"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 20., hétfő

Mt 8,23-9,13


Igehely: Mt 8,23-9,13
Meghallgatható: itt


Miután Jézus bemutatta a gyógyító tevékenységét, megmutatkozott egy még nagyobb dolog, hogy parancsol a természeti erőknek. Képes arra, hogy a körülöttünk dúló szeleket elcsendesítse.

A gadarai megszállottaknál hangzik el először Jézusról: Isten Fia. Isten Fiának van egy olyan szerepe az idők végén, hogy elszámoljon azokkal a gonosz szellemiségekkel, akik pusztítják az emberiséget. Az ítélet a kezébe adatott erről tudnak a gonosz szellemiségek.

Isten Fiának van hatalma bűnöket megbocsájtani. Embereknek van lehetőségük újra és újra a megbocsájtásáért menni Jézushoz. Ő, akinek hatalma van megbocsájtani bűnöket.
Jézus meghív a követésre. Bűnösöket. Ők pedig egyszerűen: Felkelnek és követik Jézust. Jézus a bűnösökhöz jött, mi mindannyian azok vagyunk. Azokhoz jött, akik meg vannak fosztva az Igazság megismerésétől.

Nincsenek megjegyzések: