"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. március 15., péntek

A "hatóságok" kérései



Érdekes így (össze)olvasni a ma esti híreket.

"A miniszterelnök arra kér mindenki, hogy tegyen eleget a hatóságok kéréseinek, ne induljon útnak el egyedül, mert a havazás által legsúlyosabban érintett területeken „a türelem a biztonság garanciája, a türelmetlenség veszélybe sodorja” az embereket. Ezt Orbán Viktor mondta péntek este, miután a rendőrség Teve utcai igazgatási központjában tájékozódott a mentési munkálatokról és a pillanatnyi helyzetről."

E sokat emlegetett 7. cikk harmadik bekezdése kimondja: a tagállami kormányokat képviselő tanács - amennyiben egyhangúlag arra a megállapításra jutott, hogy valamely tagállam súlyosan és tartósan megsérti az uniós alapértékeket - "minősített többséggel úgy határozhat, hogy a kérdéses tagállamnak a Szerződések alkalmazásából származó egyes jogait felfüggeszti, beleértve az e tagállam kormányának képviselőjét a Tanácsban megillető szavazati jogokat".

Az unió "az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok - ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait - tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában".

Az EP elnöke korai előrejelző rendszer" kidolgozását javasolta annak érdekében, hogy gyorsabban és határozottabban lehessen fellépni, "amikor csúfot űznek a jogállamiságból, miként az történt Magyarországon".

Talán Orbán Viktornak is eleget kellene tennie a hatóságok kéréseinek?!


Nincsenek megjegyzések: