"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2017. január 24., kedd

Tizenharmadik reflexió


Igehely: Fil3,15-4,9
Meghallgatható:
itt


Isten azért ad nekünk vagyont, hogy azzal szolgáljunk. Viszont Pál apostol beszél, olyan emberekről, akik Krisztusnak ellenségei, az emberek ellenségei, akik lopnak, harácsolnak és hazudnak. Azért Krisztus ellenségei, mert szeretetlenségből teszik: hasuk az istenük. Kimondja: kárhozatra jutnak. Ne legyünk gonoszak, ne legyünk Krisztus keresztjének ellenségei. Ne legyünk a Szeretet ellenségei.

Gyarló a testünk, amit szükséges Istennek egy mennyei erővel feltámasztania, megváltoztatnia, dicsőségessé. Erre kaptunk mi elhívást, hogy megváltoztatja a testünk milyenségét, hogy élhető életet éljünk, méghozzá örök életet élhessünk. Felszabadít minket a gyarló testünk korlátai alól, hogy a Szeretet Országába vigyen minket. Az ember, ahogy éli az életét, tapasztalatból is rájön a Biblia igazságaira, szembejön vele. Rádöbben: kegyelmében élünk Istennek.

Örüljünk az Úrban mindenkor, mert az a kincs miénk: hogy átváltoztatja gyarló testünket, az Ő dicsőséges testéhez hasonlóvá. Méghozzá a Szeretet által. Ez, ami irányítja az életünket. Mi, akik úgy élünk, ahogy Pál apostol példának hagyta, bele vagyunk írva Isten könyvébe Jézus vére által. Örüljünk.


/Sajnos a szmogot egyáltalán  nem bírja a tüdőm, viszont hangosan tanulnom kell. Ezért ismételten bocsánat, a  nehéz beszédemért./


Nincsenek megjegyzések: