"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 19., vasárnap

Mt 7,12-29


Igehely: Mt 7,12-29
Meghallgatható: itt


Az aranyszabály:

Légy jó, hogy hozzád is jók legyenek az emberek. Mit szeretnél, hogy mit tegyenek veled az emberek? Még a legelvetemültebb ember is, ha így teszi fel a kérdést, hogy ő vele mi lenne a jó, akkor máris mindenki megértené, hogyan kell egymáshoz jónak lenni.

Miért járnak kevesen a keskeny úton? Mert az emberek nem gondolnak bele, hogy nekik mi lenne a jó. Ha másoknak ezt adom, amit magamnak szeretnék, akkor belépek a szoros kapun, elkezdek járni a keskeny úton, amely az Életre visz.

Gyümölcsök: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22)

Az emberek jó cselekedetei bizonyítják, hogy jó emberről van szó. A hamis prófétáknál látható egy külsőséges jóság, de belül ragadozó farkasok, nem ítélni kell őket, hanem óvakodni tőlük. A hamis próféták még Istennek is ellenvetéseket tesznek.

Megtartani és úgy kell tanítani Isten Igazságát. Mert tanítani mindenki tudja, de megtartani? Kevés, ha azt mondjuk, Uram, Uram. Kötelező tenni, cselekedni Isten igazságát egy prófétának, ha a Mennyek Országába akar jutni. Még szigorúbb ítélet vonatkozik rájuk, mint a tanítókra.
Isten minden jósággal bőségesen el akar látni minket, mint például a Ház (Életünk) példaképe, amelyet Isten kősziklára akar alapozni az életünkben. Kőszikla: Jézus beszéde, amelyet cselekszünk. Ha úgy cselekszünk, ahogy Jézus mondja, bölcsek leszünk. Megmaradunk a tomboló életkörülmények között is.

UI: Ez a bejegyzés történt egy leendő angliainak.

Nincsenek megjegyzések: