"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. január 24., hétfő

Adjátok meg Azázelnek, ami Azázelé

... de szívemet nem adom senki másnak, mert az az Úré.

Főpap! Az engesztelés napján kerested a bűnbakot, megtalálhattad, sorsvetéssel küldhetted a pusztába. Azázelnek. A puszták démonának.
"Mutassa be Áron a bikát mint maga vétekáldozatát, és szerezzen engesztelést magáért és háza népéért. Azután fogja a két kecskebakot, állítsa azokat az Úr elé a kijelentés sátrának a bejáratánál, és vessen sorsot Áron a két bakra, az egyiket sorsolja ki az Úrnak, a másikat Azázélnak. Vezesse oda Áron azt a bakot, amely a sorsvetésben az Úrnak jutott, és készítse azt el vétekáldozatul. Azt a bakot pedig, amely a sorsvetésben Azázélnak jutott, állítsák élve az Úr elé, hogy engesztelést végezzen vele, és elküldje Azázélnak a pusztába." (3Mózes 16:6-10)
Mert Azázelnek is jutott valami. Hiszen részt kért, és részt is kapott Isten dicsőségéből. Vagyis, hogy ellopta azt - mivelhogy máshoz sem értett, mint a csaláshoz. Azóta is ezt játssza a földön az emberek előtt, hogy ő az Isten. Hát Isten megadja neki, ami az övé, hogy vegye szívének gonosz vágyait és tettei gyümölcsét.
Aki gonosz, legyen gonosz ezután is. Aki jó, az vigyázzon magára, hogy Jó maradjon, hűséges Istenéhez, hogy el ne vesszen. Figyelmeztetés: kegyelemben élünk. Sorsvetéssel döntik el, melyik bak kerül Azázel elé, s melyik Isten elé a szentélybe, vétekáldozatul. Aki áll, vigyázzon el ne essék.

Ha pedig túl magas lenne bárkinek, amiről az Írás beszél, kérjen Istentől bölcsességet, és kijelentést, hogy magyarázzal el.

Azázel jelentése = bűnbak; eltávolodni, eltávolítani; elküldés, odaadás; démon.

... és "akkor bement a Sátán Júdásba" (Lk 22,3), mert Júdás, a Sátánt akarta követni. Ő lesz tehát az Azázelnek küldött bak, hogy beteljesedjenek az Igék. Mert vétekáldozati engesztelés volt nekünk Jézus Krisztus, de Azázelt is kielégítette Isten. Adjátok meg Azázelnek, ami Azázelé.
S aki nem érti, értse meg: Aki Istené, Legyen egészen Istené.

Mert az Úr mondta: "Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát, de én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited: azért, ha majd megtérsz, erősítsd atyádfiait."
(Lk 22:31)

"... de én könyörögtem érted" - mondta az Úr. Könyörögj értem és értünk Uram, hogy el ne fogyatkozzék a mi hitünk, amikor Azázel, kikéri, azt ami az övé, hogy ne legyünk Júdások. Uram, a Te örökségedet akarom bírni. A Te királyságodban akarok élni.
" Atyámfiai, férfiak! Be kellett teljesednie az Írásból annak, amit előre megmondott a Szentlélek Dávid szája által Júdásról, aki vezetője lett azoknak, akik elfogták Jézust; közénk tartozott, és részt kapott ebből a szolgálatból. Ez azután mezőt szerzett ennek a gonosztettnek jutalmából, de fejjel lezuhant, kettészakadt derékban, és egész belső része kifordult. Közismertté is vált ez Jeruzsálem lakói előtt, ezért nevezték el azt a mezőt a maguk nyelvén Akeldamának, azaz Vérmezőnek. Így van megírva a Zsoltárok könyvében: Legyen a szállása pusztává, és lakó ne legyen benne, tisztségét pedig más vegye át." (Apcsel1:16-20)
Így ment Júdás a pusztába. Nem abba a Pusztába, ahol az Úr lakik, hanem egy másikba, ahol Azázel él. S ahogyan letaszította a pap, a szakadékba, az Izráel bűneivel terhelt bakot, Azázelnek, így zuhant le, és szakadt ketté Júdás is.
"...vezesse oda az élő bakot tegye rá Áron mindkét kezét az élő bak fejére és vallja meg fölötte Izráel fiainak minden bűnét és minden bűnét és vétkes hitszegését. Helyezze azokat a bak fejére, azután küldje el egy odarendelt emberrel a pusztába, hadd vigye magával a bak minden bűnüket egy távol eső földre. Így küldje el a bakot a pusztába." (3Mózes 16:20-22)
A bak elvitte Izráel bűnét, mert ezeket a bűnöket, Izráel Azázeltől kapta ajándékba, hát vissza is küldték neki. Izráelnek csak az Úr kell. Demonstrálják, és kikiáltják: "Mi Istenünké vagyunk, Azázel! Ez a tiéd, visszaküldjük neked! Nem kellenek a bűnök! Nálunk marad az Úr, mert a vétekáldozatként a vért, az oltárra helyeztük: Azázel, nem vagyunk a tiéid, az Úr, ezen a szent napon, visszafogadott magához, és megbocsájtotta vétkeinket. Elért hozzád a kecske bak, aki ajándékodat visszavitte neked. S nálunk maradt az Isten kegyelme."

Az Úr mondta:
"Mert a test lelke a vérben van, és én az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelést szerezzen értetek. Mert a vér a benne levő lélek által szerez engesztelést. Ezért mondtam Izráel fiainak: senki se egyék vért közületek." (3Mózes 17:11,12)
Isten Báránya, Jézus Krisztus vére, az oltárra tevődött. És ez a vér hathatósabban kiált minden más áldozati állat, vagy akár Ábel vérénél is. Ez a vér Isten előtt értem és érted kiált. Azázeltől akar megmenteni.
Mit használ, ha Azázelnek visszaküldöm bűneimet a bakkal, de nem kerül az oltárra a vér? Hiába tisztítom lelkem a bűntől, ha Isten nem bocsájtja meg vétkeimet, mert nincs mi által visszafogadjon magához, ha nincs vétekáldozat.

Krisztus vére legyen az oltáron. 

Szívünk egy olyan oltár, mint a Szent Sátorban az oltár, és a szentek szentjében a frigyláda, ha Krisztus lakik benne. Tisztítsátok meg tehát magatokat. Mint papok küldjétek el Azázelnek, amit ajándékba küldött nektek, és egy időre be is fogadtattok, a bűnt, de a vér se hiányozzék szívetekből. Szentek legyetek, ahogyan Istenetek is szent.

Mert az Örökkévaló Lélek a szívünkbe öntetett, nem is lehetett ez másképp: "Mert minden test lelke a vére a lélekkel együtt... minden testnek a lelke a vére." (3Mózes 17:14) Ha Krisztus áldozatát elfogadta Isten, mint vétekáldozatot, akkor az Ő vére által az Atya, lakozást vett szívünkbe, mint annak idején a Szent Sátorban, a frigyládára tett bak vérét is elfogadta, vétekáldozatként, és lakozott az Úr közöttük.

Ha Krisztus vére által megbocsájtotta bűneinket, akkor az Ő vére által, Isten Lelke lakik bennünk. Hiszen:

... Krisztus vére, Örökkévaló Lélek ... 
(Zsid 9:14)

Becsüljétek meg tehát magatokat: Aki hisz, Jézusban, szívének oltárán Krisztus vére van.
Ezért lehetséges, az az Igazság, hogy az Atyától származó Örökkévaló Lélek lakik bennetek.

bogi

Előzmény: http://testveremnek.blogspot.com/2011/01/nagy-engesztelesi-nap-11-resz.html

Nincsenek megjegyzések: