"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. február 2., szombat

Nácizmus és a kommunizmus



"De ez a film nem a nácikról szól. Egyetlen, pontosan célzott lövés a tarkóra, és a hátrakötött kezű áldozat már zuhan is a tömegsírba. Ezeket az embereket nem a nácik ölték meg. A szövetségesek egyike... a Szovjetunió fegyveresei ölték meg őket."

Feltáró és megdöbbentő, leleplező dokumentum film a nácizmus és a Szovjetunió elhallgatott közös ideológiai gyökeréről, módszereiről, összefonódásáról.

T.S.S. film

A bűn ---> bűn, a gyilkosság ---> gyilkosság. Akárki ellen követik el.

---

Valahogy mintha az a téves képzet lenne az emberekben, hogy én akkor maradhatok életben, ha valaki más meghal helyettem. (?!) Csak akkor kapok ételt, ha valaki más éhenhal. (?!) (Könyökléses effektus)
Ezzel a fals elmélettel - amely előregyártott manipuláció a vezetők önös nagyravágyó érdekeit szolgálja - nyugtatják az emberek lelkiismeretét, hogy miért kell egyik embernek a másikat tönkretennie, elpusztítania. Ezzel  magyarázzák nekünk, miért kell - Isten előtt is - bűnt elkövetni embertársaink ellen. Így nyomják el a vezetők a lelkiismeretet, legalizálják a bűnt az embereknek. Azt hazudják: Mert veszélyt jelent a számodra, ha nem ő hal meg, te halsz meg.

Pedig a bűnökért mindenki maga külön számol el. Vezetőiktől függetlenül. Isten előtt csak az áll meg, aki maga nem gázolt a fertelmes pocsolyában, másokat követve, félelemből, vagy haszonlesésből.
Isten előtt az áll meg, aki a másikat felemeli, szereti, és minden erejével a másik - minden - ember javát szolgálja, akkoris, ha ez a saját kárára történik, vezetői döntése ellenére. Gyökerénél kell megfogni a problémát, és még akkor, amikor lehet, mindenkinek fel kell mernie szólalnia minden gonoszság ellen. Ugyanis, ha már elterjedt - akárha sokak gyávaságából, bűnpártolásból, vagy meghunyászkodásból - a bűn tüzét senki se állítja meg.

Karcsi bácsi mesélte, akit 1956-ban letartóztattak, mert nem akarta a TSZ-be adni földjeit. Bevitték a börtönbe, kihallgatták. A kihallgató tiszt felemelt egy pallót, a padló alatt hullák sokasága volt és azt kérdezte tőle: Ide akar kerülni, egy golyóval a fejében?

Élő valóság!

Karcsi bácsi azt válaszolta: nem. ... És akkor kényszer munkatáborba küldték.

Miért kell egymás életét megnyomorítani? Miért kell az embereknek bűnt elkövetni, embertársaik ellen? Amikor, ha élhetnénk egymás mellett boldogan? Isten mindenkire áldását bocsájtja. Miért gondolják egyesek, hogy szabadon rabolhatnak Isten áldását másoktól?

---

A keresztények élete nem sétagalopp, hanem örökös harc minden rossz ellen. Prófétai szenvedés, és üldöztetés.
Szavaik ugyanis Isten kiáltó hangja a pusztában. Arra figyelmeztetnek, ami minden ember felelőssége.
Saját tetteik következményére.
A bűn ---> bűn.

A keresztények ugyanis az oszlopok ebben a világban, ha ők nem lennének, nem lenne, ami megtartaná az egészet. Istennek nem volna érdekében fenntartani az elfajult gonosz világot.
Keresztények nélkül nem volna, aki hirdesse: Térjetek meg gonosz útjaitokról!


"Ezt mondd nekik: Életemre mondom 
- így szól az én Uram, az ÚR -, 
hogy nem kívánom a bűnös ember halálát, 
hanem azt, hogy a bűnös megtérjen útjáról, és éljen. 
Térjetek meg, térjetek meg gonosz utaitokról!"
Ez 33,11


3 megjegyzés:

Nelly írta...

A filmre mutató link már nem működik.

Unknown írta...

köszi javítottam, remélem az jó lesz.

Unknown írta...

Látod, meg kellett volna nézned, akkor, ezt a filmet már sehol se fogod megtalálni. ... Túl jó, és igaz volt.