"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. február 18., hétfő

Ajánló


Beleolvasgattam, tetszettek ezek a kis írások. Jót nevettem.

Baráth Endre blogjáról
http://barathendre.wordpress.com/novellak-irasok/

/Remélem az engedélyköteles felhasználás utólag engedélyezve lesz. :) Sehol se találtam az engedélyt kérhető emailcímet. Így hát legyen ez a bejegyzésem reklám. :) /

---


Randomkarnáció
(scifi novella vagy mi)

Egyszer volt, hol nem volt, egy világban, ahol reinkarnáció volt a valóság, egy ember elhatározta, hogy nagyon gonosz lesz. Emberként megismerte és elfogadta a reinkarnáció tanát, és elhatározta, hogy igyekszik minél gonoszabb lenni és minél több embert és más élőlényt megölni. De tudta, hogy ha gonosz dolgokat tesz, akkor egyre alantasabb életformában fog újjászületni. Eleinte azt hitte, hogy ez akadályozni fogja a sok gonoszságban amit elhatározott, de aztán rájött, hogy épp hogy ez fogja segíteni. Megölt hát 25 embert, mire a rendőrök lelőtték.
Meghalt és újjászületett farkasként. Egy erdőben élt egy falu közelében. Megölt a faluból 50 embert, amikor a falusiak elkapták és kinyírták.
Meghalt és újjászületett patkányként egy csatornában. Megfertőzte magát veszettséggel és megharapott 100 embert a közeli utcában akik mind meg is haltak. Erre patkányirtást rendeltek el a városban.
Meghalt és újjászületett csótányként egy nagy vendéglőben. Belemászott minden ételbe és így megbetegített 200 embert, akik meg is haltak. Erre csótányirtást rendeltek el a vendéglőben.
Meghalt és újjászületett veszélyes baktéruimként. Hatalmas járványt indított el és megölt ötezer embert. De megtalálták az ellenszerét, és legyőzték.
Meghalt és újjászületett vírusként. százezer embert pusztított el, mire megtalálták a gyógyszert ellene, és legyőzték.
Újjászületett prionként és megölt félmillió embert és több millió tehenet és birkát. De megtalálták az ellenszerét és legyőzték.
Meghalt és újjászületett veszélyes és mérgező molekulaként és így megölt százmillió embert és milliárdnyi állatot. Megtalálták a védekezést ellene.
Meghalt és újjászületett mint atom. Veszélyes atom volt, radioaktív. Sugárzással megölt egy milliárd embert és húsz milliárd állatot.
Meghalt és újjászületett mint elemi részecske. Elkezdett úgy viselkedni, mintha véletlenszerűen működne. A kvantumfizikusok felfedezték és elhitték, hogy a világ működését részben a véletlen irányítja. A kvantumfizikusok megfertőzték a fél világot azzal, hogy ez igaz, és sok milliárd ember elhitte és agyhalott lett tőle.

Hősünk pedig véletlenként élt tovább az idők végezetéig, sok-sok embert elpusztítva.

Itt a vége, fuss el véle! :)



Nincsenek megjegyzések: