"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2022. április 1., péntek

Vissza a ...

 

Na közben lett egy háború. Mármint a legutolsó bejegyzésem óta. Nem tűntem el. Szóval, én nem gondolom, hogy a Putin és Trump a fehér estélyis ártatlan szűz leány. Nem, nem. Ők is ugyanabban a páholyban vannak, mint azok, akik a felszínen ócsárolják őket. Az IQ szint olyan alacsony, hogy a fájdalomtól sírnék, ha híreket olvasnék. De! megkímélem magam, van elég fizikai fájdalmam egyébként is, elég az nekem. Szóval miért is nem bojkottálták Kínát, amikor lerohanta Tajvant, vagy Szaúd-Arábiát, vagy Amerikát és sorolhatnám a végtelenségig. Annyira átlátszó a történet, olyan óvodás szintű a kivitelezés, szót sem érdemel. Európa tönkretétele elvégeztetett. Nincs mit beszélni róla. Hogy miért? Mint a kereszténység utolsó fellegvára megszüntetésre kerül(ne). A kereszténység nemcsak egy vallás, de egy filozófia is, életérzés, világlátás. Sok-sok gondolkodó ősünkkel, mint Szent Jusztinosz, Origanész, Szent Irenaus, Kelemen, Szent Ignatiosz. Ha a hátralévő életedben jót akarsz magadnak és Krisztusban akarsz maradni, jól teszed, ha őket olvasod a hírek helyett. Így átmentjük a keresztény értékeket az utókornak. Egyébként az egész mostani helyzet egy nagy keresztényüldözés. Nem, nem csak az egyik oldalról, mind a kettő. Egyik se szent, Amerika se, az oroszok sem, és az állítólagos áldozatok sem, az európai vezetés sem (ja az ukránok sem, állj meg). Meg kell értenetek, hogy nincs jó hatalom, mind a hitedet akarja elpusztítani. Ne engedd! Ennyi.

A túléléshez ajánlok egy könyvet: Vanyó László: Az ókeresztény egyház irodalma. Újra kiadva, átdolgozva, megvásárolható. Aztán szerezd be az ókeresztény írókat, szükséged lesz rá.


Nincsenek megjegyzések: