"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. február 10., hétfő

Nem mindegy



"Mindannyian megláthatjuk Istent a rendkívüli dolgokban,
de ahhoz már gondos szellemi képzettség kell, hogy minden
kis részletkérdésben is meglássuk Őt.
Soha ne gondolj arra, hogy a "véletlenek"-nek nevezett esemény
nem Isten rendelése.
Légy kész, hogy mindenben felismerd Isten terveit."
O. Chambers


Nem mindegy, ki miért hal meg. Természetes halállal, betegség, természeti katasztrófa miatt, vagy bűncselemény áldozata.
Nem mindegy, hogy a bűncselekményeket, később, hogyan vizsgálják meg.
Nem mindegy, hogy az igazságot napfényre hozzák-e.
Nem mindegy, van-e büntetés a társadalom részéről, vagy szabadon járhatnak a gyilkosok közöttünk, sőt még ki is tüntetik őket, és állami tisztségeket viselhetnek.

Miért nem mindegy?
Mert szellemi hozadéka van.

Lehet a csontokat a szőnyeg alá seperni, eltüntetni a nyomokat, de! Átkozott lesz a ház. Átkozott lesz a hely. Feltáratlan bűncselekmény történt benne. Ez az átok öröklődni fog, nemzedékről nemzedékre. A vér kiált.


Tűztánc

Amikor a Csernobili baleset történt, azon a napon szüleim elmentek az orosz barátaikhoz, Gödöllőre, vittek engem is, és testvéremet, aki csecsemő volt.
Tűztáncot jártak, amikor az a szörnyű baleset történt.

A Biblia szerint: Üröm. Azt hiszem így hívják azon a nyelven Csernobilt.
Véletlen?


---

Ahogy Karcsi bácsi mondta, '56-ban felemelték a süllyesztő fedelét: 'maga is oda akar kerülni?' - kérdezték tőle.
Ott voltak benne a fejbe lőtt emberi tetemek. Hullák, csontok, vérbefagyva.
Karcsi bácsi azt mondta: 'nem!' - és akkor a kommunisták elvitték kényszermunkatáborba, 20 évre. Miért? Mert nem akarta a kommunistáknak adni a földjét. Ezért ölték meg azokat az embereket is, ezért szenvedett ő 20 évig, és vették el minden javát. Szerinted, ez normális? Ez egy normális emberi rendszer volt?

A kommunisták - a szocializmusnak látszó rendszer kiszolgálói - sok bűnt követtek el. Ember-ellenes bűnt. Vértapad a kezükhöz, és azoknak leszármozattaihoz.
Ezek nem (Ezek sem) lettek napvilágra hozva. Hogyan értem ezt? Hiszen kiállító termünk van a kommunizmus bűneiről? Igen, de a gyilkosok nem bánták meg őszintén bűneiket, ezért van átok alatt az országunk.

Elhalnak a bűnösök és elhaltak az áldozatok. Nincs ki beszéljen. A gyerekeik vagy tudják vagy nem. Néhány kép maradt. Akták, amik titkosítva vannak. Bűnvallás, bűnrendezés, és bűnbeismerés nélkül. A vér a földön maradt.

Egyébként az a furcsa, hogy elhalnak a bűnösök anélkül, hogy beszélnének, vagy anélkül, hogy megbánnák bűneiket, és napfényre hoznák. Talán valaki azt hiszi jól van ez így. A Mennybe mennek, ha meghalnak. A Mennybe mennek?
És valaki talán azt hiszi ez az egész bűnrendezés nélküliség nem hat jelen társadalmunkra? Miért ne hatna? És nem hat rád?

Azt értettem meg, hogy a bűnösök, bűnösök maradnak, ha nem térnek meg, és nem azért, mert Isten gonosz, hanem azért, mert az az ember soha életében és még utána sem, soha nem bánta meg, hogy megölt bárkit is. Vannak emberek, akikben nincs személyes bűnbánat. Ez az igazság, soha nem bánják meg. Nem azért rejtegeti a bűneit, mert nem akar börtönbe menni, mert az olyan rossz lenne, hanem azért, mert nem bánta meg. Ugyanúgy elkövetné. Ezért nem megy a Mennybe Istenhez. Ezért létezik a Pokol.

Hogyan jöhetne a Szent Szellem és tisztíthatná meg ezt az embert? Akinek kedves a bűn?
Sehogy! csak képmutatás az ember részéről, ha eljátssza milyen szent-hívő lett, mert belément a Szent Lélek. Hogyan mehetne beléje, mosná át a lelkét? Az igaz megtérés, bűnvallása nélkül sehogyan! Ha meg akarunk térni és venni akarjuk Isten Szent Lelkét, nekünk kell kidobnunk magunkból a szemetet! Őszintén kellene megbánnunk saját, és őseink vétkét is. Őszintén kellene visszaadni minden elrabolt javat, sőt négyszeresen kellene visszaadnunk azoknak és leszármazottaiknak! Ha komolyan vennénk Isten Igéjét. A bennünk lévő szemétre hiába kérünk aranyló áldást! Vagy hiába tennék látszatra a Szent Szellem karizmája mögé, vagy akármilyen származásunk mögé, vagy egy egyház mögé, vagy akármilyen ellenünk elkövetett bűn mögé! Bennünk: meg nem vallott bűn, emberi vér marad! Ezzel nem vállal közösséget Isten! De elnézi tudatlanságunkat, ... egy ideig.

Nálunk a tűztánc miatt, az összes rokonomnak - föl- és lemenőnek - a lábát érte baj. Jel volt. Amit soha senki nem értelmezett családunkban, pedig Istentől való jel volt.
A tűztánc, ha valami is, esetleg egy ártatlannak tűnő dolognak tűnhetett volna szemünkbe ... mégis, ez nem a mi megítélésünk alá esett, mi ártatlan, vagy mi nem. Hiszen milyen tragikus következményei lettek! Szólt Isten a maga módján, hogy ez okkultizmus volt. De hogyan térhetne erre a belátásra egy hitetlen? Isten Igéje nélkül?
Vagy ugyanígy, ha csak csontokat rejtegettünk is, de azért is megkaptuk büntetésünket.
Ha ez pedig így van, és ezt láttam a saját életünkben, akkor mit mondhatnánk a kollektív gyilkosságokról? Milyen katasztrofális szellemi következményei lehetnek annak!

Néha ki fog fordulni a múlt posványából egy-két hulla, egy-két csont, de ha a nép nem tart bűnvallást, és a napfényre került dolgokat újra a szőnyeg alá söpri, egy centit se fogunk előre haladni. Átok alatt maradunk. Az áldás, nem az anyagi javakra vonatkozik. Többről van szó, egy felszabadult, lélegzetvételről, hogy tudjuk: szeret minket az Isten! Helyén vagyunk. Megvallottuk bűneinket, megtértünk, elfordultunk azoktól, és Isten közelhajolt hozzánk. Ő majd úgy áld meg ezek után, ahogy Ő jónak látja.

Egyesek szerint, ezek lejárt dolgok. Nincs átok, mert nem mi követtük el.
Ez ostobaság. Ha tudunk róla és hallgatunk, /hallgatás leplét borítjuk rá/ cinkosok vagyunk, mi követtük el. Gyilkosok leszármazottai vagyunk. Szellemileg minden következményének részesei vagyunk. Mindegy, hogy a gyerekeink ágya alá dugjuk! Igen, mert jelenbe ível a múlt bűne. Megmarad. Főleg a gyilkosság, de minden egyéb más is, a rejtegetés, a cinkosság is.

Ha pedig mi Isten népe, különválasztjuk, hogy most csak magunkkal foglalkozzunk, ne a magyar néppel, még helyesebben tesszük.

Isten meg akarja mutatni az embereknek, nem játék, a bűn, a gyilkosság, a bűn rejtegetése. Akárki is követi el, akármilyen rendszerben, bármilyen náció*. Sokkal erősebb szellemi hatása van, mint azt képzelnénk. Ránk, családunkra és népünkre. Jézus hívő keresztényeknél is, nyitott kapukat ad, ami gátolhat szellemi kiteljesedést, sőt magát az Igehirdetésünket, hogy erővel és hatalommal teljen meg, és célt érjen. Szükséges a változáshoz, a felismerésünk, igaz bűnvallásunk, és megtérésünk. Soha nem késő, de lépnünk kell.

* nemzeti, szocialista, kommunista, zsidó, cigány, magyar, vezető, beosztott, földműves, iparos, bankár, adminisztrátor, katolikus, protestáns, karizmatikus és tovább tovább tovább.

---

Jól tudom, mai napjainkban politikailag történik itt még valami, hogy politikai vezetőink átugorják a kommunizmus bűnének 40 évét, és visszatérnek egy másik súlyos dologhoz, követni az antiszemitizmus eszmerendszerét és kommunizmus jónak tűnő dolgainak keverékét és annak hagyományait. Milyen égbekiáltóan emelkednek fel szobrok, pártok, emberek az át nem beszélt véres történelmi lapjainkból. Az antiszemitizmusról ugyanolyan fontos feltáróan beszélni. És az a tény, hogy miért akar a jelenlegi kormány átugrani 40-50 éven, átugrani a kommunisták bűnein, és így is - most épp dicsőséges formában - rávilágítani a II. világháború hortysta rendszerére, benne az antiszemitizmusra, mint erényre? Egy kérdés lehet, de egy biztos, amint ahogy most van ez így a közéletben szintén egy fajta leplezése ám a dolgoknak! Bújtatás és figyelemelterelés. Nem egyenes dolgok. A vezetőinknek - egyházi és politikai vezetőinknek - az antiszemitizmust és a kommunizmust is ugyanazzal a mérleggel kellene mérnie, és ugyanúgy feltárni, és őszintén megbánnia, mindegyiket és minden keverékétől tartózkodnia. Elfordulni tőlük, eszméitől, bűneitől, gyilkosságaitól. Sőt még a nevétől is. Megítélni, és a megítéléshez mérten beszélni és cselekedni jelenünkben.

Azt gondolom, hogy a jelenlegi kormányuk részéről - leplezetten és sunyi módon - mind az antiszemitizmus mind a kommunizmus - azoknak minden bűnével - egyszerre van rehabilitálva! Valami furcsa mód, karöltve egy másik vértontó rendszerrel, a katolikus egyházzal. Nagyon súlyos dolgok ezek, kongatom a vészharangokat. Ebben az új keverék ideológiában nincs igaz megtérés, igaz bűnvallás, igaz elfordulás, és igaz Isten hit. Nem Krisztus követő. Akármit is mondanak vezetőink szájukkal, cselekedeteik leplezik le őket! De egyébként szájuk is leleplezi őket. Maguk tesznek bizonyságot arról, hogy követik az agresszivitás,  letarolás, korrupció útját, amelyek ezeket a rendszereket jellemezte.
És nemcsak a kormányról beszélek, hanem az emberekről is. Még néhány éve hallottam a volt munkahelyemen - állítólagos keresztény szervezetben - intézményvezetőt ÁVO-s felmenőjéről dicsekedni. Amíg most 2010 után sem veszik észre, hogy ezek bűnök, és nem erények, - sem nem örülni nem kellene annak, hogy mások vérén felépítette családi házát, sem követni nem kellene azok hagyományait, - addig mikro szinten sem, és kormány vezetői szinten sem lesz Magyarország felett áldás.
De hát azt mondják van áldás. Igen, számukra az is zajlik jelenleg is, amit a múlt véréből építettek, úgy rabol, csal, lop, hazudik, ahogy tud, hogy mentse az irháját, mások kárára. Nekik ez az áldás, és soha nem lesz bennük bűnvallás. Erre mondom vannak emberek, akik soha nem fogják belátni, hogy kárt okoznak, embereket gyilkolnak, akkor bűnt követnek el, mert nekik ez TETSZIK. És tetszeni is fog.

Mivel kevesebb mit lopni, véresedik, és keményedik az agresszívitás. Ezért van, hogy Magyarországon egyre többen éheznek és kerülnek bajba. Lesz ez még tovább is... a vezetők még erősebben akarják majd megtartani azt a kevesüket amilyük maradt, még több szenvedést képesek lesznek okozni tömegeknek, ezért a földi múlandó kis javakért. Még inkább meg fognak keményedni, és még több, és még kegyetlenebb bűnöket fognak végrehajtani lelkiismeret-furdalás nélkül, vagy akár későbbi igaz, őszinte megbánás nélkül.
Ugyanis, magukat rekesztik ebbe az állapotba. Csak ők térhetnek igaz útra, helyettük senki nem fogja megtenni.

A jelen korunkban a lényeg számomra, amit ki szerettem volna emelni, hogy mi, akik Isten népéhez tartozunk:

1. gondolkozzunk már el azon, ki miért öl / ölt meg másik embert? Akármilyen jogalapja, akárkinek van-e vagy volt-e erre, a múltban, a jelenben, vagy a jövőben? Van-e bárkinek joga felmagasztalni gyilkosokat? Lehet, túl egyszerűen gondolkozom, egyesek szerint, de én hiszek Istenben, a bűn számomra bűn: a gyilkosság, gyilkosság, annak minden - szellemi - következményével. Itt ebben a dologban, számomra egyik ideológia /sem keresztény, sem iszlám, sem lovag keresztesek, sem náci, sem kommunista/ semmi a világon nem ad jogalapot nyújtó felmentést. Mégha azt mondanák, a Jóért teszik is, akkor se.
Hasonló ehhez a többi bűn: ki milyen jogon lop meg másokat? Teszi tönkre? Okoz neki sérelmet? Ki milyen jogalapon, okoz jogtalanságot, sérelmet a másiknak? Egyik ideológia képviselői a másikat, milyen jogon ítélheti el, magát pedig mentheti fel, mikor ugyanazt, ugyanazért követi el?

2. Bánjuk meg őseink bűneit és forduljunk el tőlük. Vágjuk el az átkok köteleit. Vizsgáljuk meg magunkat, őseink cselekedeteit, Krisztus igaz követői tartsunk igaz bűnvallást, és bűnbeismerést, és kérjük Istent, hogy törje meg felettünk az átkot. Legyen az bármilyen (eszme)rendszer által elkövetett gyilkosságokból eredő! Mégha csak érintőlegesen is voltak szüleink ezeknek részei - csak a csontokat hozták be rejtegetni. Rá akartam világítani, még ha nem is volt részese a bűnnek magának, mindenfajta rejtegetése is átkot hoz! Hasznos lenne, ha a bűnvallásunkhoz anyagi kárpótlást is csatolnánk, ha tudjuk kiknek okozott családunk kárt! Ez az őszinteség! Nemcsak a látszata, hanem a cselekedetekben megnyilvánuló! A lényeg: hogy publikusan megnyilvánul, nemcsak szavakban, de áldozathozatalban is! Ez az igazi megbékélés felebarátainkkal. Amikor mindenki egyénileg a feltárt tudott családi titkaiból visszaszolgáltatja az ellopott javakat azoknak, akiktől ő vagy ősei elvették. Egyébiránt, valóságos cselekedetek nélkül az egész ügy, a politika térfelén marad, üres szólam, egy újabb ideológiai fecsegés.

3. Elfordulás, gyakorlati megvalósítása Bibliai alapja:
Azokkal, akik nem törekszenek minden emberrel, és így velünk se valódi békességre, mi dolgunk?
"A szakadást okozó ember elől egy vagy két megintés után térj ki, tudván, hogy az ilyen ember kivetkőzött önmagából, bűnben él és magában hordja ítéletét." /Tit 3,10-11/
Bármit hangoztathatnak, lehet akármi a PR, a valóság írja fölül a szólamokat.

"Ha valaki hozzátok érkezik, és nem ezt a tanítást viszi, ne fogadjátok be a házatokba, és ne köszöntsétek, mert aki köszönti, közösséget vállal annak gonosz cselekedeteivel." /2Jn1,10-11/
Ezek komoly figyelmeztetések. János apostol itt a testvéri szeretetről írt előtte, rövid velős megfogalmazásban az Isten szeretet megvalósításának, és a testvér szeretetnek, Isten népe számára, olvasd el, szívleld meg és cselekedd => 2Jn 1,1-9

Eddig a kommunizmus bűneiről beszéltem, de
Kontra - antiszemitizmus:

Ehhez a témához, amit itt fenn írtam érdemes még az alábbi írást elolvasni. /Az egész cikk a linkre kattintva elérhető/ A kommunizmus átkához hasonló átok a zsidóság ellen elkövetett bűncselekmények átka. Minden gyilkosságra, minden bűnre ugyanazok a szellemi törvények járnak. Ez az alábbi cikk biblikus elindulási alap, ahhoz is, hogy a kommunizmus bűneiből, átkaiból megszabaduljunk. Ne legyünk részrehajlók bűn tekintetében. A bűn, minden rendszerben, mindig bűn. Igazságos dolog, kimondani az igazságot, hogy a kommunizmus bűnét - többnyire és sajnos - éppen a zsidó származásúak tartották fenn, de ezt a kettőt együtt kell nézni és elítélni, zsidó származásúaknak is, és nem zsidóknak is. A kommunizmust is, és az antiszemitizmust is! A származás lényegtelen a bűn tekintetében. Legyünk igazságosak, és legyünk tiszták! Tisztuljunk meg mindegyikből! Minden gyűlöletből. Zsidók is, és nem zsidók is!

http://www.danielcsoport.hu/tanitasok/helmuth-eiwen-a-wr-neustadt-i-ichthys-gyulekezet-pasztoranak-linzben-a-remenyseg-forrasai-aktiv-europai-emlekezet-konferencian-elhangzott-tanitasa/#more-1298

"Jeremiás nem hagy kétséget afelől, hogy az utódoknak kell viselniük az atyák vétkét. Hogy helyesen értsük ezt a kijelentést, tisztában kell lennünk a Biblia tanításával: a bűn és a felelősség között egyenes és visszavonhatatlan kapcsolat van. Isten soha nem ruházza más személyre a bűnt, nem az utódokat teszi felelőssé atyáik vétkeiért. A felelősséget mindig a vétkes személyére korlátozza. Ez egyértelműen kiderül Ezékiel könyvéből (18,20): „Aki vétkezett, az hal meg, a fiú nem viseli apja vétkét, és az apa nem viseli fia vétkét, az igaznak az igazsága, a bűnösnek meg a bűne számít.” Isten a bűnt nem ruházza másra. Hasonlóképpen, nincs helyettes bűnbocsánat sem. Nem kérhetjük Isten bocsánatát atyáink vétkeiért őhelyettük. A mi kérésünkre nem bocsájtja meg az ő bűneiket. Bűneinkért mindannyiunknak saját magunknak kell megbocsátást kérnünk.
Különbséget kell tennünk a felelősség és a bűn következménye között. Csak annyiban viseljük atyáink vétkeit, hogy a következményt, az átkot, a pusztítást mi szenvedjük el.

BŰNBÁNAT ÉS MEGBOCSÁTÁS
Mi a mi lelki felelősségünk atyáink vétkei miatt?
Arra kell kérnünk Istent, hogy vessen véget a pusztító folyamatnak, amely atyáink vétkéből ered, hogy törje meg a bűn következményéből fakadó átkot, hogy szüntesse meg az ítélet, és ezek helyett árassza ránk áldását, és látogasson meg minket irgalmasságában. Az átok, atyáink vétkének következménye nem magától fordul áldássá a mi és gyermekeink életében. Óriási felelősséget és hatalmas lehetőséget kapunk ezzel.

Mi a teendőnk?
Isten az utódok között olyan hívőket keres, akik készek kitölteni az űrt, mely atyáik vétkéből és a bűn következményéből támadt. A látogatás szó héber megfelelője azt is jelenti, hogy „megvizsgál”, „alaposan megfigyel”. Mikor Isten meglátogatja az utódokat atyáik vétke miatt, egyben azt is keresi, hogy van-e olyan hívő közöttük, aki hajlandó bűnbánatot tartani, és kérni Istent, hogy őérettük cselekedjen. Ezt hívják azonosuló bűnbánatnak, amelynek két ismérve van: ..."



Nincsenek megjegyzések: