"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. március 15., péntek

Felelősség


Nincs politikai felelős? Avagy: Hol van a felelősség?
2006. augusztus 20-ai vihar után.


"Amit a Gyurcsány-kormány valódi ellenzéke ez ügyben mondott, a legkevesebb, ami ilyenkor e pozícióból elvárható. A személyi felelősség kérdésének felvetése ugyanis - a jó ízlés és a józan ész határain belül - nem oktalan bűnbakkeresés, a gyász megsértése, hanem a demokratikus játékszabályokból következő, optimális esetben a közjót szolgáló viselkedés. (...)   
Ha máshonnan nem, a félreállított váltó miatti vonatbaleset klasszikus példájából, amikor is lemondott a közlekedési miniszter, tudhatná, hogy pontosan mit is takar a politikai felelősség fogalma egy működő demokráciában. Az biztosan nem fér bele, hogy az ügyben érintett, tehát öszszeférhetetlen minisztert - és nem valamilyen független testületet - kéri fel a vizsgálatra. Az pedig egyenesen hungarikum, hogy a kormányapparátus mulasztásait feltáró vizsgálat után formálisan sem vetődik fel a politikai felelősség kérdése, azaz Szilvásy György sem ajánlotta fel lemondását a kormányfőnek." - a frissen kitüntetett Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet 
"A vihar nyomában támadt káoszban úgy tűnt, az országnak nincs gazdája, csak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök lelkiismeretes és megfeszített munkájának köszönhető, hogy a sebesülteket ellátták, és megkezdődött a rend helyreállítása. A kormánnyal ellentétben ők tudták, mit kell tenniük. (...) Mindannyian emlékszünk az év elején Hejce közelében balesetet szenvedett szlovák katonai repülőgép katasztrófájára, amelyben a gép negyvenkét utasa veszette életét. Akkor a szlovák védelmi miniszter, jóllehet személyesen nem volt szerepe a szerencsétlenség bekövetkeztében, a baleset után néhány nappal lelkiismereti okokra hivatkozva lemondott. (...)  A miniszterelnök súlyos hibát követett el, amikor úgy döntött, hogy az ügynek nincs politikai felelőse, és nem váltotta le Szilvásy Györgyöt. Úgy vélem, ez erkölcsi kötelessége lett volna. Ha úgy tetszik, becsületbeli ügy. - Navracsics Tibor 
"Ebben az országban a politika és a kormány nem visel felelősséget semmiért" - mutatott rá Kósa Lajos, emlékeztetve arra, hogy a paksi atomerőmű üzemzavara, a brókerügy, az érettségi botrány és az augusztus 20-i tűzijáték alatti vihar következményeképp a hibást mindig a portások, taxisok, faxkezelők között találták meg, a vezető politikusok közül senki sem vállalt felelősséget.
No de most?! Más a helyzet.


Ma másképp szól a strófa, mint 2006-ban:

'Mi megmutattuk, tudtuk a tutit, csak ti nem engedelmeskedtettek nekünk. Ha bajba kerültetek az egyedül a ti hibátok. Maradjatok ott ahol vagytok, megyünk értetek.' - általam értelmezett BM üzenet.

Mi megoldottuk.
Mit nekünk Isten, küldhet ránk tűzvihart is, azt is megoldjuk!
Ha nem, hát csak azok nem, akik nem engedelmeskednek nekünk, 
magukra vessenek.
Isten a mi jóbarát pajtásunk.
Úgy ugrál nekünk ahogy mi dirigálunk. Mindenkivel elégedettek vagyunk. 
Magunkkal, a munkavégzőkkel, csak a bajbajutottakkal nem. 
Örüljetek, hogy elmentünk értetek.


Na!
Ez az az a vezetői állapot, amiért Isten megítéli az országunkat. Ez az igazi felelősség! Az Isten előtti!

FELELŐSSÉG
ISTEN ELŐTT
ISTEN ELŐTTI TISZTELETTEL!
NEMCSAK KÉPMUTATÓN
FLEGMÁN VELE SZEMBEN IS!
MINTHA CSAK EGY JÁTSZÓTÁRS LENNE.

Ha ebből a hozzáállásból meg nem térnek vezetőink, az ítélet rajtunk marad! És még súlyosabbak jönnek majd ránk. Ahogyan látható is.

2010. június 5.          Árvíz ---> Tisza - Felsőzsolca
                                          (Nemzeti összetartozás napja után egy nappal!
                                           A felállított Trianoni emlékmű avatás után!)
2010. október 4.     Vörösiszap ---> Kolontár - Devecser (Aradi vértanúk napja előtt!)
2013. március 15.  Hóvihar ---> az egész ország (Nemzeti ünnepünk!)


"Ünnepeiteket gyászra változtatom"
Ám 8,10


Nem arról van szó, hogyan bírkozunk meg a bajokkal, - mert ez önmagában dicséretes, nagyon jó dolog - hanem azzal, miért esik meg rajtunk az ítélet? Nemzeti ünnepeinken!
Amely napokra Orbán Viktor miniszterelnökünk mindig olyan büszke volt.
Hogy ünnepelne, helyette katasztrófákat old meg.
Ezen kellene elgondolkozni!
Nem szabadna a bajok megoldása után gusztustalan kivagyokhaénnem öntömjénező tőkét kovácsolni!
Ez megalázza minden bajbajutott embert, akit segítettek, de azokat is, akik csak végighallgatták. Vezetőink ezzel, besorolják őket, a másodrendű, gyenge, bolond emberek közé.
Nem utolsó sorban, pedig Istennek se adja meg az Őt megillető tiszteletet.

Nem-e Isten adta a lehetőséget is, hogy segítsenek?
Kinek kell hálát adni?
Nem-e a jó Istennek, aki megsegítette mind a segítőt, és mind a segítettet?
Mindkettőnek Isten adja az Életet.
Neki és egyedül Neki szól a hála!
Ő hozza az ítéletet, Ő hozza a menekülés útját! Ő adja a lehetőséget! Ő adja a megoldást!
Minden egyedül Ő tőle!

Ez az a felismerés, ami hiányzik a vezetőinkből.

Kívánom, legyenek Isten alázatos szolgái!


Inkább imádkozzanak, hogy minden időben felkészültek legyenek!
Imádkozzanak, hogy Isten minden bűnünket bocsássa meg!
Imádkozzanak erőért, bölcsességért és minden ember iránti szeretetért.


Isten legyen hozzánk irgalmas, és adjon mielőbb őszinte megtérést, vagy Istent őszintén, szívvel tisztelő új vezetőket!


Pintér Sándor újságírói kérdésre azt mondta, elégedett a katasztrófavédelmi és rendvédelmi szervek munkájával, viszont az időjárással és az állampolgári felelősséggel nem. Szerinte egyértelmű volt, hogy milyen rossz időjárás várható, ezért nem lett volna szabad útnak indulniuk. 
A belügyminiszter szerint a hatóságok óriási erőfeszítéseket tettek, negyven órája mentik az autókat a sztrádákon. Bakondi György szerint a meteorológiai jelentések alapján a hatóságok maximálisan fel voltak készülve, időben elrendelték a kamionstopot. Pintér Sándor hozzátette: emberemlékezet óta nem volt ilyen időjárás, és a szolgálatok jelesre vizsgáztak. 
Arról, hogy néhány helyen az autópályán rekedt emberek önhatalmúlag bontani kezdték a korlátokat, Pintér Sándor azt mondta: "ne keverjük össze az anarchiát és a szervezett együttműködést". Arra az újságírói felvetésre, hogy több melegedőbusz étel és ital nélkül indult útnak az autópályán rekedtekhez, a belügyminiszter azt mondta: ha kicsit éhes valaki, azt kibírja, ha kihűl , azt nem.
"Az időjárással nem vagyok megelégedve, a mentésben részt vevő egységekkel igen" – mondta kérdésre válaszolva a belügyminiszter, aki arról beszélt, hogy elégedetlen az állampolgárok viselkedésével is, mert szerinte sokan úgy indultak útnak, hogy tudták, mit kockáztatnak, sok autón nyári gumi volt, és a rossz látási viszonyok közepette is nagy sebességgel közlekedtek.

"Ünnepeiteket gyászra változtatom"
Ám 8,10

Nincsenek megjegyzések: