"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 10., péntek

Mt 6,1-24


Ismét több, mint 40 perc.

Igehely: Mt 6,1-24

Meghallgatható:
itt

Rövid kivonat:

Hogyan tegyünk jót az emberekkel, amikor az nyilvánvaló lesz? Ne azért tegyük, hogy mások szemében ezzel emelkedjünk.

Rejtettség. Titokban imádkozzunk a belső szobánkban, ajtónkat bezárva. Kegyességünket ne az emberek előtt gyakoroljuk. Ne kifelé mutassuk, hogy milyen hívők vagyunk. Ez semmit nem jelent a mennyei Atya előtt.

A legkisebb fohász is hallható Istennek. Ne szaporítsuk szavainkat, a mi Istenünk ismer minket.

Az egyik jelmondatom, hogy imádkozz és szeress. Sokáig úgy imádkoztam, hogy böjtöltem is. Teljes böjttel.

Az Úr imája. Szerintem a legfontosabb: A mindennapi kenyerünket ad meg nekünk ma és hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek.

Ki vétkezik ellenünk? Megéri, hogy ezen higgadtan elgondolkodjunk. Sokszor olyan dolgokra is azt hisszük, hogy vétkeznek ellenünk, amikor nem. Itt alkalmazni kell egy szűrőt. Az Atya is helyesen szűri, hogy vétkezünk-e ellene. Azon is el kell gondolkoznunk mi a vétek, túl a tízparancsolaton. Vannak rejtett vétkeink is, amire Istennek kell rámutatnia, hogy tökéletesedjünk.

Hol van a te szíved?
Mennyire hiábavalóság itt a Földön kincseket gyűjteni.Csak küszködés, hogy pénzünk legyen, amiből vásárolhatunk, azt viszont nem vihetjük magunkkal a Mennybe. A Mennybe kell gyűjtenünk kincseket.

A szem a lélek tükre. A tekintetből komoly dolgokat láthatunk meg. Ha engedjük beáramolni a szívünkbe az Urat, akkor világos lesz a bensőnk. Ezt a világosságot tekintetünkön keresztül mások is meglátják.

Amit Jézus ajánl nekünk, az egy Életprogram.
Két életprogramot nem lehet futtatni egyszerre, csak egyet. Vagy az egyik szerint élek, vagy a másik szerint. Keverni se lehet. Egyik felé kell döntenünk.


Nincsenek megjegyzések: