"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. május 1., csütörtök

A Múlt


Tamás Gáspár Miklós filozófus lapunk kérdésére kifejtette, hogy bár a kormányzati döntéshozók egy része protestáns elkötelezettségű, a kabinet mégis a háború előtti katolikus politikai hagyományt folytatja. Horthy Miklós alatt ugyanis – a kormányzó vallási meggyőződése ellenére – a négyszázéves Habsburg katolikus tradíciónak megfelelően, inkább ellenzékben voltak a reformátusok. Nem véletlen, hogy nem Ravasz László református püspök, hanem Serédi Jusztinián katolikus bíboros volt a főpap Magyarországon a kormányzó idejében, és Debrecen helyett Esztergom lett a vallási centrum. A filozófus úgy véli, hogy a közép-európai hagyományos jobboldal társadalomszemléletét a mai napig elsősorban XI. Pius pápa szociális enciklikája, a Quadragesimo anno határozza meg, így hazánkban is ennek mentén politizál a katolikus többségnek az egyébként akár protestáns meggyőződéssel is rendelkező döntéshozói kör.
http://hetek.hu/belfold/201311/kormanyzati_kalvinizmus


Jaj, de jó lenne, ha így lenne, de gyerekek: nem látjátok, hogy, amit Orbán miniszterelnök úr tesz az katyvasz.

Az ominózus vallástétel, hogy Orbán Viktor úr megtért:


Annak idején még keresztény, diplomás értelmiségi barátaim is elhitték.

De kérlek, hányszor mondott valami szellemit? Egy Igét? Nos, ő ízig-vérig politikus. Semmi több.

Egyedül Beton atya értette meg az egészet, mimikája mindent elárul.
A többit nem is kommentelem.

És az idő megállt:





Mert hát Beton atya egy intelligencia zseni.

---

Nem. Nekem nem jön vissza a múlt. Senkinek se. Mint tudjuk ugyanabba a folyóba kétszer nem lépünk. Esetleg a mederbe.

A Múlt. 

1941. 07. 11. Szarvas és Vidéke lap
https://drive.google.com/file/d/0B6RSz-P0XAXuWWNRRUlOaUI5Q2s/edit?usp=sharing

Érdemes az egészet elolvasni.
Címekből, és az írásból:

- Fajvédelem

A mai kor emberének másként kell fajtáját neme­síteni, másként kell .— ha szabad így mondani — ok­szerű tenyésztést rendszere­síteni. A módszer mindenek­előtt a nemkívánatos fajok­kal (például zsidó) való vérkeveredés megakadályo­zása, másrészt gondoskodás arról, hogy utódok csak egészséges szülőktől származhassanak. Nem szabad és nem is lehet ennek a problémának egyéni és ér­zelmi mozzanataival foglal­kozni, mert ha valahol, itt áll a régi rómaiak törvénye: az állam, a nemzet az ősszes törvények között a leg­fontosabb.Elemi kötelesség, hogy ennek az országnak minél több éptestű és éplelkű pol­gára legyen, mert ebben rejlik a nemzet nagysága. 

- Példanélküli siker a Jud Süss békésszentandrási előadásain

Tolongott, tülekedett a tömeg különös­képpen a szarvasi vendégek, hogy részesei legyenek an­nak felvilágosító és propagandalív hatásnak, ame­lyet ez a film minden fajtáját igazán szerető keresztény em­berre gyakorol. Érdemes volt ézt a filmet megnézni, már csak azért is, hogy abban őssszesűrítve láttuk azt a sok-sok találékonysággal elindított és folytatott harcot, amelyet a „választott nép" tervszerűen, eszközválogatás nélkül vív vi­láguralmi törekvéseinek meg­valósítása érdekében. Köszön­jük Ordelt Rezsőnek ezt a pár estét. Gazdagabbak lettünk tapasztalatunkban s öntudatosabbak hitünk és fajtaszeretetünkben.


Írd be a keresőbe Jud Süss, ugye volna mégis mit átbeszélni a magyar népnek?! A magyar népnek is, nemcsak a németeknek.

2014. 04. 15:


Pozitív színben tünteti fel Hitlert Bánhegyi Ferenc történelemkönyve, amely egyike annak a két-három műnek, amelyet az állami iskolák választhatnak - erről Miklósi László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Történelemtanárok Egyletének elnöke szerint a könyvben úgy írnak a náci Németország vezetőjéről, mintha egy hős lenne, ami akár szimpátiát is kiválthat a kamaszokban.


Nos mi a helyzet azzal a szoborral?

Orbán: Nem változtathatok a szobron

És  hová lett a levél, amit Dávid Katalin művészettörténésznek írt?
Na jól van, még itt van:

http://www.origo.hu/attached/20140430davidk.pdf

Nagyrabecsüléssel:

Bogi

Nincsenek megjegyzések: