"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2015. április 5., vasárnap

Jézus a bíró


Jó pásztorként, vagy bíróként jön vissza Jézus Krisztus?

Gáncs Péter kiemelte: Jézus nem azért tér vissza, hogy leszámoljon az ellenségeivel, azokkal, akik cserbenhagyták vagy szembefordultak vele. Nem keresi sem Pilátust, sem a főpapokat. Nem akar megtorlást és nem akarja magát ünnepeltetni sem. Azért jön, hogy jó pásztorként összegyűjtse szétszóródott nyáját. Jézus nem győztes hadvezérként, hanem jó pásztorként tér vissza az emberekhez - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvéti nyilatkozatában.


Számunkra, akikre hagyta Jézus a békéltetés evangéliumát, az örömhírt, dolgunk, hogy elmondjuk, mindenkinek:


"Arra hívott el minket az Isten, hogy békességben éljünk"
1Kor 7,15

"Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy 
nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét.

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: 
Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!! 
2. Kor 5,19-20 

Isten igazságosan fog ítélni
2 Thessz 1,5

Bíró és végrehajtó: bosszút áll

"Mert hiszen igazságos dolog az Isten előtt, hogy gyötrőiteknek gyötrelemmel fizessen, nektek pedig, akiket gyötörtek, enyhülést adjon mivelünk együtt. Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival, tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának. Ezek majd örök pusztulással bűnhődnek az Úrtól és az ő dicső hatalmától, amikor eljön az a nap, hogy megdicsőüljön szentjei között, és csodálják mindazok, akik benne hittek, aminthogy ti is hittel fogadtátok bizonyságtételünket."
2 Thessz 1,6-10

"A gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosoknak, gyilkosoknak és paráznáknak, a varázslóknak és bálványimádóknak, és minden hazugnak meglesz az osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban." Jel 21, 8


KRISZTUS VISSZATÉRÉSE

Pásztor: éles karddal és vasvesszővel 
               GYŐZTES HADVEZÉRKÉNT

"És láttam a megnyílt eget: ime egy fehér ló, és aki rajta ül, annak neve Hű és Igaz, mert igazságosan ítél és harcol, szeme tűz lángja, és fején sokágú korona és ráírva egy név, amelyet senki sem tud rajta kívül; és vérbe mártott ruhába volt öltözve. Ez a név adatott neki: az Isten Igéje. A mennyei seregek követték őt fehér lovakon, tiszta fehér gyolcsba öltözve. Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját. Ruhájára és derekára az a név van írva: Királyoknak Királya és uraknak Ura."
Jelenések könyve 19, 11-16


"Az Atya nem is ítél senkit, 
hanem az ítéletet egészen 
a Fiúnak adta át."
János evangéliuma 5,22


Nincsenek megjegyzések: