"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. február 11., szombat

Jézus Krisztus kiküldő parancsa 2.

"Majd (Jézus) ezt mondta nekik: „Menjetek el az egész világba, s hirdessétek minden teremtménynek az örömhírt: hogy aki hisz és bemerítkezik, megmenekül. De azt, aki nem hisz, el fogják kárhoztatni, azokat ellenben, akik hittek, a következő jelek fogják kísérni: nevemmel ördögöket fognak kiűzni, új nyelveken fognak szólni, kígyókat emelnek fel, s ha valami halálos [mérget] isznak, nem fog nekik ártani, gyengélkedőkre vetik kezüket, s azok állapota megjavul. Az Urat, Jézust meg azután, hogy beszélt velük, felvették az égbe, hol Isten jobbján ült le. [Tanítványai] pedig elmentek, és mindenhol hirdették [az Igét]. Az Úr velük munkálkodott együtt, és [az igehirdetést] követő jeleken át megszilárdította a [lelkekben] az Igét."
Mk 16,15-20

"A tizenegy tanítvány aztán útra kelt Galileába, arra a hegyre, ahová Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, imádattal borultak le, de voltak, akik kételkedtek. Jézus aztán hozzájuk lépett, és így beszélt velük: „Mennyben és földön minden fennhatóság nekem adatott. Menjetek el azért, és tegyétek tanítványokká az összes nemzeteket, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevébe; s arra tanítva őket, hogy őrizzenek meg mindent, amit nektek parancsoltam, íme én minden nap veletek leszek e kor célba érkezéséig!”
Mt 28,16-20

Csia Lajos fordításában.

Nincsenek megjegyzések: