"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2021. augusztus 29., vasárnap

Mi a valóság?


A valóság az, amit kézzel fogok. A valóság az, amire a józan észnek szüksége van, ha józan akar maradni. Ha van valami, amit kézzel fogsz, az valóság, mint például:

- az igazságtalanság, (ha tudod, hogy ugyanazért a munkáért társad többet kap, az igazságtalanság)

- a diszkrimináció, (ha tudod, hogy csak a neved, bőrszíned, lakcímed, életkorod stb. miatt téged nem foglalkoztatnak ugyanott, ahol másokat ugyanazért a tudásért igen) 

- a jogtalanság, (ha szándékosan a joggal károsítanak meg, például, ha törvényben különbséget tesznek egészségügyi ellátáshoz oltott és oltatlan között)

- a bűn, (ha az államhatalom kifejezetten veled szemben ezeket alkalmazni kezdi)

Az igazságtalanság, diszkrimináció, jogtalanság, bűn ebben a sorban bomlik ki természetes módján. Ha nincs, ami gátat vessen neki. (S mi is vetne neki gátat? Ez oly, mint a mag, ami szárba szökken, majd gyümölcsöt hoz.)

De legyünk tárgyilagosak, amíg csak olvasol róla, vagy valaki beszéli, hogy ez meg ez érte, de te nem tapasztaltad meg még soha, addig ne dőlj be neki, mert csak mese.

Az ember a mesélő, a regélő állat, homo fabula (– használd csak nyugodtan én találtam ki, neked adom, jogtisztán, ingyenesen). 

Mindig mesél. Mindenki mesél. Kinek a meséjét veszed be? Neked is van egy meséd. Úgy alakítod, ahogy neked tetszik. Hogy tetszik a saját meséd? Jöhetnek ezek az akadályok, mint fent felsoroltam, kézzel fogod őket az életedben és elakadtál mesédben? Ha igen, akkor eljött az ébredés ideje, itt a mese vége. Az, aki a mesét mondta neked, lelepleződött, hogy mindez csak mese. Nem a valóság. A valóság most mégis égetően fáj, mert józan eszeddel fel sem foghatod. A józanságra való ébredés mindig fájdalommal jár. 

Ülj csak le egy pillanatra, fújd ki magad. Gonosz a világ? Most megtapasztaltad? Nem vagy egyedül. Sokan, sokszor megtapasztalták. Mi lesz rá a válaszod? Két dolgot tehetsz, te is mesélni kezdesz, újra, amihez jogod van. Bár, ha életben maradsz mindenképp mesélni fogsz, de döntsd el melyik mesét mondod el, hol folytatod. A véreset, az agresszívet, vagy egy békéset. Te döntöd el, mártír leszel, vagy áldozat. Bármelyiket választod, hős leszel. A mesélő hős.

Nézd! Ember vagy! Örülsz, mert sikeres vagy. Lelkesedsz, mert reményed van. Szorongsz, ha fenyegetve vagy. Szomorú vagy, ha veszteség ér. Mert Ember vagy. Ez az, amit senki el nem vehet tőled, ha olvasod ezt az írásomat, akkor biztos, hogy Ember vagy.

Jézus soha nem mondta, bánkódj, szorongj, rettegj, légy szomorú.

Jézus azt mondta: Örülj! Reménykedj! Ne félj! Ne szomorkodj!

Örülj, mert megváltottalak. Reménykedj, mert veled van Istened az ÚR, ne félj, mert neveden szólítottalak, ne szomorkodj, mert újra meglátnak szemeid.

Az evangélium a jó hír. A jó hír a gonosz fenyegető világban.

Nézd! Lehet, hogy a hatalom a gonoszok kezében van (a kormánynak, az intézményeinek és igen még az egyházakban is). De a tudás és a hit nem. Sem tudásuk nincs Istenről, sem hitük nincs Benne. 

Egy kérdés van csak: Kinek mi, vagy ki az istene? Ha a hatalom birtoklása az istene, az ugyanolyan gonoszságot szül, mintha maga a gonoszság lenne az istene. Az emberi „evolúció” ura és hajtóereje: Isten. Ha a gonoszságod az istened, gonosz leszel. Lényegtelen hová fejlődik a technológiád, a vagyonod. 

Az emberiség „evolúcióját” az határozza meg, hogy ki, vagy mi a Te Istened. Döntened kell, neked, hogy melyik Napot választod, amely körül keringsz. Maradhatsz gonosz, de a gonoszságnak bére van, meg fogod kapni. Vagy lehetsz jó, és jutalmat kapsz ráadásként jóságodra. Engedd a világnak gonoszságát, hagyd rá, te járj egyenesen. Ne mást fenyítsél, hanem magadat! Te légy jó!

A hatalom világunkban, azért erőszakos, mert szeretettel, tiszta szívvel vezetni a gonoszok nem tudnak. Őket csak a hatalom birtoklása érdekli, ezért is vannak hatalmon manipulálással, varázslással, hazugsággal és erőszakkal. Aki igazán vezető nem folyamodik máshoz, csak a tisztelethez és a szeretethez. Ezért van, hogy igaz vezetőket e mostani világban nem látsz hatalmon, sem pozícióban. Az igaz vezető nem elveszíti hatalmát ebben a világban, hanem alázatosan elfogadja a megromlott világ kívánságát, vagyis önönmaga létezésének nem kívánatosságát. Tiszta emberekre nincsen szüksége a világnak. Ha ez nem így lenne, és hazudnék, most nem olvasnál engem. Mivel olvasol, tudom, hogy igazam van, mert sír a lelked. Ezért mondom: 

Te légy tiszta! Emlékezz mindenkor Urunkra, aki meghalt ugyanezért a kereszten. Nem kellett a világnak! Te sem kellesz, de te légy mindhalálig az Igaz Isten igaz gyermeke. 

Légy áldott!


Nincsenek megjegyzések: