"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. március 8., csütörtök

József, az álmok királya

Tegnap este fiam választott egy mese dvd-t, hogy nézzük meg.

József, az álmok királya:














Ahhoz is gonoszság kell, hogy valakiről, aki igaz, azt gondoljuk, mondjuk, hogy gonosz.
Pozíció, hatalom féltésből. Úgy viselkedjünk vele, mint egy utolsó gonosztevővel.
Józseffel ez történt, a saját testvérei által. De ugyanez történt Jézussal is.

Az igaz, ha a gonosz kezébe kerül, hiába védi magát. Nincs menekülése. Amit elterveztek róla a gonoszok, azt végig is viszik. Ám minden gonoszság végén, ott van az ÚR.

"Várva vártam az URat,
és ő lehajolt hozzám,
meghallotta kiáltásomat.
Kiemelt a pusztulás verméből,
a sárból és iszapból.
Sziklára állította lábamat,
biztossá tette lépteimet.
Új éneket adott a számba,
Istenünknek dicséretét.
Sokan látják ezt, félik az URat,
és bíznak benne."
 Zsolt 10,1-4

Az ÚR jóra fordítja az igaz sorsát és végül az igaz kezébe adja a gonoszokat. Akik, amikor ez megtörténik, teljes szívvel megtérnek Istenhez, mert belátják bűnösségüket, és az igaz, igaz voltát.
Nem minden gonosz hull el, csak a legmegátalkodottabbak. Aki a teljes felismerés után is, gőgjükben és büszkeségükben elutasítják a megtérést.

Mindennek végén pedig áldás osztás vár, attól, aki Atyja mindeneknek.

A gonoszok megpróbálják ellopni az áldást az igazak elöl, de ez nem sikerül nekik. Késleltethetik, de Isten az időnek is URa. Ő az, aki végül, amit eltervezett kiosztja. Senki sem tudja megakadályozni.

Az igazak öröklik a földet, a gonoszok pedig, ha megtérnek részt kapnak. Az igazak fognak uralkodni az Igazság Királyával. Akik a Királyéi azokat senki ki nem ragadhatja kezéből.

A Földön élő embereknek nem tetszik, ha úgy osztják fel őket: gonoszok és igazak. E radikális és fájdalmas ítélet elöl középutakat keresnek, ezerszer ezer álmegoldással, és álelmélettel, politikailag, fajilag és ki tudja még hogyan. Számukra nincs, nem létezi ilyen végletes kategória, hogy gonoszok és igazak. Ez szerintük pejoratív, diszkriminatív, bántó, és fájdalmas. Nem humanitárius.

Pedig a gonoszság ott lappang minden emberben.
És ezt minden ember tudja is magáról és a világról is.

Hogy kicsoda szabadíthat meg?

Az őszinte Istenhez fordulás. Ha kutatod és keresed az Igazság és Békesség királyát. Ez a személy, ma is él, noha azt hitték a gonoszok, végleg eltörölték. De Jézus él! Sőt uralkodik. Mindent a kezében tart.

A gonoszság addig uralkodik benned, amíg meg nem térsz. Amíg testvéredhez, és Atyádhoz nem fordulsz bűnbánó lélekkel azt mondván: VÉTKEZTEM.

Megtérés nélkül nincs bűnbocsánat, gonoszságainkból való szabadulás.

A bűnbocsánat már készen vár.

A te Urad, Bírád, Atyád és testvéred mindent megbocsájtott neked, mert az árat bűneidért már Ő maga kifizette.

Nincs más váltság bűneidre, csak

JÉZUS KRISZTUS

kereszthalála, vére amely hintetett az örök templom, örök oltárára, örök váltságul az Istennek, a Magasságban.

Ez az a vér, amely eltörölte bűneidet. Valld be Ő előtte, hogy bűnös vagy, vétkeztél, és kérd, szóljon hozzád, érintsen meg téged. Adjon neked új életet. A gonosz helyett igaz életet és a múlandó helyett örök életet. Legyen Jézus, az egyetlen Igaz ÚR életedben. Ő az Igaz! Legyél az Ő testvére!

Ő az, akitől testvérei megszabadultak, eladták, kiszolgáltatták a bűnösök kezére. Ő az, aki magára vette ennek a cselekedetnek minden bűnét, hogy az ellen fordulóknak is szabadságot szerezzen. Azért viselte a gyalázatot, és a halált, hogy nekünk szabadulást szerezzen.
Azért viselte a gyalázatot és a halált, hogy testvérei lehessünk, vele együtt örülhessünk életünknek.

Jézus, a Király, mindent megbocsájtott, minden embernek, mert minden bűnt maradéktalanul magára vett. Ő volt a fekete bárány. Önként adta magát. Mint bárány, szótlanul, nem lázadt ellene.
Nincs bűn, ami elítélhetne téged, hiszen minden ott volt a kereszten.
Noha a mi bűneink juttatták oda, mi árultuk el Őt, de Ő minden bűnünk magára vette.

Mégis, mert ilyen nagy kegyelem részesei vagyunk, ne utasítsuk vissza Őt, amikor a felismerésre, és a megtérésre hív minket. Őszintén valljuk be: Még egyszer, olyan szomorúságot nem okozunk Atyánknak, amellyel egyszer már vétkeztünk ellene. Nem maradunk a bűnben.

"Kérünk, bocsásd meg testvéreid hitszegését és vétkét, hogy rosszat követtek el ellened!
Bocsásd meg hát azoknak a hitszegését, akik atyád Istenének a szolgái!
József sírva fakadt, amikor ezt elmondták neki.
Oda is mentek hozzá a testvérei, leborultak előtte és ezt mondták: Szolgáid vagyunk!
De József így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Vajon Isten vagyok én? Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. Most hát ne féljetek, eltartalak én benneteket és gyermekeiteket! Így vigasztalta őket, és szívhez szólóan beszélt velük."
1Móz 50,17-21

A mi Atyánk, a Mennyekben, mennyivel több Józsefnél. Mennyivel inkább magához fogadja a megtérő bűnösöket!

Nincsenek megjegyzések: