"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. július 29., hétfő

Márta napjára?


Ugye nem is csodálkozom rajta, hogy Márta napján történt:


Szakadékba zuhant egy busz Olaszországban

2013. 07. 29. 06:59

Több tucat halálos áldozata van egy, Olaszországban történt közúti balesetnek. Egy busz zuhant le egy autópályáról az alatta húzódó völgybe.
Belerohant egy araszoló kocsisorba, majd az autópálya korlátján átbukva 30 méteres mélységbe zuhant egy busz vasárnap késő este Olaszországban - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.
A Nápoly és Bari közötti autópályán, Avellino közelében történt balesetben legalább 39-en meghaltak, további 9 ember megsérült. A buszon 50-en utaztak, többségükben Nápolyba hazatérő keresztény zarándokok. A halottak között van a sofőr és több gyerek is.
A busz teljesen összeroncsolódott, a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk az áldozatokat. A mentést nehezítette a völgy sűrű aljnövényzete. Az autópályát a mentés idejére teljesen lezárták. A baleset oka még nem ismert.


Forrás: Origo.hu

Hozzászólás:
olaszban élek,és a söfőr nem aludt el hanem nem működött a fék. mivel lejtőn haladtak lefelé a szalagkorlthoz "surolva" a buszt próbálta lefékezni de gondolom egy helyen a szallagkorlát nem birta a busz tömegét.


A busz az A116-os autópályán egy viadukton haladt át, amikor a szerencsétlenség - mintegy 40 kilométerre Nápolytól - történt. Az utasok - többnyire nápolyiak -  egy hétvégi kiránduláson vettek részt, és a busz hazafelé tartott.

A zuhanás előtt az autóbusz nagy sebességgel több autóba rohant bele. A hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva azt jelentették, hogy minden valószínűség szerint a fékekkel voltak problémák.


Forrás: Atv.hu


Márta:


Lázár halála után is Márta az, aki sírva Jézus elé fut, hogy a halott feltámasztását kérje tőle, Márta a háziasszonyok és a szolgálók védőszentje, továbbá az itáliai vendéglátóiparban dolgozóké, a pincéreké, pincérnőké és szakácsoké. A művészeti alkotások háziasszonyként ábrázolják, kezében guzsallyal vagy a házimunka valamely más jelképével, például kulcscsomóval." 

Szentek Kislexikona, Kristin E. White

Nincsenek megjegyzések: