"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2011. április 20., szerda

Kovásztalan kenyerek 1. nap

Oh jaj kedves TestVérem meghalt bennem a miszticizmus!
Tegnap este elkészítettük a mi Páskánkat. A mi holdszámításaink szerint ugyanis tegnap este volt Páska. Elég nehezen jöttünk erre rá, és úgy örülök, hogy végül te voltál, aki megértette, megfejtette, és döntötte el az estétől-estig dilemmát. Tegnap este tehát elkészítettük az első kovásztalan kenyerünket.
Azt nem lehet mondani, hogy finom volt. De mégis, a mi győzelmünk. Mintha egy bálvány omlott volna a porba nálam. Izráel szabadulása Egyiptomból, jelképezi Isten gyermekeinek szabadulását ebből a világból. Ahogyan Izráel kovásztalan - nyomorúságos - kenyeret evett Egyiptomban a rabszolgasága idején, ugyanúgy esszük mi is, ebben a világban a mi nyomorúságos kenyerünket.
És mégis, amikor Jézus megtörte a kenyeret, ezt a - nyomorúságos - kenyeret törte meg, és mondta: Ez az én testem.

Jézus mondta:
"A világban nyomorúságotok van, de bízzatok én legyőztem a világot."
Jn 16,33

Isten királysága közöttünk van, az Ő Lelke által, amely szüntelen ránk árad, bőséges gazdagságban vagyunk TestVérem! Láthatjuk, érezhetjük. Az Ige éltet, megelevenít, életet ad, mindennap. Mint a szakadatlan ömlő víz tömeg, mely fölülről zuhan ránk. De, mégis, amíg Ő vissza nem jön királyi dicsőségében, ezen a világon, csak nyomorúságunk van, kovásztalan kenyeret eszünk.
Bízzunk! Egyszer tudjuk, hogy meglátjuk Őt színről színre és többé nem fogunk kérdezni semmit. Hanem öröm ujjongással leszünk, mert nyomorúságunknak véget vet. Eltakarítja az útból a Sötétség Angyalát és Ő fog uralkodni. Ez az a reménység, amely nem szégyenít meg.

Köszönöm TestVérem, hogy velem voltál. Nem sok barátnőm vállalta volna be, hogy megsüti velem a kovásztalan kenyeremet. De hát, miért is ne! Sokszor Isten akkor jelent ki nekünk újabb dolgokat, ha bátrak vagyunk engedelmeskedni. Újabb meglátásokat, gondolatokat ad, hogy jobban megértsük a világot, és benne a saját helyzetünket. Ma például a miszticizmusom temetem...

bogi

Nincsenek megjegyzések: