"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2015. július 10., péntek

Huszonnegyedik mérföldkő - 6 - 6 - 9 / 24


Ne égess fel magad mögött semmit.

Mert ha az ÚR vezet, a Pusztában, ha az Ő parancsai szerint engedelmesen jársz, bármi, bárhogyan volt, nehézségek, körülmények, és döntések mögötted, mindennek mennyei értelme és helye volt.
Ha a szívünk nem ítél el, a legjobbat tettük, amit tehettünk.

Van egy könyv, a TB kiskönyvünk, itt a Földön, amely mutatja, milyen munkahelyeken dolgoztunk eddig, így mutatja 'életünk mennyei könyve' is, hol, merre és miért jártunk. Olyan ez, mint a test, magán hordozza a sebeket, és a gyógyítást. Mindennek nyoma van. Ez a könyv a Mennyben, egy olyan Ember kezében van, aki a világ legcsodálatosabb Embere. Mindent tud rólunk, könyv nélkül is. A szívünkbe lát. Ismeri gondolatainkat.

Talán néha összetépnénk a TB kiskönyvünket, hogy soha, senki ne tudja meg, hol dolgoztunk. Talán már nem büszkeség tölt el, mint rég, hanem a szégyenérzet, mert most már tudod 'többre' is vihetted volna.
De a mennyei Embernek, pont mi kellünk. Minden bűnünk, botlásunk és kevés tudásunk ellenére. Egy csodálatos meghívás, egy 'munkahelyre' és egy olyan otthonba, amelyet itt a Földön, sehol sem találná meg.

'Tönkreteszik csinálmányaitokat' - mert ha mi magunk, bármit teszünk Isten nélkül, ha a legjobb szándékunkkal is tesszük, akár gyermekeinkért, vagy boldogságunkért, vagy más boldogságáért, csak földi múlandó. Porrá lesz, mint a TB kiskönyvünk, halálunkkor.

Te még se égess fel magad mögött semmit. Építs mennyei drágakövekből. Soha el nem múló értékeket. Meglásd, ha Istennel jártál a Pusztában, visszatekintve lábad nyoma is arannyá lesz.


"Minden lakóhelyeteken rommá lesznek a városok, és elpusztulnak az áldozóhalmok, hogy oltáraitok is rommá legyenek, és elpusztuljanak. Összetörik és megsemmisítik bálványaitokat, szétzúzzák tömjénező oltáraitokat, és tönkreteszik csinálmányaitokat. 

Hullanak köztetek a sebesültek. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR! 
 

De hagyok maradékot. Lesznek, akik megmenekülnek a fegyvertől, a népek közé szétszóródva az országokban. 

Akkor majd megértik megmenekültjeitek a népek közt, ahová fogságba vitték őket, hogy én törtem össze tőlem elfordult parázna szívüket és bálványaikkal paráználkodó szemüket. Megundorodnak önmaguktól gonoszságuk miatt, mert mindenféle utálatosságot követtek el."

Ezékiel próféta 6,6-9



Nincsenek megjegyzések: