"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 11., szombat

Mt 6,25-7,11


Igehely: Mt 6,25-7,11
Meghallgatható:
itt


Ma lehet, hogy nem kellett volna ilyen hosszúnak lennem? Vagy igen? 37 perc


Isten országának keresése egész korán megtörténhet, sőt kívánatos lenne, hogy minél hamarabb rájöjjön az ember, hogy ez mit jelent.

Életünk során két út között kell választanunk, az egyik út a boldogulásunk a világban, a másik, amikor Isten országát keressük, ami a békesség, a jóság, a szeretet. Ha a jót keressük, a jót fogjuk tenni, és azzal vesszük körül magunkat.

Ne ítéljünk. Ha elindultunk a jó utunkon Krisztusban, értékteremtő az életünk a társadalomra is. Felfelé gyűjtünk a Mennybe is, aközben a körülöttünk élők, akik nem úgy élnek, ahogy mi, akkor ne ítéljünk. Mert sokkal komplexebb az emberi élet annál, hogy ítéletet mondhatnánk. Nagyon sok mindentől függ ki miért került olyan állapotban, amilyenben van. Bennünk is vannak hibák, sőt gerendák. Nem látsz jól – mondja Jézus. Hanem, ha kiveszed a gerendát.

Kérjetek és kaptok. Azért kapunk az Úrtól, hogy szolgáljunk vele másoknak.


Nincsenek megjegyzések: