"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2016. szeptember 25., vasárnap

Őrhelyemre állok


Ha nekem több időm lenne ... még több könyvet olvasnék. Ha több pénzem lenne,... de mivel se több pénzem, se több időm... 

Ma teljes véletlenül sikerült megint három könyvet a listámra tenni, amit szeretnék elolvasni, és természetesen majd véleményt mondani:
Dr. Molnár Róbert:
- Ébresztő, Magyarország!
- Egy politikus, akit rabul ejtett Isten
- Amikor a Csend beszélni kezd

De amíg én ezt megteszem, addig ajánlom nektek, olvassátok el ti is, illetve, aki már olvasta, ossza meg véleményét velünk.
Most egyenlőre ide másolok egy rövid leírást, illetve alulra egy videót, ahol a személyes bizonyságát hallhatjátok.

Az Ébresztő, Magyarország! című kötetről: 

A szerző jelenleg, a kötet 2012-es magánkiadása idején - a szülőfaluja polgármestereként - már a harmadik ciklusát tölti. 1998 és 2002 között képviselője és jegyzője volt a Magyar Országgyűlésnek, majd - mint írja a könyvében - Isten kiemelte a világi politika elvakító reflektorfényéből és visszaküldte a szülőfalujába, Kübekházára. „Isten vonta ki ekkor a világi politika hangzavarából...”

Így vall ebben a kötetében: „Ahhoz, hogy egy társadalomban markáns és mélyreható változások menjenek végbe, nem maradhatnak az emberek bűnnel megalkuvók. Kellenek olyan vezetők, akik gyökeresen másként gondolkodnak, és valóban kell egy igazi, őszinte, tiszta forradalom! Hiszem azonban, hogy a győztes forradalmat nem szavazófülkékben és nem gyilkos indulatokkal, egyik vagy másik oldalon harcra fogható pártkatonákkal, politikai fegyvertárakban fellelhető eszközökkel és lövedékekkel vívják, hanem hittel, imával, szeretettel, lelki fegyverzetekkel és keresztviseléssel...”

Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, ny. főiskolai tanár szerint: „Sokáig talán nem is érti az olvasó ezen könyv címét: Ébresztő Magyarország!” A végén azonban a könyv minden elemét a fájdalmas felismerés vonja egységbe: „Amíg Isten száműzött lesz Magyarországon, addig ne is várjuk az áldást, hiszen a gazdaság válsága, a munkanélküliség, a depresszió, az alkoholizmus, az egészségügyi helyzet és egyéb válságaink mind a szeretet-deficit következményei...”




Nincsenek megjegyzések: