"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. február 4., kedd

Akadályozó helyzetekről



"Csak Isten bocsájthat meg bűnöket, kegyelmezhet és csak Isten ítélhet bűnösöket, kárhoztathat büntetésre.
Jézus a fügefán mutatta meg, hogy Ő jogosan, Isten által felhatalmazva, hozhat ítéletet, szabhat büntetést is! De még ezt a bírói szerepét sem emberen mutatta meg, akkor földi itt létekor, hanem egy gyümölcstelen fán."

Nagyon érdekes, hogy utána egy hegyről beszél Jézus tanítványainak. Példázat volt ez, emberen ne ítéljetek, ne hajtsatok végre rajta semmilyen büntetést.

Ha valami akadályoz:

Szólhattok a hegynek ugorjon a tengerbe.

Ismét nem emberekre mondja, hogy ítéljünk, és pusztítsuk el őket, ha akadályoznak. Hanem helyzetekre, akadályozó körülményekre.

Miben akadályozhat?
Jézus kiküldött minket. Ahogyan Őt az Atya küldte. ---> Ő az Atyától kapott küldetését tökéletesen véghezvitte.
Mi Jézustól kaptuk küldetésünket, amit úgy kell véghez vinnünk, ahogy Ő tanította nekünk.
Jézus tanította meg  nekünk, - látnunk kellett, mit hogyan tesz, ahogy Ő látta az Atyát - mit, hogyan kell tennünk. Jézustól kapott küldetésünk mi is tökéletesen véghez tudjuk vinni.

Az isteni küldetésünk véghez vitelében, szólhatunk egy előttünk tornyosuló akadályozó tényezőnek: Ugorj a tengerbe!

"Mester nézd: a fügefa, amelyet megátkoztál, kiszáradt. Jézus így válaszolt nekik: "Higgyetek Istenben! Bizony mondom néktek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd  magadat tengerbe! - és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit  mond, az megtörténik -, annak meg is adatik az." (Mk 11,21-23)


Nincsenek megjegyzések: