"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. december 3., kedd

Keresztény élet


Még nem hallottam erről a szervezetről.
http://www.brunstad.org/hu
Eddig tetszett.



Ki tagja Krisztus testének? Mit jelent Krisztus testének tagja lenni?
„Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és tagjai rész szerint”. I. Korinthus 12,27.
Lehetetlen ezt hinni és bűnt cselekedni egyszerre. Ez ugyanaz lenne, mint hogy Krisztus bűnt követett el. „Nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznák tagjaivá tegyem? Távol legyen.” I. Korinthus 6,15.
Ez az evangélium igazsága! Egy Szellem által mind egy testté kereszteltettünk, és ezen a Szellemen keresztül meg tudjuk feszíteni indulatainkat és kívánságainkat – így Krisztuséi vagyunk (Galácia 5,24)!
Gondold meg! Tagja az Ő testének. Annak a testnek, amelyben Isten elítélt minden bűnt, és amely véghezvitte Isten minden akaratát. Ha tagjai akarunk lenni ennek a testnek, akkor ennek kell lennie a mi életünkben is. Meg kell ölnünk a bűnt természeti testünkben, és Isten akaratát kell követnünk a sajátunk helyett.
Hogyan öljük meg a bűnt a természeti testünkben? Amikor kísértve vagyunk, hogy olyat tegyünk vagy gondoljunk, amiről tudjuk, hogy nem jó, nem engedünk a kívánságnak. Így Jézus lábnyomát követjük, őt, aki sohasem követett el bűnt.
Meg kell vizsgálnunk magunkat, hogy hűségben állunk-e – hogy tényleg hisszük-e ezt a dicsőséges igazságot, ami győzelemre visz minket a bűn fölött, és teljesen új életre vezet Krisztusban. Nem kell többé a bűnben és hitetlenségben maradnunk, megtérhetünk és hihetünk az evangéliumban (Márk 1,15). Így mi is tagjai vagyunk Krisztus testének.

Találati hely:



Nincsenek megjegyzések: