"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 27., hétfő

Mt 12,1-45


Igehely: Mt 12,1-45
Meghallgatható:
itt

Nem mindenki megy be a Mennyek országába, aki azt mondja: Uram, Uram, … és ördögöket űz. Hanem aki jó – erényekkel – cselekedetekkel éli a hitét. Az Úr Jézus mellett megjelennek a bűnök, kalásztépés formájában, de az Úr helyén kezeli a bűnöket, kalásztépést, gyógyítást szombaton. Az irgalmasság előrébb való. Szabad jót tenni szombaton. Jót! Ellenben Jézus mellett nem lehet luxus bűnözni, mert azzal a határát súroljuk a Szent Lélek ellen való vétségnek. Ha azt mondanánk: Jézus minden bűnt megbocsájt, és ezért bűneinkben maradunk, akkor Jézus bűntörlő váltáságát gyalázzuk meg. Mostanában ilyen a kegyelem-tan sok keresztény közösségben, így fogják fel: pl azt mondják a homoszexuális hívőknek: ’jól van dolgod, ne kárhoztasd magad. Nem bűn a homoszexualitás. Jézus szeret téged.’ - A Biblia egyáltalán nem ad felmentést a bűnök alól. Jézus szerezte nekünk a bűnbocsánatot, de ha ezzel visszaélünk, és bűneinkben maradunk, megcsúfoljuk Őt és Szent Lelkét.

Ne adjunk magunknak felmentéseket. Isten Igéjének hirdetése és az ehhez kapcsolódó életszentség a cél.

Világuk hétszer gonoszabb lett. Ebben az állapotában van. Kevés az igaz hívő, aki igazán hiszi és cselekszi Isten igazságát.

Nincsenek megjegyzések: