"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. február 20., szerda

Részesülni Isten dicsőségében



"A leginkább embert próbáló idő a leghasznosabb korszak!
A prédikátorok általában tanítanak valamit Dánielről, a zsidó fiatalokról: Sidrákról,Misákról és Abednegóról, de legfőképpen Mózesről, amikor megpróbáltatott és veszélyben volt.

Szeretteim!

Ha az Írásokat olvassátok, a könnyű időkről semmit sem fogtok találni.
A dicsőséges dolgok mindig nehéz időszakokból álltak elő!

    Ha teljesen helyre akartok állni, arra nehéz időszakban számíthattok. Nem egy dicsérő összejövetelen, hanem olyankor, amikor úgy gondoljátok, hogy minden kiszáradt, hogy nincs remény számotokra, amikor már mindenről lemondtatok.
Na ilyenkor formálja Isten az embert. Amikor tűzzel próbáltatsz meg, akkor tisztít meg az Úr, akkor távolítja el a salakot, és hozza elő a tiszta aranyat. Csak az olvadt aranyat munkálják meg. Csak a lágy viaszba tesznek pecsétet. Csak a megtört, bűnbánó szívekre tesznek jelet - amint az agyagosmester forgat bennünket a korongján, alakít és éget, hogy fölvegyük és megtartsuk a mennyei minta formáját -, az Isten tiszta aranyát igazoló hitelesítését.




    Rajtunk kell lennie az áldott Úr pecsétjének, akit minden embernél inkább megtörtek.

És amikor tapasztalta az emberi gyengeséget, az helyreállíttatott. Őszintén beszélt a kihallgatás és gúnyoltatás mélységeiről, majd egy világ megváltásának az elindítója lett. Ember nem szólt úgy, ahogyan Ő! Tökéletes volt, mindent megváltoztatott, mígnem az emberek megjegyezték: "Soha nem láttunk még ehhez foghatót!" Ő igazán Isten erős, áldott, élettel teli és tökéletes fia, aki a leggyengébbeket is megerősítheti."

Smith Wigglesworth
/A Hitről/

Nincsenek megjegyzések: