"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. március 27., hétfő

Köszöntés


Köszöntöm új követőmet.
😊




Az énekesnőről,
(születéskori neve Bat Sheva’ Ofra Haza Bat Shoshana / Yefet Haza; Tel-Aviv, Izrael, 1957. november 19. – Ramat Gan, Izrael, 2000. február 23.) izraeli énekesnő.

Nagyon valószínű, hogy a zene történelmében neki volt a legtöbb harmonikus felső felhangja – néhány dal esetén egyenesen 32-t ért el, mint például az 1988-as Shaday nevű albumának Love Song című számában.

A többnyelvű Haza képes volt rá, hogy hagyományos és kommerszebb éneklő stílusok között váltson anélkül, hogy kockáztatná a hitelességét. A zenéjében vegyítette a keleti és nyugati hangszerelés elemeit. A siker nem maradt el Európában és Amerikában sem; énekeskarrierje alatt sok platina- és aranylemezt gyűjtött be.

Karrierje korán elkezdődött. Tizenkét és fél évesen Haza csatlakozott a helyi színházi színtársulathoz, és Bezalel Aloni menedzser felismerte kivételes énekesi tehetségét. 19 évesen már ő Izrael pophercegnője, és a zenei újságírók a „Kelet Madonnája”-ként emlegetik.

1987. február 3-án Haza túlélt egy katasztrófát egy Cessna repülőgépben az izraeli-jordániai határ közelében. Ettől fogva, mint azt nemegyszer kijelentette, meggyőződésévé vált, hogy Isten vele van, és küldetése van a világban.

1990-ben Haza visszautasított egy ajánlatot, hogy turnén Michael Jackson előénekese legyen.

1994. április 7-én Haza repülőgépének egy villámcsapás miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Temetésén hatalmas tömeg volt jelen a tel-aviv-i temetőben, amely Jichák Rabin búcsúztatása után a legnagyobb volt az országban.

Miután Haza halálát bejelentették, a rádióállomások megszakítás nélkül az ő zenéit játszották, és Ehud Barak miniszterelnök kulturális kiküldöttként dicsérte munkáját, miközben megjegyezte, hogy Ofra az izraeli sikertörténetet is képviselte: „Ofra kiemelkedett a Hatikvah nyomornegyedéből, hogy elérje az izraeli kultúra csúcsát. Jelet mutatott mindannyiunknak”.

(Forrás: wikipédia)

Nincsenek megjegyzések: