"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. április 6., csütörtök

Mt 14,15-36


Igehely: Mt 14,15-36

Meghallgatható:
itt

Időtartam: 17 perc 45 másodperc

Jézus olyan helyen élt, ami félig maffiózó állam volt. Sok beteg volt. Nem volt egészségügyi, szociális hálózat, jólét. Nem volt jó gazdasági állapotban az ország. Éppen egy nagyon nyomorúságos korszakában volt, ami nagyon hasonlít a mostani magyarországi állapotokra. Sokan hatalmaskodtak a népen, kegyeskedőknek látszottak, de nem voltak azok. Egy ilyen ország-vezetés, bukást okoz annak a népnek. Az ország-vezetésnek mindenkor meg kell, hogy őrizze a népét egészségben, jólétben. Jönnek háborúk, tragédiák, nem múlnak el nyomtalanul, ha nem jól kezelik, ha nincs stratégia a túlélésre, akkor felszámolódik az ország.

Jézus körül szükséget szenvedtek az emberek. Sok embert jelent az ötezer. Nagy volt a baj. Csodára volt szükség. Egy egyszerű kenyérre és halra, egyszerű vacsorára. Nagy volt a nyomor. Mi magyarok mikor fogjuk ezt kimondani?

Genezáret tó partján felismerték Jézust ezért vitték oda a betegeiket. Viszont Péter a tanítványokkal nem ismerték meg Jézust. Péter kétkedéssel fogadta. Elindult Péter, mert Jézus parancsolt, de amikor Jézus átadta a lehetőséget, hogy Péter felismerje Őt, akkor Péter elkezdett süllyedni. Kevés az, hogy ismerjük Jézust, hiszünk-e Benne? Hiszünk-e Benne, hogy képes megtartani? A tóparton lakók felismerték és nem kételkedtek, a tanítványok viszont a hajóban kételkedtek. Ők akkor ismerték fel, hogy Ő Isten fia, amikor elült a szél.

Higgyünk Jézusban, hogy körülöttünk el tudja csendesíteni a szeleket.

Nincsenek megjegyzések: