"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 26., vasárnap

Mt 11,16-30


Igehely: Mt 11,16-30
Meghallgatható:
itt

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, és megnyugvást kap lelketek – szól Jézus. És mennyire így van! Ha megtanulunk Jézus alázatával és szelídségével élni, egy belső örök megnyugvásunk lesz. Ha elfogadjuk, hogy így vagyunk, itt vagyunk ebben a helyzetben, akkor az ő igáját vesszük fel.

Az Ő szerinte való élet: egyszerű. Ha egyszerűek vagyunk, és hallgatunk Isten Szavára, és cselekedjük, akkor olyanok vagyunk Isten előtt, mint a jó föld, amibe mennyei magokat vethet. Olyan képességeket kapunk Tőle, vagy növekednek fel bennünk, amit Isten a maga hasznára használhat. Egyszerűből tesz minket különlegessé, mennyei áldásaival.

Minden jó adomány Istentől való. Ha megtérünk Isten minden képességünket megújítja, mennyei használatra.

Az Iga itt jelent egy szolgálatot is, amit megtérésünkkor kapunk. Ez egy boldogságos szolgálat lesz.

Maga a megtérés a legnagyobb csoda. Főleg, ha valaki úgy tér meg, hogy nem lát csodákat, csak Isten Igéjét hallja. Az én életem is a megtéréskor, életbizonyosságot kapott, ez a megnyugvás lelkemnek. Egy évig úgy éreztem magam a megtérésem után, mintha közvetlenül Isten ölelésében lettem volna.

A megtérése után az ember minőségileg más életet él. Építő kapcsolatokat kezd építeni. Biztonság érzete van Istentől.

Az Ő Igája jó, érdemes Reá bíznunk magunkat.

Nincsenek megjegyzések: