"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. január 9., szerda

Provokáció...


vagy valami más?

Ezt néztem, tudom, hogy neked is hasznos lesz.

Húzósabb az antiszemitizmusnál?
A cigánykérdés Magyarország ketyegő bombája?
Friss hír:
http://atv.hu/belfold/20130109_huzosabb_az_antiszemitizmusnal_a_ciganykerdes_magyarorszag_ketyego_bombaja

Tavaly már volt egy kis fórum:

2012. március, a Pesty doboz után:




Ha most kíváncsi lettél, akkor
a Pesty doboz film:
Vagy ha elment a kedved, akkor
ne menjen el, nézd meg, megéri:



A filmből:
"Ott éreztem a szívemben, hogy meg kell, hogy tegyek egy lépést, ez a lépés az volt, hogy a nemzetem nevében, mint keresztény lelkipásztor, aki szeretnék példát mutatni, hogy kérjek bocsánatot, a magyar nemzettől, azokért a bűnökért, amit elkövettünk a magyar nép ellen, mint romák." ... "hogy lássák, akarunk változni."
Kovács Edgár, lelkipásztor, Uszka

Az én végszavam is ez, Isten az egyedüli megoldás! Mindenki számára.
A bűntelen élet Krisztusban.
A hitben és a jó cselekedetekben való példamutatás.
 

A  mi városunkban is volt ilyen cigány ébredés, 20 éve, ennek köszönhetem, hogy megismertem az Urat.

:)

---

"El kellene fogadni, hogy a provokációk azok pontosan azt a célt szolgálják, hogy végre lendüljön ki a holtpontról, beszéljünk már egy kicsit egyenesen." Réz András

---

Mi keresztény testvérek, hirdessük tovább a tiszta életet Krisztusban!
Magyaroknak és romáknak.
Nincs más út.
Mikor látja már be ezt mindenki?
Vezetők és beosztottak,
Segítők és segítettek,
Álszentek és nyerészkedők,
Diplomások, diploma nélküliek,
Bűnözök és bűntelenek.

Még bemásolok egy tegnap kapott levélből egy részletet:

Ma (130103) tizenegy férfi, bent a börtönkápolnában, egymás kezét fogva, szövetséget kötöttünk az Úr Jézus előtt, hogy „inthető férfiak” leszünk. Olyan emberek, elfogadják, ha megintik (korrigálják) őket mások, és akik követik a Megváltót, akarják, hogy az menjen végbe bennük, amit a Szerető Isten akar.

Előtte a Biblia igéi alapján azt vettük át, mit jelent vezetőnek lenni Isten országában, az Úrnak (és embereknek) szolgálni, szenvedéllyel, tűzzel hirdetni az evangéliumot és tanítani, minden helyen – otthonokban és nyilvánosan.

Alkalmaztuk ezt a fegyház-fokozatra is, ahol nincs mászkálás a folyosón, csak a bezárt zárkaajtó mögött 23 órán át mindvégig ugyanazokkal a cellatársakkal. De az Úr Jézus itt is meg tudja mutatni, mit lehet tenni, hogy minél többen megváltoztathassák egész életüket. (Ez azt is jelentheti, hogy egy idő után, a bátor, igehirdető fogvatartott, más zárkába kéri át magát, miután egyik helyen elvégezte a feladatot, és 1./ hirdette az evangéliumot; 2./ élte a többiek előtt, hitelesen, az Igét; 3./ imádkozott és imádkozik értük, hogy dolgozzon bennük Isten beszéde) – mert ébredés lesz. Meg fognak térni az emberek körülöttük. Megváltozik az életük.

Nem a menny ez, ha megvalósul? 10 elkötelezett ember. Az egyikük december 12-én tért meg, (a legfiatalabb hívő), kettő közülük még novemberben, sokan közülük még az előzetesük idején, és onnan már hívőként kerültek ide, letöltősnek.


Nincsenek megjegyzések: