"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. augusztus 18., hétfő

A tükör


összetört. A Földön. Összerakhatatlan.



A Mennyben: Arany üvegtenger, a legtisztább tükör, amiben szemlélhetjük önmagunkat, másokat és Istenünket.



Ahogy Pál apostol mondja, színről színre látunk - értünk, szemlélünk - majd a mennyei létünkben.
Ebből fakad hálaénekünk.

A tükör többé nem összetört, hogy megismerjük egymást és az Istent. Feszített, mennyei, víz-tükör. Aranytenger. Mindaz, ami tükröződhet benne: színtiszta, JÓ, SZENT.

A tükör, ami körül a szentek állnak. Folyó, és tenger, VÍZ, amely a találkozást, a megbocsájtást, a megtisztulást, az örömet és az életet adja, benne és körülötte nyíltan meglátható a szentség, a tisztaság, a gazdagság és az igazság.
Amely bennem és benned teljességre jutott Isten Lelke által.



A trónus előtt mintha üvegtenger lett volna, kristályhoz hasonló
Jel 4,6

És láttam valami üvegtengerfélét, amely tűzzel volt vegyítve, és láttam azokat, akik legyőzték a fenevadat, annak képmását és nevének számát, amint az üvegtengernél álltak az Isten hárfáival, és énekelték Mózesnek, Isten szolgájának énekét és a Bárány énekét: "Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úr Isten, igazságosak és igazak a te utaid, népek királya: ki ne félne téged, Urunk, és ki ne dicsőítené a te nevedet, hiszen egyedül te vagy szent: mert a népek eljönnek mind, és leborulnak előtted, mert nyilvánvalóvá lettek igazságos ítéleteid".
Jel 15,2-4

Azután megmutatta nekem az élet vizének folyóját,
amely ragyogó, mint a kristály,
s az Isten és a Bárány trónusából ered.
Jel 22,1

A tényeket nem lehet megváltoztatni:

EZ ÍGY LESZ.


Nincsenek megjegyzések: