"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. október 25., péntek

És Jézus ujjával rajzolt egy kört


Legalábbis nem rég ezt olvastam... a házasságtörő asszony körül... mondván, kövezzétek meg őt, de itt áll a Mester a körön belül vele. Persze így senki nem kövezte meg az asszonyt... az író szerint.

Én ezt a történetet másképp látom, szerintem Jézus a porba neveket ír, nem kört rajzol. (A bűnösök nevét írják a porba, keresd meg az Igét (Jer 17,13); Ujjával írt a földre = Jn8,6). Azon nők és férfiak nevét, akik kövezni akartak, azokkal a nevekkel, akikkel megcsalták férjüket, feleségüket, miután minden ember nevét, akik kövezni akartak a porba írta a bűneikkel együtt, a feldühödött tömeg elment. Ugyanis így, már magukat is megkövezhették volna. A nő egyedül maradt. "Hol vannak vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" kérdezi Jézus, és erre mondja Ő: "Én se ítéllek el téged! Menj el és mostantól fogva többé ne vétkezz!"

Nincs kör.
Nincs senki, sehonnan kirekesztve. Bűnösök vannak. Nevek vannak a porba írva. Minthogy porral hintjük fejünket, ha bűnbánattal gyötrődve bűnvallást teszünk Isten előtt. Mert ha meg nem tennénk átkozottak lennék, és kövek zúdulnának ránk.

Az örökéletre nem ember, nem férfi, nem nő, egyedül Jézus bűntörlő váltsága menthet meg. Ennek a házasságtörő nőnek földi életét, itt ebben az Igében: emberi módon megmentette, Jézus, Isteni bölcsességével, a feldühödött tömeggel szemben. Később azonban a vérével---> az örökéletre, ha hitt a nő, abban, hogy Ő az Isten Fia, az egyszülött Isten! Ha hitt, és engedte magát megigazítani. Ha megszentelte magát! Ha nem, hitt, nem igazította meg magát ---> bűnös maradt, mint a többi.

Nekem mindegy, ha vannak, akiknek elég a hit. És nem kell a szent élet. Az is mindegy, hány száz millióan vannak egyik vagy másik csoportban. Minek is?

Újabb tömegverekedés ?



Kár!
http://divinity.szabadosadam.hu/?p=9571#more-9571

Én itt olvastam Mac Arthur kirohanásáról, angolul:
http://www.redletterchristians.org/follow-john-macarthurs-controversial-strange-fire-conference/

Mindenképpen elgondolkodtató. A kirohanás is. A fogadtatás is. A környezet is.

Biztos, hogy volt előkészítés. Mac Arthur közismerten konzervatív, könyveiben is.

Egy néhány gondolata:

1. http://keskenyut.wordpress.com/2012/08/20/amikor-a-gyulekezet-a-vilaghoz-valik-hasonlova-john-macarthur/
2. http://keskenyut.wordpress.com/2012/08/17/szexualis-tisztasag-a-gyulekezetben-john-macarthur/
(Mac Arthurtól nem ismerek sokat ezért még visszafogottan mondom, kevés kis tudásom alapján, hogy, amit ismerek azzal eddig szimpatizálok.)

Van ez a dolog, hogy keveredik a kereszténynek mondott gondolat a világgal.
Pl.: Most, hogy a karizmatikus attitűdöket a katolikusok befogadták, - megvakartam a nyakam.
Szóval 20 évvel ezelőttig minden karizmatikus a katolikusok szemében sátánista volt.

Vannak a protestánsok, azon belül vannak az evangéliumiak, azon belül a lazábbak, azon belül az elindulók a szent élet felé, és akik nem vagy alig indulnak el, akadoznak, akkor vannak, akik létrehozzák a supergrace gyülekezetet, azoknak akik bűneikbe akadtak.

És akkor összekeverték az összeset, és jééé tényleg gázok keletkeztek és utána csinálunk egy kis hamis tűzet és jééééééééé az egész felrobbant.

No. Már csak azt nem értem, hol van itt Krisztus? Ebből az egészből?

Ez már régi ügy. Már Chuck Smith óta, sőt, már Korinthus óta létező dolog. Hippik, drog, világ, csajok, bűn, vagy kegyelem? Hm... köztes út? Lélekkel, nevetéssel, boldogsággal, éééés esetleg pénzzel? Kegyelem, de szent élet látszatával, vagy most már merészebben, látszat se kell. Az ÚR szereti a bűnöst, csak a bűnt veti el. Hajrá, tegyük a bűnt ezerrel.

Ja-ja, így jó lesz, de hová lett megint Krisztus?

Nem igaz, hogy Jézus ennyire vonzódjon a szegényekhez, a betegekhez, a poros úthoz, a nehézséghez, meg az Igaz élethez?!

Mindig ott hagyja azokat a szerencsétlen rajongókat, akik Királlyá akarják tenni ebben a világban?

Hát lehet, hogy kár, vagy hál' Istennek: a tömegverekedésben nincs Krisztus!


Ld. még: Egy fura szó

És ide linkelem még, az elmúlt napok - talán kicsit más oldalról ugyan, de idevonatkozó - elgondolkodtató olvasmányaimból: 




Nincsenek megjegyzések: