"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. április 18., kedd

Mt 17,24-18,14


Igehely: Mt 17,24-18,14
Meghallgatható: itt
Időtartam: 34 perc

Mi, Isten gyermekei szabadok vagyunk. Felette állunk a törvényeknek, mert betöltöttük azokat. Mennyei időben is felette állunk a világi törvényeknek. Nem e világban élünk. Életünk mögött lévő tartalmat mi töltjük be azokkal a kapcsolatokkal, amit, ahogy megélünk.

Templomadó befizetése. A templom működtetése, gazdasági célokat is szolgált. És bár noha felette állunk ennek is, hiszen ennél jóval többet teszünk a világ jobb sorsáért, Isten maga gondoskodik, hogy ezeket a világi kötelezettségeinket is megadhassuk.

Ki a nagyobb a Mennyek Országában? Jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat. Egy felnőtt ember is lehet kicsiny, ha hitében éli meg Krisztust. Ilyen formán jóhiszeműségben élünk a világban, emberekkel, munkahelyünkön. Ez több mint naivság, és nem is az. Ez bizalom, hit, remény, biztonság, ha ezt bárki kihasználja bennünk, és megbotránkozunk miatta, jaj annak az embernek, Jézus mondja. Szabaduljunk meg azoktól az emberektől, akik megbotránkoztatnak.


Nincsenek megjegyzések: