"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 20., hétfő

Mt 8,1-22


Igehely: Mt 8,1-22
Meghallgatható: itt

A Hegyi Beszéd után nagy sokaság követi őt, legelőször is egy leprás ment oda hozzá. Jézus tudta magáról, hogy ki. A leprásnak is volt egy kijelentése, hogy ki ő. Jézus nem tért ki ez elől. Azonnal megtisztult a leprától.

Kapernaumban Jézus találkozik egy századossal, aki először is a hitéről bizonyságot tesz, másodszor arról, hogy milyen emberséges. Összehasonlítja magát Jézussal, hogy neki van hatalma. Tiszteletben tartja a százados kérését: legyen a te hited szerint. Jézus bizonyságot mond arról itt, hogy pogányok közül sokan meg fognak térni.

Jézus lépten-nyomon betegekbe „botlik”.

Jézus gyógyításai, és a megszállottak megszabadítása a jelek, amely bizonyítja, Istentől való származását.

Jézus követése: nincs idő arra, hogy a világi dolgokban benne maradjunk. Az Ő követése olyan extrém helyzeteket teremthet, hogy el kell hagynunk a családunkat, vagy meg kell békélnünk azzal, hogy nem lesz hol lehajtani fejünket, csak ahol Isten mutatja. Nem árul zsákbamacskát az Ő követéséről.

Jézus elfogadott próféta, tekintély volt az emberek előtt.


Nincsenek megjegyzések: