"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. február 10., hétfő

Ki az áldozat?



"... mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért ..."
1Jn2,2



Krisztusban nincs áldozat. Ő volt maga az áldozat.

Krisztusban nincs bűntudat. Csak, ha van bűn, de az nincs Krisztusban. Krisztus tanítványaiban bűnrendezés, és bűnbánat van, ha van bűn. Ha bűnrendezés, és bűnbánat van, már nincs bűn, mert Krisztus maga volt a bűnért való áldozat.

Krisztusban nincs áldozat. Csak maga Krisztus.
A megöletett bárány, aki Él.
Krisztus tanítványai nem hoznak áldozatot. Mert Krisztusban vannak. Az áldozat Krisztus.

A Szeretet, legyőzhetetlen. Örök. Nincsen benne bűn.

Mivel Ő volt az áldozat, Vele kell mindent rendezni, amennyiben van bűn.

Krisztus áldozat, vissza és előre is bűntörlő.

Nincs idő. A szellemi valóságban nincs idő.

A szellemi lények, a bukott angyalok is, előre és hátra is tudnak mindent rólunk. Nem azért mert okosak, hanem mert abban a szellemi szférában nincs idő. Tudják, ha Istentől kiválasztott vagy, és tudják azt is, hogyan fogsz meghalni. Mást nem tudnak tenni, akadályozni akarnak szellemi küldetésed bevégzésében. Többnyire azt is tudják, hogy nem tudják megakadályozni. Csak hátráltatni. Ezt te is tudod?

Krisztusban nincs megtisztulás, mert Ő maga a Tisztaság.

"János tanítványai vitába szálltak a zsidókkal a megtisztulásról."
Jn3,25

Krisztus elvezet minden igazságra.

Megtisztulásról nem volt szó, de arról igen, hogy menjetek ki közülük, szakadjatok el tőlük.

"Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani. Vagy nem tudjátok, hogy a ti testetek a Krisztus tagja? Most tehát azok, akik a Krisztus tagjai, parázna nő tagjaivá legyenek? Szó sem lehet róla! Vagy nem tudjátok, hogy aki parázna nővel egyesül, egy testté lesz vele? Mert - amint az Írás mondja - "lesznek ketten egy testté." Aki pedig az Úrral egyesül, egy Lélek ővele. Kerüljétek a paráznaságot! Minden más bűn, amit elkövet az ember, kívül van a testén, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik. Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." 1Kor6,14-20

A mennyei Krisztus ember, amely napról napra megújul bennünk. Mi vagy én? Krisztus és én nem egy dipoláris személyiség. Hanem egyre Krisztus képére alakuló belső. A szellemi ember. A Krisztus tudat.
Krisztus Lelke segít, hogy én, egyre inkább olyanná váljak, mint Ő.

Krisztus a szeretet.

Ha elmúlok, én elmúlok e földi világból, de ami megmarad, lényünk szellemi örökkévalóság. Elmúlhatatlan.
Lehet ebben nem hinni, mégis ha ott vagy, legyen, hogy valami megtartson téged. Ez egy szellemi rezgés. Felette van mindennek, ami látható.

Amely a mennyei örökké valóságba enged a Fiú lelke, a szeretet. A mennyei szeretet, a mennyei rezgés, minden szellemi rezgés felett áll.
Lehet, hogy elmúlik és elporlad a test, de a szellem, amely egyesült Krisztus Lelkével, az örökkévaló mennyekben van. Krisztus ugyanis vonzza, Önmagát. Ha te egyre inkább Krisztus képére formálódtál.

A szeretet tart meg. Ez az az új program, amely feltöltődik lelkünkre, a hardverre, a szoftver.
Hogyan?
Ha engedjük. Nincs rossz hardver. Ez a legegyszerűbb program, mindegyiken fut. Csak a hardverkezelő állhat ellene. Ez Krisztus programja, a Krisztus tudat.

A mennyei szeretet maga az Isten. Maga a Krisztus és maga az Ige.

Rendben, ne telepítsd ezt a programot lelkedre, de szeresd azokat nagyon, akikben az Ige, akikben Krisztus, mert az a szeretet megtarthat téged a végben, a Mennyekre.

Ahol nincs a mennyei szeretet, ott nincs élet.


"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, 
aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, 
hanem az Isten haragja marad rajta."
Jn3,36

Nincsenek megjegyzések: