"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2010. november 22., hétfő

Ajánlás

Kedves Testvérem

tudom, kicsit későn ajánlom neked ezt a blogot, de csak most ért meg bennem.
A blogomat azoknak ajánlom, rajtad kívül természetesen, akik érdeklődnek egy Krisztus hívő gondolatai iránt.
A címkék tematikája a következő:
Három nagy egységes rész szerint írok.
1. A Pusztában című, amelyben hitemről teszek tanúságot. Vallás nélküli hitemről. Magamat csak Jézus Krisztushoz tartozónak vallom. Kényes, nehéz téma, azért írok bele ritkábban, mert nehezen fogalmazok, és a legmélyebb rétegeimet érinti.
Ehhez a témakörhöz tartozik még a Hitről és A mennyei gyümölcsfa címkék bejegyzései.
Mivel nem vallom magam sem katolikusnak, sem protestánsnak bejegyzéseim meghatározása sem lehetséges. Senkit nem akarok becsapni. Mélyen Krisztus hívő vagyok, de nem tartozok és nem szándékozom semilyen valláshoz tartozni. Nem ellentámadásból, sem reakcióból, hanem mert egyszerűen így élem meg a hitem. Örömmel látom azonban, hogy keresztény barátaimnak nem jelent akadályt kapcsolatunkban az "identitás vesztésem", sőt! Úgy látom, mindig építőleg hatott, minden fajtabeli keresztényre. Így remélem, hogy blogom is, építőleg hat, vallástól függetlenül mindenki számára, aki olvassa.
Nem tantételeket akarok hirdetni, hanem azoknak írom ezen bejegyzéseket, akik komolyan elgondolkoznak a sokféleségünkről. És a Krisztusban egynek lévő isteni parancsról. Nem meghökkenteni, megbotránkoztatni akarok. Távol álljon tőlem, egyszerűen leírom a formálódó gondolataimat, ha ezen közben protestáns, vagy katolikus megbotránkozik, azt sajnálom. Én is türelmesen végighallgatom mind a két oldalt. Talán nem merész elvárás, ha ezt kívánom saját magam irányába is, aki a Pusztában, a semmi közepén vagyok, vallás nélkül, ebben a társadalomban. Szóval bátor együtt gondolkodást várok.

2. nagy egység, Teréz anyáról szól. Nem a katolikus testvéreim beetetése ez, csalogatása, vagy becsapása, hogy rátévedjenek a blogomra. Egyszerű oka van. 2005-ben, amikor a szociális munka kezdett érdekelni, Teréz anya hite ragadott meg. Nem volt semmi közvetlen kiváltója, ami úgy konkrétan rá terelte volna a figyelmemet. Csak úgy jött. Talán isteni sugallat. Mélyen beleástam magam az ő hitébe, próbáltam megérteni. És mivel protestáns voltam, voltak vallási részek, amelyek akkoriban még távol álltak tőlem, de szerettem volna megérteni. Ezért engedtem Isten tanításának, hogy a katolikus vallást megértsem. Ez több éves "tanulmány út" volt. Mindeközben nem lettem katolikus, bár sokak szerint, igazabb katolikus vagyok, mint egy katolikus. Ez inkább a hitem miatt van, és hogy megérteni szándékoztam a vallást, és a vallás gyakorlók hitét, miközben - Pál apostol tanítása szerint - minden jót beépítettem magamba. Megjegyezted, hogy toleránsabb vagyok a katolikus testvéreim felé, mint a protestánsak felé. Igen ez igaz. Talán azért, mert elvárnám minden protestáns testvéremtől, hogy ugyanolyan toleráns legyen a katolikusok felé, mint én. Hogy ne támadólag lépjenek fel. Inkább értsék meg hitüket. Nem arra gondolok, hogy elfogadják, hiszen én se értek mindennel egyet a katolikus vallásban, hanem közösségre találásra gondolok. Sajnos, mind katolikus, mind protestáns részről, nagyon távol állunk egymástól. Ebben az egymásra találásban szeretnék segítség lenni.
Tehát ebben az egységben Gondolatok Teréz anyától, Keresztúti elmélkedések - Teréz Anyával, Teréz anya az Egységről, Teréz anya berviáriuma, Teréz anya imái található.
Hiányt pótolok ezzel az interneten, hiszen egységesen nincsenek jelen ezek, sőt, általában véve is nagyon kevés Teréz anya gondolat van a világhálón. Ez örömet okoz nekem, hogy emígyen is segíthetem Isten munkáját. Örömet okoz gondolatainak begépelése.

A 3. nagy egység a szociális munkáról szól. Miért akarsz segíteni? - A szociális munkáról
Ebbe gyakrabban, merészebben és többet írok. A mindennapjaimról szól. Azoknak írom, akik ebben a szférában dolgoznak,  de minden más érdeklődőnek is. Sokszor vegyülnek hitemmel ezen blogbejegyzések is, nem tudom és nem is akarom önmagamtól külön megírni. Őszintén írok le mindent, ahogyan átélem, ahogyan gondolom, a megélt eseményeket, vagy amilyen érzelmeket, gondolatokat okozott bennem egy-egy esemény.
Itt ennél a résznél, nagyon vigyázok a személyiségi jogokra!!! Nem kibeszélni akarok embereket, a neveket változtatom, amennyiben írok. Kivéve egy-két esetnél, ahol pontosan tudom, hogy az említett ember inkább örül/vagy örült, hogy néven neveztem.

A többi címke Család, Levélkék, verseim, vagy amelyek még majd utolag keletkeznek egyéb gondolataim közzé tartoznak.

Építeni szeretnék. Lehet, hogy közben néha szenvedélyes leszek, de még ez is hozzám tartozik, legközelebb korrigálok. A folyamatos egyed-fejlődésben hiszek. Fejlődök. Noha vannak dolgok, amelyek állandóak, és örök. Isten beszédei. Jó így fejlődni, biztos ponton állva. Isten beszéde élő és ható, érzem ezt mindennap. Tanít, nevel, Bennem lakik, ... és mégis ... így együtt az Örökkévalóval, szeretek fejlődni. :) nekem ez boldog játék. Erről akarok írni, mindenféle vallástól függetlenül. És erre a félelem-mentes boldog játékra hívok minden olvasót. Vagy ahogy Teréz anya mondaná: Valami szépet Istenért!

Isten áldjon meg!

sok szeretettel,
bogi

1 megjegyzés:

Nelly írta...

Kedves Testvérem,
lejártak az emberi elgondolások, nincs már alapja az egyházaknak, az emberek által megalkotott egyházaknak, gyülekezeteknek, mert az egy Egyház - Krisztus Teste - épül fizikailag is. Azok az emberek alkotják, akik megértik, hogy Krisztus Teste és Vére nem a földi egyházakban van. Isten gyermekeiben van, akik maguk a templom, a sátor, mert Isten így akarta, hogy közénk jött az Ige, mely közöttünk és bennünk lakozik.
A Puszta, amitől oly sokan félnek, ott vezet át, és abban van az Út. Hogy ezt ki hogyan éli meg emberileg, vagy hova küldi az Úr, már mindegy is... Aki megérti, hogy az Ige, mely az Atyánál volt, és testet ölve eljött közénk, hogy közöttünk lakjék, annak bármilyen vallása - mely a hitre épül, az Atyában, a Fiúban és Szentlélekben (Szent Szellemben) - lehet itt földi értelemben. Aki Isten gyermeke, szereti testvérét, és szeret időt tölteni vele, együtt dicsőíteni az Atyát, legyen ima, szolgálat, vagy csendes együttlét rácsodálkozva Isten keze munkájára. Együtt mennek a Pusztába. Mert Istent keresik. Tudják, hogy a Puszta, távol mindentől megtisztítja szemüket, fülüket és szívüket...
Újra kiviszi az Úr a pusztába az Ő népét, hogy megtalálják Őt azok, akik az Ő népe. Újra kiviszi őket a pusztába, hogy megtisztítsa a népet, hogy Magához édesgesse. Ez most nem fizikai puszta, mint volt a zsidó népnél, mikor kihozta őket Egyiptomból, hanem a lélek pusztasága. A lélek pusztasága, hogy megszabaduljon minden földi köteléktől, mert csak egy kötelékhez ragaszkodik - Istenéhez. Akik kimennek a Pusztába csak a Lélekkel fogják megérteni és "túlélni". Akik valóban gyermekek...
...hogy a pusztában az Úr Maga van ott :c)