvitel követelményének, jogviszonyát azonnali hatállyal meg kell szüntetni, és végkielégítésre sem lesz jogosult.

A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek ilyen tartalmú „átvilágítása” indokolatlan és alkalmatlan intézkedés az érintett szakemberek etikai és hivatásbeli alkalmasságának megítélésére

magánélethez való jogát és emberi méltóságát, adatvédelmi és személyiségi jogi szempontból aggályos és aránytalan alapjogi korlátozást eredményez.

Jelentősen csökkentette a kormány a gyermekjogi képviselők számát, és a múlt héten elfogadott, szankciókra épülő gyermekvédelmi törvény sem ír arról, hogy újra bővíteni kellene a létszámot. A gyermekjogi képviselők a családjukon kívül, állami gondoskodásban élő kiskorúak képviseletét látják el a Belügyminisztériumhoz tartozó Integrált Jogvédelmi Szolgálat működésének keretében. 2023. július 1-ig országosan 23 szakember dolgozott ezen a területen, tehát minden megyére jutott legalább egy képviselő, azóta régiós elosztásban mindössze 16-an tevékenykednek ebben a pozícióban.

https://nepszava.hu/3239474_gyerekjogi-kepviselok-letszamcsokkentes-hallgatas-belugyminiszterium 

Megkérdeztük a Belügyminisztériumot, mi volt az oka a létszámcsökkentésnek, de érdemi választ nem kaptunk választ.

https://nepszava.hu/3233166_orban-kormany-torvenyjavaslat-gyermekvedelem-szakember

– Ennek a tervezetnek semmi köze a gyermekvédelemhez, hiszen az 1997. évi törvény ma is hatályos, és ha betartanák a szellemiségét és a betűjét, a gyerekek igazi védelme megvalósulhatna –

Annak pedig, hogy 2 éve börtönre ítélhetik azt, aki elmulasztja a jelzést, beláthatatlan következményei lehetnek. Mint mondta, a gyerekvédelemben dolgozó szakemberek jelentős részének nincs kellő ismerete arról, hogy hogyan ismerhető fel a bántalmazás, mikor, hogyan, mit és kinek kell jelezniük. Kutatások és a napi tapasztalat igazolja, hogy legtöbbször nincs visszacsatolás a jelzéseket követően, kevés az esetmegbeszélés, a kollégák nem tudják, mi lett a jelzés sorsa, mi történt a gyerekkel, és az elkövetővel. Büntetés helyett jelentős személyi-, tárgyi erőforrásokat, továbbképzést kellene biztosítani, ez adhatna alapot a számonkérésnek. Továbbra sincs szó arról, hogy milyen programokat nyújtanak a bántalmazás megelőzésében az áldozatoknak és a szemtanúknak.

A törvénymódosításhoz kapcsolódik még egy fontos esemény: éppen a törvényjavaslat benyújtásának napján hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az integrált gyermekvédelmi rendszer fejlesztésének stratégiájáról szóló ajánlását. Az előzetesen már közzétett 10 alapelv alapján egy komplex stratégiát lehetett volna kidolgozni, aminek a végrehajtásához az EU minden segítséget megadna. A tegnap benyújtott javaslat készítői ezt sem vették figyelembe. Hazai szakmai és civil szervezetek is eljuttatták részletes szakmai javaslataikat a döntéshozókhoz, ám a konzultáció lehetőségét is elvetették a kormánypárti bizottsági tagok és az ágazati minisztériumok is. Pedig ezekből világosan kiderül, mit kellene tenni a megfelelő politikai és szakmai szándék, illetve a szükséges erőforrások biztosításával. Ennek hiányában gyerekek tízezrei, százezrei szenvednek a bántalmazás különféle formáitól, a most beterjesztett módosítás alapján ők semmilyen segítséget nem kapnak majd.


Jelenleg a gyermekvédelem teljes tönkretétele folyik, hogy a kormányzati pedofilok kielégülhessenek!! A szakma tehetetlenül nézi, a kegyelemdöfést.