"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 9., csütörtök

Mt 5,17-48



Ez a szakasz egy hosszabb rész, több, mint 40 perc. Az Ige felolvasás közben megállva mondtam el a gondolataimat.

Igehely: Mt 5,17-48
Meghallgatható:
itt

Itt-ott a hangminőségért bocsi. Rossz helyen volt a mikrofon. 😕Azért hallgatható. 😏

Rövid kivonata:

Ki lesz nagy a mennyek országában? Ha valaki minden parancsát megtartja Jézus parancsainak és úgy tanítja az embereknek Isten Igéjét.

Ki nem kerül a mennyek országába? Akinek az igazsága nem múlja felül az írástudók és farizeusok igazságát, az semmiképpen sem jut be a Mennyek országába. Az Isten akaratának megfelelő életünk, az igazság, amelynek felette kell lennie a képmutató írástudók és farizeusok életének.

Isten igazságában való élet, magába foglalja a legapróbb dolgokat is. A mindennapokat is. A váratlan eseményekben is az Úr akaratát keressük.

A régiek közelebb élték egymáshoz az életüket, ezért ha valaki ostobának hívta a másikat, azt a nagytanács már kihallgatta. Aki ellen vétünk, azt ki kell engesztelnünk. Panaszainkat le kell rendeznünk egymással. Ez Krisztus parancsa. Tele vagyunk ítélettel egymás felé, de valójában nem lehetnénk. Nem a mi dolgunk ítélni. A mi dolgunk a béketeremtés.

Hogyan kell tekinteni egy asszonyra? Testvérnőként. A nőknek szükségük van arra, hogy biztonságban érezzék magukat, minden férfitől. Aki kívánsággal tekint egy asszonyra az bűnt követ el az asszony ellen, akkor a férfi bűnben van. Nem az asszony, a nő, a lány van bűnben a szépsége miatt, hanem az, aki bűnnel néz rá.

Egy férfi legyen férfi, amit esküvel megígért, azt tartsa meg. De egyáltalán ne esküdjetek, az igenetek, legyen igen, a nemetek, nem.

Mennyivel tesztek többet, mint mások, a hitéletben? Mennyivel vállaltok többet? Ti legyetek tökéletesek, miképpen mennyei Atyátok tökéletes. Szeress és imádkozz, hogy az Ő gyermeke legyél.

Nincsenek megjegyzések: