"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2020. november 26., csütörtök

Márk 1,1-15

 Kedves Testvéreim, 

úgy gondoltam szép lassan, de ha lehet, mindennap teszek fel egy bejegyzést, az elmúlt évek Bibliaolvasásaimból. Fogadjátok szeretettel, és legyen épülésetekre. Olvassátok velem a megadott szakaszt,  Isten adjon nektek is gyümölcsöző gondolatokat. A címben jelzett Bibliaszakaszról írtam le gondolataimat. A 'Bibliaolvasóm 'címke alatt fogjátok megtalálni. A készítés idejét a bejegyzések alján jegyzem.


„Amikor megvallották bűneiket, megkeresztelte őket a Jordán vizében.” Ezt a dolgot Jézus sem változtatta meg.

„Ímhol a víz” – ha megvalljuk bűneinket, és hisszük és valljuk Jézust Isten fiának, akkor bemerítkezünk.

János azt mondja, aki utána jön az erősebb nála. Jézus a legerősebb a Földön. A Föld felett és mindenhol.

A bűnök megvallása és vízkeresztség megmaradt, ahogy János gyakorolta, de János maga mondja, hogy, aki utána jön, Jézus, aki elhozza nekünk a Szent Lélek keresztséget.

„Történt azokban a napokban, hogy eljött Jézus”. Jézus magán mutatta be a sorrendet. Felismerés, bűnvallás, víz, és Lélek. A Lélek galamb formájában szállt rá bemerítése után. Később a galamb még egy példázatában fog szerepelni, legyetek szelídek, mint a galambok és okosak, mint a kígyó. (Ezt Marin Luther King JR. később olyan szépen elmagyarázta nekünk.)

Az Ige szakasz azt mutatta nekem, hogyha így cselekszünk, ahogy Jézus mutatta, akkor Isten, az Atya gyermekének fogad.


2016. szeptember 

Nincsenek megjegyzések: