"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2014. január 27., hétfő

Mit üzen Gábriel angyal?



Például ezt:

1.
"Én Gábriel vagyok, aki Isten mellett szoktam állni.
Azért küldtek el, hogy beszéljek veled, és örömhírül hirdessem ezeket."
 Lk 1,19


és ezt

2.
"A hatodik hónapban azután az Isten Galileának egyik városában, melynek neve Názáret, elküldte Gábriel angyalt egy szűzhöz, aki egy - a Dávid házából való - József nevű férfinak volt a jegyese. A szűz neve Mária volt. Bement hozzá az angyal és megszólította: „Örülj, kegyelembe fogadott, az Úr van veled.” Lk 1,26-28


A magyar Szabad /-ság-téri-/ angyal?


Ez nem csak zsidó ügy. Nem csak zsidó származásúaknak nem tetszik a Szabadságtérre tervezett emlékmű. Nem csak politikai pártpolitikából szólalnak meg ellene az emberek. Én se. Magánvéleményem.

Azért nagy csendben megvártam, amíg valaki helyettem intelligensen leírja, amit gondolok, találtam ezt:
http://www.atv.hu/belfold/20140125-magyarorszag-szerepeben-gabriel-arkangyal
Ezt majd a végén olvasd el, addig itt van az elmúlt napok gondolataimból a maradék, hol töröltem, hol hozzáírtam.
Összefoglaló. Mérföldkő.
Elsősorban magamnak, ha majd később erre tévedek, lássam mi is volt itt 2014 januárban.
Továbbá kíváncsian várom, hogy mi lesz a vég-kifejlett ebből az egész ügyből, vagy süllyed ez is a süllyesztőbe?

'Hogy lehet, úgy politizálni, hogy ne politizálj?' Ezt a kérdést magamnak tettem fel.
Hogyan mondhatom el, hogy én mit gondolok, hogy szerintem Biblia+ az mi? Miközben az egész politikát lépten nyomon átszőtték a Bibliai elemekkel. Ráadásul maguknak kicsavart módján.
Szinte arra érzek késztetést, hogy felszólítsam a hitetlen politikusokat, hogy tartózkodjanak a Biblia belekeverésétől, keresgessenek maguknak máshonnan képi elemeket, hogy magukat kifejezzék.
Szoktam mondani, nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. Ha valaki keresztény, látszódjon is annak (viselkedjen is úgy). Egyébiránt élek az erős gyanúmmal, hogy ami valaminek látszik, hallatszik, érződik az az, és nem az, aminek aposztrofálja magát. Hiába a kicsiny báránybőr a hátára terítve, ha ugatva mondja: bárány. (Ez csak egy báránybőr árus farkas lehet. )
Ezt már csak te érted miért mosolyogtam el magam. A szöszbe, egyszer én is kipróbáltam, farkasbőrbe bújtam, és bementem a farkasok közé, hát nem észrevették a szagomon, hogy bárány vagyok? Túl sokat szimatoltak körülöttem. Azt hittem meggyőzőm őket, jobb báránynak lenni, dehát tudod mi lett...

---

Lesz nekünk magyaroknak egy új 'angyalunk' a Szabadságtéren? Pontosabban, mit akarna jelképezni a Hősök terén magasodó Gábriel angyal a Szabadságtéren?

"Viharos konfliktusok terhelik az elmúlt hetekben a magyarországi zsidó szervezetek és a kormány közötti viszonyt. Több egymástól elvileg független ügy miatt alakult ki feszültség. A zsidók azt mondják, hogy kivonulnak a Holokauszt-emlékév programjaiból, ha az állam nem lép legalább egy kérdésben hátra." (cikk: itt )
"hogyan fog kinézni Párkányi Raab Péter szobrász munkája. "A kompozíció két fő elemből: német birodalmi sas és Gábriel arkangyal alakjából, valamint egy több elemből, 13 db oszlopból, timpanonos és architrávos kapuzatból és feliratokból áll. A kompozíció anyaga bronz, kő és krómacél. A teljes magasság kb. 7 méter" - olvasható a műszaki leírásban, ami szerint ezek az allegorikus alakok az elnyomót és elnyomottat, a megszállót és a megszállottat jelenítik meg." (cikk: itt)
"Párkány emlékműve egy német birodalmi sast ábrázol, amely zuhanórepülésben támadja Gábriel arkangyalt, Magyarország jelképét. A szimbólum a kormányzó Fidesz értelmezését követi. Már az 2012 óta hatályos új alkotmányban is – amelyet Orbán vitt keresztül kétharmados többségével – az áll a preambulumban, hogy Magyarország 1944-ben a német bevonulással elvesztette a „szuverenitását”." (Cikk: itt)

A szoborra kapcsolatban nekem Biblia hamisítás miatt van ellenérzésem.

Gábriel angyal nem Magyarország jelképe. Magyarország jelképe a szent korona. Ez az emlékmű, amit ahogy ábrázolni akarna, amilyen jelképekkel önmagában nonszensz.

Gábriel angyalt, senki nem győzte le, és soha nem is fogja.
Hadd mondjam, hogy Gábriel angyalt senki nem sebesítette meg, nem is fogja. Főleg nem egy földi birodalmi sas, ország, vagy ideológia. (Ez az ábrázolás a készítők egy titkolt vágyának kifejezése, amely embereket, országvezetőt, és egy ország népét helyettesít egy szent angyal képébe.)

Gábriel angyal nem azonos Magyarországgal. Soha nem volt jelképe. Allegorikus értelmében sem lehet. Mert Gábriel gonosszal nem kísérthető, nem győzhető le.

Magyarország jelképe a szent korona.

Magyarország nem vesztette el függetlenségét, hanem önként adták oda vezetői, (hogy nagyobb húsos falatokhoz jussanak, egyesek. )

Összemosni, az egyik legnagyobb angyalt Magyarország tehetetlen (és/vagy kinek hogy tetszik) bűnös második világháborús kormányzásával azt fejezi ki, hogy a VEZETŐ szent angyalok a mennyei világban is, ahogy a földön az országok és benne az emberek: démonizálódhatnak, de legalábbis legyőzhetők, külső gonosz behatástól. Ez a mennyei világban kizárt! 

Gábriel angyal megfelelő módon van tisztelve a Hősök terén. Magasan felette mindennek. A magyar történelmi hagyomány szerint Gábriel angyal utasítására került a szent korona Magyarországra. 

Az angyalok között vannak a bukott angyalok és vannak a szentek. A szentek között található Gábriel, semmilyen módon nem kísérthető, nem nyomható el, nem vehető rá emberölésre és nem győzhető le. Mert maga a Teremtő ÚR van vele. Semmilyen módon nem kerülhet gonosz uralom alá!

A Szent koronát jelképező Magyarország viszont igen.
A mennyei Gábriel angyal nem lehet bűnös, a magyar nép viszont lehet bűnös.

2014. január 23.: Bocsánatkérés az ENSZ-ben: "a magyar állam bűnös volt a holokausztban" cikk: itt

"Bocsánatot kért a magyar állam nevében a holokausztért Magyarország ENSZ-képviseletének vezetője csütörtökön New Yorkban, a magyar holokauszt 70. évfordulójára emlékező konferencián.
"Bocsánatkéréssel tartozunk az áldozatoknak, a magyar állam bűnös volt a holokausztban. Először azért, mert nem védte meg saját állampolgárait a pusztulástól, másodszor pedig azért, mert segédkezett és anyagi forrásokat biztosított a népirtáshoz" - mondta Kőrösi Csaba a világszervezet New York-i székházában. "Az akkori magyar állam intézményei felelősek voltak a holokausztért. Ennek a mai magyar állam általi bocsánatkérésnek részévé kell válnia a nemzeti emlékezetnek és identitásnak" - tette hozzá a nagykövet."
"A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetősége döbbenten és értetlenül áll a kormány által alapított Veritas intézet holokauszt-relativizálása előtt. Az intézet főigazgatója, Szakály Sándor – a magyar hatóságok felelősségét csökkentendő – "idegenrendészeti" akciónak nevezte a magyar holokauszt első tömeggyilkosságát, az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálást. Történelemhamisító próbálkozásának kudarca után elvárjuk, hogy az intézet vezetéséről lemondjon - írta a Mazsihisz az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében." (Cikk itt)
Az atv-ben készült riportot Szakály Sándorral már nem találtam az interneten, de élőben láttam. Amit ezzel kapcsolatban érdemes megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=f3eWk6tU9f0 
https://www.youtube.com/watch?v=3bvQGDhNGkU

Mivel minden igaz keresztyén hívőt sért, így ábrázolni Gábriel angyalt, - gyalázza - javaslom a kormánynak: Gábriel helyett a magyar koronát az emlékműbe. A magyar korona fejezi ki, a magyar államot. Az annak megtestesítője. 
Továbbá, hogy ezzel tervezett emlékművel a ma élő németeket se sértsük meg, a birodalmi sas - amely ma is szerepel Németország címerében - helyett a tiltott náci jelt helyezni szíveskedjenek, erre a koronára, a kereszt helyébe, 211 millió forint értékben.

Így lesz ez a megemlékezés azoknak 'méltó igaz és teljesen tökéletes', akik saját céljaiknak megfelelően szeretik a képeket, jelképeket, szavakat és hagyományokat szándékosan összekeverni Biblia igaz képeivel, igazságtartalmával, hogy leplezetlenül tisztelhessék, maguknak, ami tisztelni szeretnének a Szabadságtéren. 

Történészek tiltakozása:
http://hvg.hu/itthon/20140122_26_tortenesz_tiltakozik_a_Szabadsag_teri
Német tiltakozás:
http://index.hu/belfold/2014/01/22/a_nemet_kovetseg_sajnalkozik_az_emlekmu_miatt/
Magyar művészek tiltakozása:
http://index.hu/belfold/2014/01/21/rohamtempoban_keszul_a_nemet_megszallasi_emlekmu/
Egyéb:
http://nepszava.hu/cikk/1008834-orban-viktor-uralna-a-multat-is

---

Miért lettem végtelenül szomorú?

Jöjj Uram, vigasztald meg szívünket. Én dicsérlek Téged, Jézus, Te vagy a Leghatalmasabb Király.
Áldott legyen a Te Nagy Neved.





Nincsenek megjegyzések: