"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. június 9., vasárnap

A Messiás ezeréves országlása - e földi korszak befejezése




Az alábbi szép összefoglaló az ószövetségi igék, az újszövetségivel összehangolva: http://www.zsidok-keresztenyek.eu/ oldalról.
Ez az összeállítás korántsem teljes, de elindulásnak nagyon jó, annak, aki szeretné megítélni van-e a Bibliában írva ezeréves földi uralom Jézus Krisztusnak, mint Messiásnak.
Az ezerév tényleges hosszúságáról - szimbolikájáról írtam személyes elképzeléseket, a Tizes szám címke alatt.

----

Jelenések Könyve - A Messiás ezeréves országlása - e földi korszak befejezése



Tartalom  Sátán megkötöztetése ezer esztendőre 20,1-6
                 Sátán utolsó lázadása és végleges ítélete 20,7-10
                 Második feltámadás és világítélet 20,11-15



Sátán megkötöztetése ezer esztendőre Jel 20,1-6
1. És láttam egy angyalt leszállani a Mennyből, a mélységnek kulcsa és egy nagy lánc volt a kezében.
2. És megragadta a sárkányt, a régi kígyót, aki az ördög és sátán, és megkötözte azt ezer esztendőre,
3. És vetette őt a mélységbe, és bezárta és bepecsételte ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket/nemzeteket, míg betelik az ezer esztendő. Azután el kell néki oldoztatni egy rövid időre. 


És ez fog történni azokban a napokban, meglátogatja az Örökkévaló/JHWH a magasság seregét a magasságban, és a Föld királyait a Földön.
És összegyűjtetnek, gödörbe záratnak mint foglyok. És zárral tömlöcbe záratnak. És sok napok után (ítéletre) meglátogattatnak.
Ézs. 24,21-22

A földi lét megrontója az Örökkévalónak és Felkentjének ellensége, az emberek vádlója, ezer évre megkötöztetik. Az Írás nem említi a démonkat, de a magasság serege egyértelműen azokra utal, és vele együtt a mélységbe záratnak. A következő ezer esztendőben nem árthatnak és nem befolyásolhatják az embereket gonosz cselekedetekre. A Messiás uralkodásának idején nem lesz háború a nemzetek között.


Lészen a napok végén, hogy erősen fog állani az Örökkévaló/JHWH házának hegye, hegyeknek felette, és magasabb lészen a halmoknál. És özönleni fognak hozzá mind a nemzetek/pogányok.
És eljönnek sok népek, mondván: Jertek menjünk fel az Örökkévaló/JHWH hegyére, Jákób Istenének házához, hogy megtanítson minket az Ő útaira, és mi járjunk az Ő ösvényein! Mert Sionból jön a tanítás, és Jeruzsálemből az Örökkévaló/JHWH Szava.
És ítéletet tesz a nemzetek/pogányok között, és dönteni fog sok nép felett. És fegyvereikből kapákat kovácsolnak, és dárdáikból metszőkéseket. Nép népre kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanul.
Ézs. 2,2-4; Mik. 4,1-7

Az ezer esztendő kezdetén megújítja az Úr a teremtett világot amit az emberiség az elmúlt évszázadok alatt tönkre tett. A harmadik világháború és a hetedik harag pohár után, ami az utolsó csapás sorozat lesz, a Föld állapota - geológiája, bioszférája - olyan súlyosan károsodik, hogy a teremtés megújítása szükségeltetik. 


ApCs. 3,19-21; Róm. 8,19-23

Mert lásd, új egeket és új Földet teremtek. És az előzőre nem emlékeznek, még csak észbe sem jutnak.
Sokkal inkább örüljetek és ujjongjatok azoknak mindörökké, amelyeket én teremtek; mert lássátok, Jeruzsálemet vígassággá teremtem, és az ő népét örömmé.
És vígadok Jeruzsálem fölött, és örvendek népem fölött. És nem hallatik többé abban siralomnak és kiáltásnak hangja!
Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, aki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg.
Házakat építnek és bennük lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.
Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne. Nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt! Mert mint a fák napjai, oly hosszú lesz népem napjai, és kezeik munkáját élvezik választottaim.
Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Örökkévaló/JHWH áldottainak magva ők, és csemetéik velük megmaradnak.
És ez történik: Mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mondja az Örökkévaló/JHWH.
Ézs. 65,17-25

Amiről a próféták jövendöltek, teljességre jut: Izráel/zsidó nép örvendezni fog Istenében aki az Örökkévaló/JHWH a Seregek Ura, Izráel Szentje. Mindezek az ígéretek érvényesek az egész emberiségre, akik az ezer esztendőben a Messiás uralkodásának áldásait élvezhetik.


És ez történik: akik megmaradnak mindama népek közül, amelyek Jeruzsálem ellen jőnek, és esztendőről esztendőre mind felmennek, hogy hódoljanak a Királynak az Örökkévalónak/JHWH a Seregek Urának, és megünnepeljék a lombsátrak ünnepét.
És ez történik, hogy aki nem megy fel e Föld nemzetségei közül Jeruzsálembe, hogy hódoljon a Királynak, az Örökkévalónak/JHWH a Seregek Urának, nem lészen azokra eső.
Zak. 14,16-17


Figyelemre méltó, hogy ebben az időben is lesznek bűnösök és engedetlenek. Sőt engedetlen nemzetek is.

4. És láttam trónokat, és leültek azokra, és adatott nékik ítélettétel, és (láttam) azoknak lelkeit, akiknek fejüket vették Jesua/Jézus bizonyságtételéért és Isten beszédéért, akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre. És megéledtek és uralkodtak a Messiással/Krisztussal ezer esztendeig. 


A fenti versekben azokról a mártírokról olvasunk, akik nem voltak méltók az elragadtatásban való részvételre, de az utolsó évek iszonyú üldöztetése közepette mégsem vették magukra a fenevad bélyegét - amivel megtérésüket bizonyították. Ezek a versek Isten csodálatos kegyelméről és igazságáról beszélnek - hiszen ők is részesülnek a jutalomban, amely az elragadtatott szenteké. 


Mt. 20,1-16

5. A többi halottak nem elevenedtek meg, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.
6. Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban; ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek Istennek és a Messiásnak/Krisztusnak papjai, és uralkodnak Ő vele ezer esztendeig.


És a sokak, aki alusznak a Föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek boltozata, és akik sokakat az igazságra visznek miként a csillagok, örökkön örökké.
Dán. 12,2-3


Az első feltámadásban azok részesülnek akik az Örökkévaló/JHWH Igéje alapján - ami a Biblia/Szentírás - mindenidők szentjei. Nem azokról van szó akiket keresztény egyházak szentekké avattak, hanem azokról, akiket az Örökkévaló/JHWH szenteknek minősít. 

Sátán utolsó lázadása és végleges ítélete Jel 20,7-10
7. És mikor eltelik az ezer esztendő, a sátán eloldatik az ő fogságából.
8. És kimegy, hogy elhitesse a Föld négy szegletén lévő népeket, Gógot és Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, akiknek száma, mint a tenger homokja.
9. És feljöttek a Föld szélességére, és körülvették a szentek táborát és a szeretett várost. És Istentől a Mennyből tűz szállt alá, és megemésztette azokat.
10. És az ördög, aki elhitette őket, vettetett a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta, és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké. 


Sátán, az emberiség legfőbb ellensége 1000 esztendőre megkötöztetve, nem tud az emberekre befolyást gyakorolni. Azonban egy rövid időre eloldoztatik - hogy az emberiség próbára tétessék. És micsoda tragédia! - követni fogják a nemzetek - akiknek száma, mint a tenger homokja. Itt újra találkozunk a Góg és Magog megnevezéssel, ami az Izráel ellenes világ-szövetségnek a szinonímája.
Ez lesz az utolsó hitetése a sátánnak az emberiség ellen. Az emberiség pedig bebizonyítja, hogy mennyire hajlik a gonosz felé.


Második feltámadás és világítélet 20,11-15

Az alábbi szakasz az első Föld történelmének befejező aktusáról ad információt.

11. És láttam egy nagy fehér trónt, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnt a Föld és az ég, és helyük nem találtatott.
A Föld utolsó háborúja amelyben sátán és az őt követő nemzetek az Örökkévaló/JHWH ellen összegyülekeznek, a Mennyből jövő tűz által megemésztetnek, de a Föld is megsemmisül:
De az Úr napja úgy jön majd el mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a Föld és a rajta lévő dolgok is megégnek. 2.Pét. 3,10

12. És láttam a halottakat, nagyokat és jelentékteleneket/kicsiket, állani a trón előtt. És könyvek nyittatának meg, majd egy másik könyv nyittaték meg, amely az Életnek Könyve, és megítéltettek a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
13. És a tenger kiadta a halottakat, akik ő benne voltak, és a halál és a pokol is kiadta a halottakat, akik ő náluk voltak, és megítéltettek mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
14. És a halál és pokol vettettek a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15. És ha valaki nem találtatott beírva az Élet Könyvében, a tűznek tavába vetteték. 


És a sokak, aki alusznak a Föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek boltozata, és akik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.
Dán. 12,2-3

www.zsidok-keresztenyek.eu
Ágak az Olajfában

Nincsenek megjegyzések: