"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. április 25., csütörtök

Biatorbágyi Belmisszió - "a mennyország kapuja"


Vannak hazánkban olyan helyek, ahol élet van! Az Élet forrása fakadt! Megtérések, gyógyulások, megerősödések, az Ige tiszta hirdetése, az életmentő beszéd által. Ilyen a biatorbágyi belmisszió.

"S mindez minden különösebb szervezés, tervezés és dobverés nélkül, olyan csendben ahogy tavasszal megduzzadnak és kipattannak a rügyek Isten teremtő Szent Lelkének munkája nyomán. Éppen ezért, mindezért legyen egyedül Istené a dicsőség. Ennek a szolgálatnak kezdettől fogva máig az az erőssége, hogy a Jézus Krisztus keresztjéről szóló üzenet hangzik benne."
Cseri Kálmán, református lelkész, a biatorbágyi belmisszióról

"Miért járunk mi ide Biatorbágyra? ... Ez az ötven év egy csoda én ezt teljesen így élem meg, ez egy fantasztikus dolog, erre nincs példa. A 123. zsoltárban olvashatjuk, ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők, ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök. De ha az Úr építi, s ha az Úr őrzi? Nahát ez a magyarázata ennek az ötven évnek."
Mayer Zoltán

"Isten drága kegyelmi ajándéka, úgy ahogy hallottuk, a mi magyar népünk számára ez a hely, hogy amikor mindenütt elhallgattatták az evangélizációt ... Most szégyennel mondom, amikor elhallgattak a férfiak, akkor Isten egy nőt hatalmazott fel arra, hogy folytassa ebben az országban ezt a szolgálatot, és bizony minket férfiakat megszégyenítő hittel, bátorsággal, engedelmességgel, odaszánt élettel végezte a szolgálatot."
Ittzés István, evangélikus lelkész


Nézd és hallgasd meg:

Magyar Belmisszió Biatorbágy 1. és 2. rész:

http://www.youtube.com/watch?v=3yw-Lv3z1yA

http://www.youtube.com/watch?v=AqLT1LPJE70


Története:


http://www.mbb.hu/


1957-ben, a II. világháború utáni magyar ébredés gyümölcseként indult el hazánkban ez a belmissziós szolgálat.

Trausch Liza (1917-2000) (http://cirrusz.hu/lizaneni/) alapította és 1998 januárjáig vezette. Igehirdetés-köteteit közvetlenül a kiadótól a honlapunkon keresztül is meg lehet rendelni.
1998-tól a szolgálat vezetője Cselényi László (1964), aki 1988 óta állandó munkatársa volt már a szolgálatnak.
Kezdetben sok nehézség közepette kis csoportok számára folyhatott a lélekmentés és lelkigondozás szolgálata. Az ország minden részéről, sőt határainkon túlról is különböző felekezetek, gyülekezetek tagjai keresték alkalmainkat, de sokan olyanok is, akik még soha nem tartoztak semmilyen keresztény gyülekezethez. A szekták tagjainak kivételével, mindenki számára nyitott volt ez a belmissziós szolgálat.

A szolgálat telephelye és alkalmainak száma is egyre növekedett az évtizedek során. Jelenleg az ország több, mint 300 településéről látogatják alkalmainkat évente több mint ötezren, de a határon túl élő magyarság is egyre növekvő számban vesz részt heteinken. Csendesheteinken, alkalmainkon, a gyermek és ifjúsági táborainkban a résztvevők számára kötelező részvételi díj nincsen, hanem 1957 óta névtelen adományokból él a szolgálat. Isten hűségéről beszél az, hogy immár 50 éve lehetővé teszi, hogy minden bel és külföldi egyház és más szervezet anyagi támogatása nélkül élhet, működhet és bővülhet a szolgálat. (A heteinken térítésmentesen biztosítunk szállást és étkezést.) Legyen Istennek hála mindezért.

Küldetésünk:
Az evangélium hirdetése minden embernek. Gyermek, ifjúsági, férfi-női, házaspári, családos heteinken a résztvevők lelkigondozásán túl egészséges keresztény életszemléletre segíteni, a keresztény embereket pedig megerősíteni bibliai-teológiai ismereteikben, de legfőképpen abban, hogy kereszténységüket a hétköznap próbáiban gyakorolni, "megélni" tudják - erre specializálódtak a bibliatanulmányozó és hitmélyítő heteink.

Célunk:
A szolgálatunk felekezetközi belmissziós szolgálat.
Célja: egyedül a Szentírás kijelentésének útmutatása alapján, Istennel való élő kapcsolatra segíteni, abban megerősíteni embereket, hogy aztán ki-ki a maga lakóhelyén legyen bizonyság Isten bűnbocsátó kegyelméről, szabadító hatalmáról, életet formáló munkájáról, üdvözítő akaratáról.

Gyülekezeteket nem alapítunk, hanem résztvevőinket a lakóhelyük szerinti gyülekezetekbe való bekapcsolódásra bátorítjuk. Senkit sem szeretnénk saját gyülekezetéből elszakítani, hanem alkalmainkon a lelki megerősödésükön munkálkodni, hogy aztán saját gyülekezetük hűséges tagjaként erősítsék a helyi gyülekezet munkáját.


Nincsenek megjegyzések: